keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Ridge - Flyfinne part 3


















Riku Haataja - Rami Kivilahti

Ottelu on päättynyt lukemiin 8,5 - 3,5
Tässä osiossa seurataan pelejä 9. - 12.


TULOSSEURANTA:


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Ridge ½ ½ 1 1 ½ ½ 1 ½ ½
1
½
1




Flyfinne ½ ½ 0 0 ½ ½ 0 ½ ½
0
½
0





12. peli 11.1.2009

Ridge - Flyfinne 1-0

Ridge ratkaisi otteluvoiton itselleen ja viimeistä peliä allekirjoittanut ei kovin tarkkaan kerennyt seuraamaan mutta avaussiirron e4 Ramppa vastasi c5 sissulla ja jokainen saakoon itse antaa tuomionsa pelille, todettakoon että Ridge voitti 67. siirrossa ja ratkasi titaanien otteluvoiton tässä pelissä.



11. peli 10.1.2009

Flyfinne - Ridge ½-½

Daamigambiittia pelattiin ja 18. siirtoa teoriaa tuli molemmilla selkärangasta heitellen kunnes Ridge pelasi uutuuden joka ei paljon järkyttänyt aseman tasapainoa. Lopulta kun kaikki raskaat oli vaihdettu ja oli jäljellä loppupeli L+4 sotilasta vastaan R+4 sotilasta, tilanne junnasi paikallaan kunnes viimeisetkin upseerit vaihtui ja tasapelistä päästiin yksimielisyyteen 47. siirron kohdalla.

10. peli 8.1.2009

Ridge-Flyfinne 1-0

Joku saattaisi lopputulosta pitää pelitapahtumiin nähden suurena vääryytenä mutta näin vain kävi. Peli lähti käyntiin Lontoon-systeemillä jossa valkea oli valinnut taktiikakseen pelata puhtaasti remissiä ja musta sai tehdä kaikki aloitteet ja onnistuikin siinä saaden valkealle aseman jossa sotilaat olivat levällään ja myöhemmin päädyttiinkin siirtopakkoasemaan jossa tippuu sotilas ja musta saikin selkeän voittoloppupelin mutta loppupelissä pari luonnollisen näköistä siirtoa paljastui yllättäen virheiksi ja valkea ensin sai tasotettua aseman ja lopulta vielä kaikkien yllätykseksi voitti sen, tämmöinen peli varmasti syö miestä ja koskee sieluun hävitä se.

Samanlaisia tuntemuksia monesti saa pokeristakin jatkuvista ohivedoista riverillä vastustajien toimesta, mutta shakkimestari sekä pokerin suomenmestari Sauli Alhoa lainatakseni: "That's poker" ja sen jälkeen Ismo Alangon biisi kuvastamaan tuntemuksia - vittu kun vituttaa!.



9. peli 7.1.2009

Flyfinne - Ridge ½-½

Taas mielenkiintoinen peli jossa Ramppa heilutteli tahtipuikkoa Lontoon-systeemin tahtiin Ridgen pelattua avauksen heikosti ja valkea olisi voinut ratkaista pelin edukseen jo 16. siirron kohdalla mutta nukkui onnensa ohi ja Ridge onnekkaasti selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Raskas kalusto vaihtui jälleen nopeaan tahtiin ja oltiin taas torniloppupelissä jossa molemmilla oli 4 sotilasta ja taas siirrelttiin kunkkua ja torneja eestaas ja matkan varrella vielä parit sotilaat vaihdettiin mutta tasapaino ei juurikaan järkkynyt joten tasapeli todettiin 57. siirrossa.

Ei kommentteja: