lauantai 18. syyskuuta 2010

Sarjakausi käyntiin

2. divisioonan 8. lohkon avausottelu Sh-77 - RaahLi pelattiin lauantaina 18.9 pelipaikkana toimiessa Villa Victor. Kumpikin joukkue joutui otteluun hieman varamiehisenä, kotijoukkueelta olivat poissa Pasi Terästi ja ukrainalaisvahvistus Vitali Khmelnytsky sekä vierasjoukkueen riveistä uupui ainakin Riku Haataja ja Sami Salonen.

Ottelu alkoi Raahelaisittain hieman heikosti kun kärkipöydällä Pitkäaho syötti Toloselle daamin ja allekirjoittanut pelasi tasapelin solidia Jere Huovista vastaan, avaus oli kyllä riitahenkinen Trompovsky joka kääntyi yllättäen Ridge-systeemin tshigorin-setupiin, vaikka sainkin mustilla avauksessa hieman etua mutta se ei riittänyt voittoon tällä kertaa. Kun ottelu oli menossa toisella tunnilla niin pelisalin ulkopuolelle tuli turistiryhmä ja kuulin kun opas kertoi heille että: "viereisessä salissa pelataan shakkia, siellä pelaa myös kiinalainen pikkutyttö joka on shakin maailmanmestari" ja niinpä saatin paljon katsojia otteluun vähäksi aikaa. Peltomaa lopulta kaatoi "maailmanmestarin" ja sai näin ollen kovan päänahan ja tasoitti ottelun 1-1, enää häntäpöydät oli kesken ja Tuomo Kemppainen oli kääntänyt huonon asemansa voitettuun torniloppupeliin Henry Jarvaa vastaan ja Jarno Nyströmillä oli aivan ylivoimainen asema Jiehan Zhou vastaan ja lopulta ottelupöytäkirjaan kirjattiin Raahen 1-3 vierasvoitto ja sarjakausi saatiin parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin....

Samaan aikaan kuultiin myös että 1. divisioonassa OSS oli voittanut kotiottelunsa Jyväskylässä HSK 3 vastaan 5-0 lukemin ja siitä varmaan saadaan myöhemmin raporttia joko Osmon tai Roopen kirjottamana.

Sh-77 - RaahLi 1-3

1. Jouni Tolonen - Aki Pitkäaho 1-0
2. Jere Huovinen - Anssi Takalo-Eskola ½-½
3. Qiyu Zhou - Jukka Peltomaa 0-1
4. Henry Jarva - Tuomo Kemppainen 0-1
5. Jiehan Zhou - Jarno Nyström 0-1


Ottelun ratkaisuhetket menossa
Jarno Nyström - Jiehan Zhou
(edessä)
Henry Jarva - Tuomo Kemppainen
(taaempana)

Avauskierroksen muut tulokset löydät täältä

1 kommentti:

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Turistiryhmän oppaana toiminut vahtimestari totesi myös jotain tyyliin "Kuten huomaatte, Oulussa pelataan muutakin kuin jääkiekkoa..."

Samaan aikaan Oulun Shakkiseura pelasi kotiotteluaan Jyväskylässä...