sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Lontoo systeemi on tylsin!

Blogin lukijat antoivat äänensä ja totesivat Lontoon systeemin avauksista tylsimmäksi. Kolme seuraavaa sijaa olivat kaikki vastauksia 1.e4 avaukseen eli ranskalainen, venäläinen ja Caro-Kann. Itselleni ranskalainen puolustuksen "suosio" oli lievä yllätys, tosin ko. avaus on jäänyt melko tuntemattomaksi, paljolti sen takia, että ko. avausta ei löydy ensimmäisestä shakkikirjastani Euwe-Meidenin Shakin hienouksia. Kommenteissa mainittiin vielä erikseen "vaihtoranskis", tosin siinähän muunnelman valitsee valkea.

Kaikki listalla olleet avaukset/muunnelmat saivat ääniä, tosin ainakin yksi ensimmäisistä vastaajista oli ruksannut kaikki annetut vaihtoehdot. No, toivottavasti hän saa shakki-ilonsa tylsän avauksen jälkeen keski- ja/tai loppupelistä.

Summa summarum, jos haluaa kukistaa vastustajansa tylsistyttämällä, oikea repertuaari on valkeilla Lontoo systeemi ja mustilla e4 vastaan ranskalainen/venäläinen/caro ja d4 vastaan stonewall... Hmm. erään nimeltämainitsemattoman raahelaisen autokauppiaan shakkikirjasto taitaa koostua teoksista Win with the London system (Gambit), Winning with the French (Batsford) ja Win with the Stonewall Dutch (Gambit)...

Lontoo systeemi 16 (30%)
Ranskalainen 14 (26%)
Venäläinen peli 12 (23%)
Caro-Kann 9 (17%)
Stonewall hollantilainen 8 (15%)
Sisilialainen, c3-muunnelma 5 (9%)
Slaavilainen, vaihtomuunnelma 5 (9%)
D-gambiitti, vastaanotettu 3 (5%)
Grünfeld, g3-muunnelma 3 (5%)
D-intialainen 2 (3%)
Italialainen peli 2 (3%)
K-intialainen, vaihtomuunnelma 2 (3%)

Joku muu 6 (11%)

Ei kommentteja: