tiistai 6. tammikuuta 2009

Pohjois-Suomen kilpailukalenteri 2009

28.2.-1.3. Sh-77 viikonlopputurnaus (Oulu)

7.-8.3. Kaarlen turnaus (Kokkola, KokkSK)

18.-19.4. Käenpesäturnaus (Ylivieska, Shakkilaakso)

4.-7.6. Nuorten SM (OSS, Oulu)

27.-28.6. Kemi-turnaus (Kemi, KemTS)

7.-12.7. Heart of Finland (Jyväskylä, JyS)

18.-19.7 Eino-Leino-turnaus (Kajaani, KaSY)

8.-9.8. Raputurnaus (Oulainen, Shakkilaakso)

15.-16.8. Joukkuepikapelin SM (Lahden Shakki ry)

5.-6.9. Pohjois-Suomen avoin mestaruusturnaus (OSS)

31.10.-1.11. Raahen Linnoituksen viikonlopputurnaus (Raahe, RaahLi)

28.-29.11. OSS:n turnaus (OSS)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ketjukilpailun loputtua Jouko Lauronen ehdotteli Pohjois-Suomen GP-kisaa Formula-tyyliin eli jokaisesta osakilpailusta eli viikonlopputurnauksesta saisi kärkeen sijoittuneet pisteitä 12, 10, 8, 7, 6 jne..

Joken ehdotus jäi aika vähälle huomiolle viime vuonna, mutta joko aika olisi kypsä tämäntyyppiselle kisalle? Ylläolevasta kalenterista laskin äkkiseltään 9 osakilpailua (ainakin RovSK näyttäisi puuttuvan listasta, Kokkola ilmeisesti kuuluu Pohjois-Suomeen mutta Vaasa ei?). Kisan säännöt ja palkinnot (Grand Prix!) ja palkintojen maksaja pitäisi sopia ennen 1. osakilpailua eli Sh-77 turnausta. OSSin turnausten osalta pitäisi myös sopia käytetäänkö pisteiden jakoon turnauksen tulostaulukkoa vai liiton tulostaulukkoa.

Miten on? Olisiko Pohjois-Suomen seuroilla ja pelaajilla kiinnostusta tällaiseen kisaan? Uskoisin, että kisa lisäisi aktiivisuutta ainakin kärkipelaajien osalta ja siten nostaisi viikonlopputurnausten pudonneita pelaajamääriä. Lisäksi GP-taulukon seuraaminen toisi koko kauden kestävän (edellyttäen ettei Roope Kiuttu ole varmistanut 1-palkintoa jo Raputurnauksen aikoihin :)) lisäjännityksensä kaikille shakinharrastajille ja erityisesti tilastonikkareille ja sarjataulukoista innostuneille.

ATE kirjoitti...

Itsehän keräsin kalenteriin tommosia lähialueiden turnauksia vaikka Kokkola on käsittääkseni enemmänkin pohjanmaata. Rovaniemen kilpailukutsua ei vielä näkynyt mutta jahka se ilmestyy niin lisätään.