keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Pohjois-Suomen Shakki Grand Prix 2009

Jouko Laurosen vuosi sitten esittämän idean pohjalta kehittelin seuraavan kisan, jonka esittelin muutama viikko sitten pohjois-suomalaisten shakkikerhojen yhteyshenkilöille. Raakaidea oli myös esillä tässä blogissa. Vastaanotto oli pääosin myönteinen ja sain myös muutamia hienosäätö-ehdotuksia. Loppujen lopuksi kisajärjestäjiksi tuli mukaan seitsemän kerhoa, jotka järjestävät vuoden aikana yhteensä yhdeksän viikonlopputurnausta eli osakilpailua.

Kilpailun säännöt ja määräykset:

Pohjois-Suomen Shakki Grand Prix 2009 on pohjois-suomalaisten shakkikerhojen järjestämä autourheilun F1-tyyppinen osakilpailuista eli viikonlopputurnauksista koostuva kisa, jossa jaetaan pisteitä osakilpailusijoitusten mukaan ja kauden lopussa eniten pisteitä kerännyt kilpailija on voittaja. Kisassa ovat mukana kaikki pelaajat, jotka osallistuvat osakilpailuhin kuuluviin viikonlopputurnauksiin.

Vuonna 2009 kisa koostuu 9 osakilpailusta:

7.-8.3. Kaarlen turnaus (Kokkola, KokkSK)

18.-19.4. Käenpesäturnaus (Ylivieska, Shakkilaakso)

27.-28.6. Kemi-turnaus (Kemi, KemTS)

18.-19.7. Eino-Leino-turnaus (Kajaani, KaSY)

8.-9.8. Raputurnaus (Oulainen, Shakkilaakso)

5.-6.9. Pohjois-Suomen avoin mestaruusturnaus (OSS)

12.-13.9. Ruskaturnaus (Rovaniemi, RovSK)

31.10.-1.11. Raahen Linnoituksen viikonlopputurnaus (Raahe, RaahLi)

28.-29.11. OSS:n turnaus (OSS)

Pistelasku:

Pisteet jaetaan kunkin osakilpailun 10 parhaalle siten, että voittaja saa 12, toiseksi tullut 10 ja seuraavat 8,7,6,5,4,3,2 ja 1. Pisteiden jaossa käytetään keskusshakkilliiton sivulla julkaistua tulostaulukkoa. Viimeisessä osakilpailussa käytetään ko. turnauksen tulostaulukkoa.

Palkinnot:

1) GP-kisan voittajalle:
Kisaan kuuluvat seurat tarjoavat ilmaisen osanoton turnauksissaan v. 2010
2) GP-kisan kakkoselle:
Kisaan kuuluvat seurat tarjoavat osanoton puoleen hintaan turnauksissaan v. 2010

Lisäksi GP-kisan 3 parasta saavat asiaankuuluvat pokaalit ja mahdollisia seurojen tai sponsoreiden lahjoittamia esine- ja/tai rahapalkintoja. Ja tietenkin kisan 3 parasta vastaanottavat käsittämättömän runsain mitoin mainetta ja kunniaa.

Lisäksi palkitaan paras nuori, paras veteraani ja paras naispelaaja, ellei kyseinen pelaaja ole jo saanut palkintoa yleisessä sarjassa.

Vertailu:

Mikäli kaksi pelaajaa saavuttaa saman palkintoon oikeuttavan pistemäärän, vertailu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä

1. Parhaat yksittäistulokset
2. Turnauskeskiarvo (pisteiden määrä/turnausten määrä eli vähemmän turnauksia pelannut voittaa vertailun)
3. Pienempi selo pelaajan ensimmäisen osakilpailuturnauksen alussa

Palkintojenjako:

GP-kisan tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan OSS turnauksen palkintojenjaon yhteydessä 29.11. Jos sattuisi, että palkinnon saaja ei osallistu ko. osakilpailuun, palkinto toimitetaan palkitulle myöhemmin.

Tulosseuranta:

Allekirjoittanut sitoutuu laskemaan GP-kisan tulokset välittömästi jokaisen osakilpailun jälkeen tai viimeistään, kun turnaustulokset ovat liiton sivuilta saatavilla. GP-tulokset ja -pistetilanne julkaistaan Pohjois-Suomen Shakkiblogissa http://psmshakki.blogspot.com/ ja pistetilanne toimitetaan myös sähköpostitse kisaan kuuluvien seurojen yhteyshenkilöille.

Toivotan onnea ja menestystä kaikille GP-kisaan osallistuville shakin harrastajille ja seurojen puolesta mahdollisimman runsasta osanottoa osakilpailuturnauksiin!

Ei kommentteja: