torstai 31. joulukuuta 2009

Hesarin shakkijuttuja


Tavallinen teini joka suunnitelee aina 20 siirtoa eteenpäin?!

Täytyy kyllä nyt ihmetellä että miksi ihmiset halusikaan hesariin shakkipalstaa takaisin jos nykyisten toimittajien juttujen taso on tätä. Hesari uutisoi Magnus Carlsenin olevan tän hetken maailman ykköpelaaja rankingeissa mutta jutun kirjottaja/suomentaja ainakin osottaa ettei se ymmärrä hevonhelvettiä koko pelistä! Alla linkki juttuun, lukekaa ja ihmetelkää.

Hesarin copypaste Carlsenista

6 kommenttia:

TN kirjoitti...

Hesarin juttu oli ihan asiallinen! ATE ei ilmeisesti ymmärrä lukemaansa tekstiä. Jutussa kerrotaan, että Carlsen nousee ykköspelaajaksi.

ATE kirjoitti...

ilmainen vinkki TN:lle, lue jutut joskus otsikkoa pidemmälle.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

No ei tuo kovin laadukas juttu ole edes kieliopiltaan. Garri Kasparov - Gasparov.. akkimestari Kramnik (kas kun ei kakkimestari)..

Terminologiakin vähän mitä sattuu.. Olisivat vaikka oikoluetuttaneet shakkipalstan pitäjällään ennen julkaisua, niin olisi voinut korjata pahimmat mokat. Ai niin, eihän Hesarissa enää ole shakkipalstaa!

Timo Pirinen kirjoitti...

Minusta tuo on ihan kohtuullisen hyvin lyhennetty versio alkuperäisestä Reutersin uutisesta:

http://www.reuters.com/article/idUSTRE5BT17H20091230

Suomentaja ei selvästikään ole shakinpelaaja, mutta so what - ei kai suurin osa artikkelin lukijoistakaan ole. Itse en niin pahoja virheitä huomannut, että kannattaisi mainita,

Päinvastoin, kääntäjähän oli selvästi lukenut ainakin Carlsenin Time-lehden haastattelun, josta tuo maininta 20 siirrosta tuli. Se muistaakseni jatkui suurin piirtein; mutta ei se ole tärkeää kuinka monta siirtoa laskee, vaan se millaiseksi arvioi saavutetun aseman.

Mikke kirjoitti...

Mun mielestä ihan ok kirjoitus vaikka selkeästi ei ollut shakinpelaajan kirjoittama. Paljon paskempaa näkee shakista kirjoitettavan ja pääasiahan että kirjoitetaan.

Tuomo Teeriaho kirjoitti...

Terveisiä Turun saaristosta. Tuli tuosta mieleen että eräs joidenkin tuntema pelaaja julisti kerran kirjepelissä 27 siirron matin jossain keskipelivaiheessa.