lauantai 12. joulukuuta 2009

Pohjois-Suomen pikapelimestaruus 12.12 Kemissä

Taas on nappuloita paukuteltu Kemin Syväkankaan koululla. Tällä kertaa panoksena oli P-Suomen blixtiherruus. Ilmeisesti sama pelipaikka on ollut kyseisessä turnauksissa jo useita vuosia. OSSin ykkösjoukkueesta mukana oli neljä pelaajaa, jotka lähtivät turnaukseen ennakkosuosikkeina. Myös nuoria oli mukana ilahduttava määrä. 17:sta pelaajasta 6 oli nuoria.

Ennakkosuosikit napsivat pisteitä hyvään tahtiin ja yllätyksiä ei tuloksissa kovin nähty. Haaparannan Ove Attefall oli turnauksen positiivinen yllättäjä. Jääden vain pisteen päässä mitalista. Turnauksen nuorimmalle osanottajalle Juhana Valasmuolle turnaus oli kovatasoinen ja saaliina kaksi tasapeliä. Toivottavasti motivaatio pysyisi ylhäällä, ja pohjoiseen saataisiin uusi potentiaalinen nuori pelaaja... Ruotsalainen nuoriso (Wiik ja Joki) jäi tällä kertaa lähelle häntäpäätä, mutta treenillä sieltä noustaan kohti kärkisijoja.

Aleksi ja Roope säilyivät maksimeilla turnauksen kalkkiviivoille asti. Dietmar hävisi alkupuolella Roopelle melko helpon oloisesti, ja Tapio kärsi tappio Aleksia vastaan. Turnauksen voitto näkyi olevan kahden kauppa. Laskeskelin, että peli Wallin-Kiuttu osuu viimeiselle kierrokselle. Luvassa oli siis jännittävä finaali. Vinke nappasi puolikkaan Aleksilta, joten lähdin viimeiseen peliin puolen pisteen johdossa. Sain avauksesta loistavan aseman, mutta aloin löysäilemään ja Aleksi oli jopa lähellä voittaa. Lopussa materiaali oli K+T vs K. Nopeus oli kuitenkin turnauksessa valttia ja peli päättyi tasan.

1.Kiuttu Roope 15,5/16p
2.Wallin Aleksi 15
3.Vinke Dietmar 13,5
4.Lauronen Tapio 13
5.Attefall Ove 12,5
6.Tenno Olavi 10
7.Rova Per-Olof 9
8.Rantsi Kauko 8
9.Ruokamo Vesa 7
10.Haataja Seppo 6,5
11.Kotkansalo Matti 6
12.Paasovaara Juhani 6
13.Kropsu Raimo 5
14.Wiik Robin 3,5
15.Gustafsson Lars-Åke 2,5
16.Joki Ambjörn 2
17.Valasmo Juhana 1

Ei kommentteja: