tiistai 24. elokuuta 2010

Uudet blixtiluvut

Roope ohitti Osmon pohjois-suomen listalla ja 10 kärki näyttää seuraavalta:

1  Kiuttu            Roope        OSS        2370 
2  Kauppila          Osmo         OSS        2352 
3  Wallin            Aleksi       OSS        2231 
4  Takalo-Eskola     Anssi        RaahLi     2221 
5  Paasi             Ossi         RaahLi     2208 
6  Haataja           Riku         RaahLi     2203 
7  Vinke             Dietmar      OSS        2198 
8  Hietala           Riku         Shlaakso   2196 
9  Pitkäaho          Aki          RaahLi     2196 
10  Valli            Frans        OSS        2181
 
listaa voi tarkistella alla olevasta linkistä:
pikashakin selolista

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas erikoinen lista. Listalla on joko neljä vainajaa tai neljä lisenssitöntä pelaajaa tai näiden yhdistelmiä. Lisenssitön pelaaja on lopettanut kilpapelaamisen, tällaista henkilöä ei saa ottaa mukaan listoille.

Pikashakin selolista on muutenkin turha juttu, missään muualla maailmassa en ole kuullut laadittavan pikashakin vahvuuslukulistoja. Pikashakin vahvuuslukulista osoittaa, että Suomessa shakkia ei kehitetä. Seuratasolla pikashakin vahvuuslukulista tuottaa pelkkää vahinkoa, jota en tässä ryhdy erittelemään.

Itse aloin v. 1964 harrastamaan suunnistusta, jolloin Suomessa oli kilpasuunnistajia vähemmän kuin kilpashakinpelaajia. Tuolloin suunnistettiin parhaimmillaankin peruskartalla, rasteilla oli leimasinmusteella täytettyjä leimasintyynyjä, joilla otettiin leimasimella näyte kartan reunaan tai paperiseen kilpailijakorttiin, jne. Jos seuroissa järjestettiin harjoituksia, niin ne olivat ns. valkoisen kartan suunnistusta. Suunnistajia oli niin vähän, että pari kertaa pääsin kisan jälkeen savusaunaan peseytymään.

Mutta suunnistajat ovat olleet shakinpelaajia älykkäämpiä ja aktiivisempia. Suunnistajat ovat kehittäneet lajiaan ja tänä päivänä suomalainen suunnistus voi hyvin. Suomalainen shakki on henkitoreissaan, koska lajia ei ole kehitetty, edes inkrementtiä ei ole saatu joukkuepikashakin SM-kisoihin.

ATE kirjoitti...

Meinaakko Rippe että rankinglistat on täysin turhia?