sunnuntai 18. tammikuuta 2009

1-divarikausi paketissa

5. kierros

Shlaakso - RaahLi 2-1

Valli Frans - Kauppila Osmo ½-½
Lauronen Tapio - Pitkäaho Aki 1-0
Mäkelä Lauri - Haataja Riku ½-½
Rantanen Riku - Takalo-Eskola Anssi ½-½
Lauronen Timo - Kemppainen Tuomo ½-½
Lauronen Teemu - Peltomaa Jukka 0-1
Lauronen Jouko - Nyström Jarno 1-0
Mäyrä Juho-Matti - Sarkkinen Heikki ½-½

Mahdollisuudet oli aina liigakarsintaan asti mutta häviö Shakkilaakson kahmalokaupalla menestystä keränneelle joukkueelle Oulaisissa tuhosi ne samantien. Asian kääntöpuolena on tietenkin se että pohjois-lohkossa on vähintään 3 joukkuetta pohjoisen korkeuksilta ja kilpailun johtajan Jyrki Kytöniemen ei tarvitse vaivata päätään miten tehdä seuraavasta kaudesta vielä lässähtäneempi mitä tämä oli... jäljellä olevat matsit Jys2 - Tammer2 sekä OSS - Shlaakso eivät muuta sitä tosiseikkaa että Tampereen 3-joukkue ulos divarista ja 2-joukkue on jo varmistanut liigakarsintapaikan. Onnea vaan heille lohkovoitosta.

Itse ottelussa tilanne näytti mukavalta vielä kun Riku Rantanen ehdotti tasapeliä allekirjoittaneelle ja pikainen tutkailu muiden asemiin näytti meille jopa 4-1 voitolta mutta lopulta tapahtui kaikenlaista mössintää ja 1-2 tappio lopulta jopa mairitteli Raahelaisia. Jukka Peltomaa tokaisi ottelun jälkeen tyhjentävän kommentin: "Emme olleet valmiita liigatasolle", näin siis päättyi Raahen divarikausi ja ensivuonna varmaankin uusi yritys ellei tapahdu mitään ihmeitä...

Sarjataulukko: 1-divisioona D-lohko

1. Tammer-shakki II, Tampere 7 -->Qual.match
2. RaahLi, Raahe 6
3. OSS, Oulu 4
4. Shakkilaakso, Oulainen 4
5. JyS II, Jyväskylä 4
6. Tammer-Shakki III, 2 Tampere -->DIV II

RaahLi pistenikkarit selojärjestyksessä:

1. Osmo Kauppila 2,5 / 5
2. Aki Pitkäaho 1,5 / 4
3. Riku Haataja 3,5 / 4
4. Anssi Takalo-Eskola 2,5 / 4
5. Arto Pitkäaho 1 / 4
6. Riku Hietala 0,5 / 1
7. Thomas Sandvik 2,5 / 3
8. Tuomo Kemppainen 2 / 5
9. Jukka Peltomaa 3,5 / 5
10. Jarno Nyström 1 / 2
11. Mika Mankinen 0,5 / 1
12. Heikki Sarkkinen 0,5 / 1
13. Teemu Ketelimäki 0,5 / 1












Suuri
Ridge voittamassa Jari Järvenpään, vieressä Timo Nisula (vas.) todistamassa tapahtumaa.


Raahelaisten kauden nopein voitto 1-divisioonassa oli Thomas Sandvikin käsialaa 3. kierroksen ottelussa RaahLi - Jys2 joka pelattiin 5.10.2008 ja vastassa oli Markku Raitanen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Shakkilaakso \o/

Frans kirjoitti...

Joo ei me shlaaksossa oikeen oltu tollasta tulosta ooteltu. Muistan, kun ekan kerran kävin kiertelemässä laudat läpi ja vilkasemassa miten muut pelit oli menossa. Osmo oli just syöny allekirjoittaneelta laadun pois, Teemulla oli sama ongelma ja Joukon asema näytti muuten vaan kamalalta. Juho-Matin peli oli ainoo peli jossa meillä tais olla ees pientä etua. Joten 3-0 tappiolta näytti siinä vaiheessa.

Tilanne ei vähään aikaan muuttunu oikeestaan mihinkään Timo pelas tasan Kepin kans, Teemu hävis ja Riku sopi ATE:n kans remin. Juho-Mattilla näytti vieläki olevan etua. Joukon asema oli korkeintaan huonontunu. Lauri näytti olevan vähä ahtaassa mutta puolustettavassa asemassa. Tapion peli näytti etenevän melko rauhallisesti Akille lupaavampaan suuntaan. Ykköspöydän pelissä Osmon ottama kvali ei enään näyttäny niin ilmaiselta kuin se aiemmin näytti enkä oikeen tienny mihin suuntaan se peli oli menossa.

Loppua kohti ottelu rupes kääntymään melko rajusti. Nysse meni syöttämään tornin ja Joukohan söi sen pois. Juho-Matin etu tuntu vaan kasvavan pelin edetessä. Laurin ja Ridgen peli näytti kuolleelta remiltä. Tapio oli päässy vaihtamaan upseerin kolmeen sotilaaseen ja Tapio näytti olevan ainoo jolla oli enää voitonmahdollisuuksia jäljellä. Vielä kun luulin voittavani oman pelini niin optimistina oli helppo laskea shlaaksolle 4-1 voitto.

No enhän mää lopulta sitte osannukkaan voittaa ja Juho-Matinki hyvä peli kaatu Heikin viime hetken patti ansaan. Mutta onneksi Tapio onnistu hyödyntämään vaparinsa ja toi meille 2-1 voiton.