tiistai 6. heinäkuuta 2010

Mikä on tylsin avaus?

"Two interesting games - and one Petroff"
-Anish Girin kommentti Linaresin 8.kierrokselta

Eli pollia taas pukkaa. Onko venäläinen peli tylsin avaus, vai joku muu? Chesspubin forumilla kyseltiin tylsintä avausrepertuaaria jonkin aikaa sitten. Lontoon systeemi oli valkeilla ykkönen, mutta mustilla kärkisijoja saivat venäläisen ohella mm. slaavilainen ja vastaanotettu D-gambiitti.

Polliin on listattu tylsiksi mainittuja avauksia ja muunnelmia. Jos omaa "suosikkia" tylsimmäksi ei löydy listasta, on tarjolla myös muu-vaihtoehto. Kommentteihin mielellään maininta, mikä tuo muu vaihtoehto on. Ja muistakaa, että ATE eliminoi armotta anonyymit eli nimi tai nimimerkki mukaan.

PS. Nopeita ovat lukijat. Mietin vielä, että pitäisikö hyväksyä vain yksi valinta/lukija, kun kerran tylsintä kysytään, mutta oli jo pari vastausta tullut, eli mennään siis näin.

9 kommenttia:

Roope kirjoitti...

Äänestin vaihtoslaavia. Siinä on ainaki melko hikistä yrittää mustilla voittoa. Ihmettelin vaan miks italialainen peli on tuolla vaihtoehdoissa :) Tänää kyl meni poikki se mun seittemän voiton putki italialaisella.

ATE kirjoitti...

Kyllä Ridge-system on ihan päällikkö avaus!

tn kirjoitti...

Skotlantilainen neliratsupeli on taatusti tylsin ja tasapelimäisin avaus. Tiedän omasta kokemuksesta.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Eikös italialainen peli ole jo alkuperäiseltään nimeltään "hiljainen peli", makuasia tietenkin onko hiljaisuus samaa kuin tylsyys :)

Taisi olla joku 70-luvun Karpov-Korchnoi-ottelu, jossa Karpov joutui pelaamaan "tylsiä" italialaisia varmistaakseen vähintään tasapelin, kunnes sai (sekundanttiensa kera) Korchnoin avoimen espanjalaisen murrettua.

Heikki kirjoitti...

Hymyt hyytyy Lontoon Systeemin tylsyyden suhteen siinä vaiheessa kun huomaatte että olen roikkunut pelissä mukana 30 siirtoa eikä Game ole vielä läheskään Over,kaukana siitä! Carokan on tylsä.

Osmo kirjoitti...

Pikapeleissä Ridgeä/ATEa/Kepiä vastaan muutamat sadat Londonit mustan puolelta katselleena voin kyllä sanoa ettei siitä juuri avaus tylsene

Mikko Piippo kirjoitti...

Olen pelannut noista vaihtoehdoista viittä eri avausta, joten taidan olla jäävi kommentoimaan mitään :-)

Erik kirjoitti...

vaihtoranskalainen on kyl aiva varmasti tylsin muunnelma ikinä , voin kertoo kokemuksesta :D

Risto Nevanlinna kirjoitti...

Minua on aina pidetty tylsyyden erikoisasiantuntijana, joten on pakko vastata tähän. Tylsin avaus on ehdottomasti dragon.