tiistai 1. syyskuuta 2009

Shakinpelaajan arkea

Taustaa

Monelle shakkia pelaavalle arki on yleensä työntekoa enkä itsekään siinä muodosta poikkeusta. Pääsin töihin Kajaanin Spartakin organisaatioon joka tekee hyvin monipuolista ja hyvää työtä nuorisokasvatuksen sekä urheilun parissa. Oma osani on olla Spartakin 4-divisioonassa pelaavan jalkapallojoukkueen huoltajana ja työpäivät koostuu joukkueen harjoituksista sekä koti- ja vieraspeleistä. Joukkueessa olen saanut hupaisan lempinimen "sakkimestari" vaikka todellisuudessa olen mestariehdokas.

Tällä kaudella joukkue on pelannut erityisen hyvin, selvisi mm. Suomen Cupin 6. kierrokselle jossa lopulta noutaja saapui Valkeakosken Hakan liigajoukkueen muodossa sekä myös taistelee noususta 3. divisioonaan. Kauden huipentaa lokakuulla Finnair-stadionilla pelattava cupin fairplay-finaali Kokkolan Realia vastaan.

Joukkueen valmentaja toimii Pekka "Tankki" Kemppainen (kuvassa) jolla meriittejä riittää jalkapalloilijana sekä valmentajana. Kerran kuulin, kun hän muisteli OPS aikojaan pelaajana, hauskan kommentin: "Pelattiin monesti semmosia joukkueita vastaan jotka ei osannut pelata ja siitä huolimatta hävittiin niille", tämä kommentti herätti itsellänikin ajatuksia että niin on käynyt shakissakin joitain pelaajia vastaan! :)


Tankin meriitit


Pelaajana mm. 80-luvun vaihteessa OPS riveissä suomenmestaruus ja Liverpoolia vastaan pelattu 1-1 tasapeli Raatin kentällä jota oli muuten seuraamassa 14000 katsojaa.

Valmentajana 1993 lähes SM-liigaan nykyiseen veikkausliigaan Kajaanin Hakan nostaminen jossa haaveet liigapaikasta kaatui viimeisessä karsintapelissä 2.10.1993 (jutun kirjoittaja täytti kyseisenä päivänä 15-vuotta) FC Oulua vastaan jossa tasapeli olisi riittänyt nousuun mutta 3-0 tappion myötä liigahaaveet haihtuivat.

Mutta en kirjoita nyt sen enempää historiasta ja meriiteistä jottei lukija ihan täysin nukahda vaan mennään itse asiaan:

22.8 olin Spartakin joukkueen mukana Pudasjärvellä ja ottelu meni erittäin hyvin! Vierasvoitto 1-3 lukemin vankisti sarjajohtoa entisestään ja paluumatkalla Tankki haastoi minut shakkimatsiin. Tämä haaste tuli hieman yllätyksenä. Valmentaja joka tunnetaan taktiikkavelhona, miten hän pärjäisi shakissa? En osannut suhtautua siihen täydellä vakavuudella eikä katastrofi kaukana ollutkaan. Monesta futaajasta voi tulla hyvä shakinpelaaja mutta shakinpelaajasta ei välttämättä hyvää futaajaa.

Alla olevasta linkistä löytyy peli analyyseineen:

Tankki-ATE

Ei kommentteja: