maanantai 14. syyskuuta 2009

1-divisioona C-lohko ennakko

Kausi on taas alkamassa ja sarjaohjelma on lähes onnistunut tekele Jyrki Kytöniemeltä paitsi avausviikonlopun 19. - 20.9. järjetön tahti 3 peliä 2 päivään, tuplaviikonlopun olisi vielä ymmärtänyt 2 pelillä mutta tämä höpötys matkakuluista peittää vaan alleen pohjoislohkon aliarvostuksen Etelä-Suomen taholta.

Ennakkoarvio:

Lohkossa toki katseet kääntyy Oulun Shakkiseuraan joka on vahvistunut viimekaudesta ja tähyää liigakarsintoihin. Osmo Kauppila ja Frans Vallin liittyminen seuraan sekä Teemu Kilpi tekee paluu kunniankentille antanee joukkueelle lohkossa suosikin viitan verrattuna paperitiikereitä vilisevään Tammer II. Muut joukkueet on alustavasti enemmän tai vähemmän statistin osassa kaudella ja taistelee sarjapaikkansa puolesta. OSS voittaa lohkon ja menee liigakarsintoihin.

Divisioonien ranking selokeskiarvoilla mitaten:

1. Tammer II (C) 2231
2. Jys (B) 2193
3. MatSK II (A) 2191
4. OSS (C) 2185
5. SSK (A) 2185
6. JoeSK (B) 2152

Rankingissa Jys tosin tulee tippumaan koska sieltä ei ole korjattu kokoonpanosta Velhoihin siirtyneitä Tommi Verkasaloa ja Tommi Franssilaa.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ATE!

Kirjoitit:" avausviikonlopun 19. - 20.9. järjetön tahti 3 peliä 2 päivään, tuplaviikonlopun olisi vielä ymmärtänyt 2 pelillä.."

Tietoisena siitä, että Sinulla ei ole varaa lahjoittaa esim. Shakkilaaksolle tai RaahLille kumpaisellekin seuralle 300 euroa eli yhteensä 600 euroa JSM-rahaa
kerhojen budjetteihin, tein Jyrki Kytöniemelle säästöehdotuksen. Ja sen tuloksena syntyi tämä kieltämättä raskas ja erikoiseksikin mainittu sarjaohjelma. Turha siitä on Jyrkiä syytellä.

RaahLin ja Shakkilaakson yhteen yöpymiseen tuo 600 euroa taitaisi nippa nappa riittää, mutta jos toisen kerran pitäisi yöpyä, silloin tarvittaisiin Sinulta lahjoitus!

Tiedän, että RaahLin joukkueelle majoitus maksaa enemmän kuin 300, mutta ajattelin, että mahdollinen tukijakin (=Sinä) vaatii omavastuuosuuden, joten siksi tuo pyöreä summa.

Hiukan realismia ajatteluun, ATE!

T. Jouko

ATE kirjoitti...

Suurta ihmetystä herättää jokkerin ajatusmaailma, miksi minun pitäisi lahjottaa shlaaksolle 300 euroa?

Typerintä mitä olen kuullut pitkään aikaan.

JoukoL kirjoitti...

Hei ATE!

Sinulle kävi lukuhäiriö! En nimittäin ehdottanut, että Sinun pitää lahjoittaa Shakkilaaksolle tai RaahLille rahaa. Luepa viestini uudestaan.

Yritin vain tehdä selväksi sellaisen asian, että pelimatkoja ei tehdä ilmaiseksi. Niihin tarvitaan rahaa, jota kerhojen vetäjät ja muut toimijat yrittävät saada kasaan.

Myös etelän kerhoilla on sama ongelma eli puute niistä euroista. Siksi tuo tekemäni ehdotus 3 ottelun viikonlopusta sai lähes kaikkien joukkueiden kannatuksen. Liity Pässeihin, he olivat ehdotusta vastaan, periaatteessa jo joukkueen nimen takia;-)

t. Jouko

ATE kirjoitti...

Pari pyyntöä Joukolle:

1. Ei tarvi tulla lässyttään rahan keräämisestä seuralle, mulla on siitä ihan tarpeeksi omakohtaista kokemusta.

2. Typerät ehdotukset voit pitää omana tietonasi.

JoukoL kirjoitti...

Hei ATE!

1. En ole tehnyt Sinulle ehdotuksia!

2. Sorry, kun luulin, että Sinulla ei ole kokemusta rahan kerjäämisestä!
Tällä kerjäämisellä tarkoitan esim. mainosten myyntiä yms.
Kun Sinulla kerran on sitä kokemusta kerhon rahataloudesta, kuinka sitten et ymmärrä käytännön ongelmia?
Väitteesi perusteella Sinä ymmärrät, mutta nyt vain haluat "kettuilla". Jos ollaan joskus naamakkain, käytän sitten "v-alkuista" sanaa!

t. Jouko

ATE kirjoitti...

"Liity Pässeihin" = typerä ehdotus

Jos teillä ei ole varaa majotuksiin niin turha sitä on mulle itkeä.

Mä oon KaSY:n aikaan tehny helvetinmoisen työn kun kerjänny sponsorirahat ja hoitanut paljon erilaisia käytännön asioita.

Kolme kautta 1-divaria tahkottiin+aiemmat kaudet alemmissa divareissa, joten sun on turha tulla lässyttään etten ymmärrä!

JoukoL kirjoitti...

No joo ATE!

Olet hyvä ihminen herättämään keskustelua. Ja minä vanhanakin aina valmis ärsyyntymään.

Tuo edellinen Pässeihin liittymisehdotus oli tosiaankin typerä! Kyllä Sinua Pohjoisessa tarvitaan.

Eli siitä vaan sano Tsaikovski!

T. Jouko

Sauli Huovinen kirjoitti...

No eiköhän sen kolme peliä ihminen pysty pelaanyhden viikonlopun aikana.
Tuskin ollaan lähelläkään ihmisen äärirajoja.
Jos tällä tavalla säästetään rahaa niin ihan järkevää.
Tämä on minun mielipide ja jokaisella meillä on omanlainen mielipide.
Eipä siitä Aten mielipiteestä sunkaan Jouko tarvii välittää. Ei Ate päätä asioista nii ihan sama sille.

Osmo kirjoitti...

Itsestä tuntuu hieman oudolta, että vuoden mittaisesta "sarjakaudesta" pelataan melkein puolet ensimmäisenä viikonloppuna. Ymmärrän toki syyt, muttei divarin perimmäinen tarkoitus kuitenkaan ole a) rahansäästökilpailu tai myöskään b) ihmisen äärirajojen testaus.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Olen samaa mieltä ATEn ja Osmon kanssa. Tuo 3 pelin viikonloppu on turhan raskas. Ajetaan Raahesta tai Oulusta Vaasaan 4 tuntia ja aletaan saman tien pelaamaan kaksi viiden tunnin peliä, puolen tunnin tauko välissä. Ei siihen oikein edes ruokataukoa sovi, jos ensimmäinen peli menee täydelle ajalle.

Itse olen ihmetellyt tätä nyt muutaman vuoden jatkunutta I-divarin "säätämistä". Raahesta on lähdetty jo 20 vuoden ajan pelaamaan divaripelejä Tampereelle, Valkeakoskelle, Joensuuhun ja milloin minnekin. Nyt yhtäkkiä on tullut kauhea säästämisen tarve, saanut ilmeisesti alkunsa Tampereen suunnalla. Kuitenkaan nuo 2 päivän viikonloput eivät juuri tuo säästöä, kun hotelliyö maksaa ehkä noin 50/henkilö eli 400 euroa/joukkue. Henkilöautolla käy 1000 km reissun noin 100 eurolla eli kahdella autolla 200 euroa. Lisäksi monella pelaajalla on vaikeampi saada kotoa tai töistä "pelilupaa" koko viikonlopun reissuun kuin pelkkään lauantaihin.

Parina viime kautenahan pelien määrä 1 divisioonassa pudotettiin viiteen peliin. Liitto tuskin pudotti liigan osanottomaksuaan eli yhden pelin hinta tuli jopa kalliimmaksi kuin aiemmin! Kaikkein halvimmaksihan kuitenkin tulee, kun ei pelaa ollenkaan :)

Ensi kaudellehan on taas tulossa muutoksia I-divariin. Heikin kanssa jo päätettiin, että jos RaahLi säilyy I-divarissa, niin tällaisiin 3 pelin "massatapahtumiin" eivät raahelaiset enää suostu!

Heikki kirjoitti...

Kyllä totuus on se että tästä lähtien, mikäli Raahli pelaa edelleen "mestiksessä" (Huom.kysymyksessä on tosiaan valtakunnan toiseksi korkein sarjataso lajissamme!) myös tulevalla sarjakaudella, en usko että suostumme mihinkään muuhun kuin normaaliin yksittäisten pelien sarjaohjelmaan. Jos se ei esim. Tamperelaisille passaa, niin kysymyksessä on silloin heidän ongelmansa. Jos kysymys on sitten taas rahasta, niin ainahan sarjapaikastaan voi luopua rahapulan yllättäessä. oon samaa mieltä kuin Osmo sen asian suhteen että tietynlainen jännitys sarjataulukon seuraamiselle kierros kierrokselta vesittyy tällä pelisysteemillä. Ja humoristisena lisäyksenä tähän tulevaan viikonloppuun vois vielä lisätä Ketkun kommentin hänen nähtyään viikonlopun aikataulut: Höh, missä välissä tuolla ehtii ryypätä! Eli urheilullisuus voittaa tänä viikonloppuna kun edes viinapulloa ei ehdi eikä jaksa enää avata pelien loputtua.

Kummolan Kake kirjoitti...

Nyt on istuttava alas ja katsottava, minne päin kiekkoilua halutaan viedä. Saattaa tietysti olla, että 2 jääkiekon SM-liigapeliä päivässä pelaamalla mekin säästäisimme rahaa.

JoukoVL kirjoitti...

Arvoisat lukijat!

Te hyväksytte, että normaaleissa viikonlopputurnauksissa on 5 peliä, koululaisten kisoissa jopa 7 peliä yhtenä viikonloppuna. Hyväksytte myös, että avoimessa SM-kilpailussa ja HOF:ssa voidaan pelata 2 peliä yhtenä päivänä. FIDEkin hyväksyy HOF:n tittelikilpailuksi.
En myöskään usko, että katsojia shakkiotteluihin tulisi enemmän, vaikka pelattaisiin vain yksi peli päivässä.
Jääkiekossa pitää jo katsojien takia pelata yhtenä päivänä kotiottelu ja toisena päivänä vierasottelu.

Luulen, että marina ja itkeminen sarjaohjelman vuoksi ei johdukaan siitä, etteikö jaksettaisi pelata kahta peliä päivässä.
Joidenkin äänekkäimpien kohdalla marinan syy lienee se, että ei ole aikaa Heikin mainitsemiin oheistoimintoihin ;)

Alkuperäisessä ohjelmassa OSS:lle, RaahLi:lle ja Shlaaksolle olisi tullut 2 ottelua kahtena viikonloppuna Vaasassa. Lisäksi Shlaaksolla olisi ollut vierasottelu Vaasassa ja Raahessa. Niinpä 7 ottelusta vain 1 olisi pelattu Oulaisissa.

Oli ihan selvä asia myös JSM-toimikunnan mielestä, että alkuperäinen ohjelma sorti Pohjoisen joukkueita ja erityisesti Shakkilaaksoa.

Kukaan ei esittänyt esimerkiksi sellaista ratkaisua, että kevään 2 ottelun viikonloppu olisi pelattu joko Oulussa, Oulaisissa, Raahessa tai Ylivieskassa.

Niinpä syntynyt sarjaohjelma on kompromissi. Suuresti ihmettelen syntynyttä jälkikäteisarvostelua.

Miksi ette ehdottaneet parempaa silloin, kun oli ehdotusten aika.
Minusta sarjaohjelman arvostelijoiden pitää katsoa peiliin ja sanoa itsellensä, että "on oma syyni, että C-lohkon sarjaohjelma on tuollainen".

T. Jouko

PS. Arvostelu jälkikäteen on niin suomalaista, niin suomalaista, että...

Osmo kirjoitti...

15.7. klo 11:13 lähettämäni viesti, kun mielipidettä ohjelmasta kysyttiin: "Itse tykkäsin alkuperäisestä ohjelmasta enemmän, 3 peliä tuntuu liialta liigaviikonlopulle"
Lauantaille tulee tuosta herätys ~6:15 -> matkaan 7:00 -> pelit 12-22:30 (varmaan pitää varata eväitä mukaan että ehtii tankata jotain sille varalta että eka peli venyy) eli 15,5 tunnin työpäivä. "Eihän tämä normaalista poikkea, kevyttä kauraa" -tyyliset argumentit ovat täysin arvottomia, on ihan varmaa että pelien taso kärsii ohjelmasta jos haluaa pelata tosissaan.
Niin ja HOFissa pelataan yksi peli ilmoittautumis/matkustuspäivänä.

ATE kirjoitti...

Jouko yrittää syyllistää meitä muita itse ehdottamastaan ja Kytöniemen hyväksymästä sarjaohjelmasta, mielenkiintoista.

Toisekseen kukaan ei kylläkään kysynyt minulta sarjaohjelmasta yhtään mitään niin se on aika hankala todeta omaksi syyksi.

Peiliin kun katson niin näen siellä Joukon kasvot jostain syystä?

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Tässä äkkiseltään kommenttina Joukolle, että yksi näitä JSM:n etuja on nimenomaan ollut se, että myös semmoinen shakinharrastaja, jolla ei ole juuri koskaan mahdollisuutta pelata koko viikkolopputurnausta voi osallistua yksittäisiin lauantai-peleihin. Se, että tullaan kotia yöksi estää myös usein niitä tapahtumia "pelireissulla", joita jälkeenpäin kadutaan tai "ylpeillään".

Toki olet oikeassa, että tästä kaudesta on nyt myöhäistä valittaa eli tämä mennään nykyisen ohjelman mukaan, mutta tulipahan nyt todettua, että minä ja moni muu haluamme vanhanmallisen divarin takaisin.

JoukoL kirjoitti...

Moi Jukka!

Alkuperäisessä ohjelmassa oli siis kaksi viikonloppua eli 2 yöpymistä Vaasassa. Kysy Heikiltä, hän sai ohjelman Kytöniemeltä sähköpostiinsa. Nyt pääsemme yhdellä yöpymisellä.

Se, että ohjelma ei varmasti ole paras mahdollinen, johtuu siitä, että asia meni ns. yhdellä neuvottelukierroksella läpi.
Ts. lähes kaikkien joukkueitten edustajat hyväksyivät muutetun ehdotuksen eka kerralla. Vain Pässillä oli omia ajatuksia, mutta ne jäivät JSM-toimikuntaan, eivätkä tulleet muille joukkueille!

Sitten ATElle! Ei ole Shakkilaakson pj:n vika, jos RaahLin pj ei kysy pelureitten mielipiteitä.

Minä nimittäin kyselin syksyllä sekä OSS:n että RaahLin mielipiteen ennen ehdotuksen lähetystä JSM-toimikunnalle. OSS ja RaahLi näyttivät vihreätä valoa ehdotukselle, joten ohjelma on nyt se mikä on.

t. Jouko

ATE kirjoitti...

Miten Joukon voi olla vaikea tajuta taas näin yksinkertaista asiaa että divaripeleissä 1 peli päivässä on hyvä tahti?

Sitten alkaa höpötys majotuksista, rahalahjotuksista, seuran vaihdoista,otteluohjelmasta johon ei otettu kantaa, shlaakson sortamisesta ja lopuksi toteat vaan että mikään ei ole sun syytä vaan vierität syyn meidän niskaan.

Katsopas muiden 1-divisioonan lohkojen ohjelmaa niin ei näe siellä useampaa peliä yhtenä päivänä kuin vain tässä säästöpossulohkossa joka on kyllä häpeäpilkku kilpailutoimikunnan laatimassa ohjelmassa.

Jos Shlaakson pj:sta tuntuu että liian kallista niin ainahan voitte luopua sarjapaikasta.

JoukoL kirjoitti...

Moi kaikille!

Enpä jaksa jatista asiasta enempää!
Sinä ATE olet kuitenkin omaa mieltäsi ja saat tietenkin olla.

Sarjaohjelmasta on nyt keskusteltu minun puolesta aivan tarpeeksi ja erilaisia mielipiteitä on esitetty.

Toivottavasti useimmat pitävät erilaisia ajatuksia rakentavina.

Ja toivotaan, että lukijoilla on ollut ainakin hupia!
(Tosin onhan tässä ollut jo vähän jankkaamistakin)


T. Jouko

The kirjoitti...

Itseltäni jää tämä kausi väliin. Yhteiskierrokset ovat kuitenkin hyvä idea ja toivottavasti voimissaan sitten kun taas ehdin pelaamaan.

Kun kerran reissuun lähtee, on sama pelata useampi matsi kerralla. Ajatus kaukomatkailusta yhden pelin takia ei kiehdo.

Jos on huolissaan matkan vaikutuksesta pelitasoon, niin saapuu paikalle jo ottelua edeltävänä iltana. Sitten kelpaa hyvin levätyn yön ja hotelliaamiaisen jälkeen visioida siirtojaan seuraavana päivänä.

Argumentointia seuratessa tuntuu ihan hyvältä, että Pohjois-Suomen asioita JSM-toimikunnan suuntaan on hoitanut Jouko eikä esim. ATE.

Sauli Huovinen kirjoitti...

Jokaisella on omanlainen mielipide. Eikä toisen mielipiteestä tarviis hirveesti hermostua. Sehän on jokaisen subjektiivinen näkemys. Asioissa harvemmin on yhtä ainoaa oikeaa tapaa toimia.
Toimivaan lopputulokseen pääsee monella tapaa.

Elikkäs ollaan jokainen rauhassa omaa mieltä ja antaa muiden olla omaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä kaudella pelataan I-divisioona kolmessa lohkossa mm. siksi että 100 e osanottomaksulle saatiin katetta.
I-divisioona pienenee ensi kaudeksi 18 joukkueeseen, joka olisi syytä pelata kahdessa lohkossa (ehkä länsi-itäjakaumalla)."Säästölohkoihin" ei ole tarvetta, sillä etäisyysjoukkueita on max. neljä syyskuun kierrosten tulosten perusteella.

PS. Itse pitäisin shakillisesti erittäin hyvänä, että OSS nousisi mestaruussarjaan (sarjaohjelman laatiminen on sitten kokonaan toinen juttu..:).)

-Kytöniemi