sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Koululaisten SM-kisat 28. - 29.11.2009

Vammalan Shakkikerho järjesti Koululaisten SM-kisat kisat Laviassa ja ennen kisoja oli kova keskustelu kisojen ajankohdasta joita päätettiin siirtää viikolla eteenpäin jotta saadaan parhaat pelaajat mukaan mutta toisaalta ajoitus ei kyllä natsannut sen puoleen että samaan aikaan pelattiin Reilu-turnaus Tampereella, Pohjois-Suomen avoin mestaruus Oulussa ja TuTS:in 75-vuotis juhlaturnaus Turussa.

Ryhmäkokoja kun tarkisteli niin huomasi myös että katoa oli, ainoastaan E-ryhmässä päästiin yli 30 pelaajan.

Sitten itse asiaan, Pohjois-Suomen edustajina oli kisassa mukana ykkösketju Roope Kiuttu-Aleksi Wallin-Frans Valli sekä pakkiparina Qiyu Zhou ja Jouni Tolonen

Tavoite oli vaatimattomasti 5 mitalia josta jäätiin niukasti, 3 mitaliin oli tyytyminen.

A-sarjassa Roope taktikoi itsensä vertailuvoittajaksi tuloksella 5/7 jossa taktiikkana oli voitto valkeilla ja tasapeli mustilla, muut mitalit Kim Räisäselle ja Touko Setälälle.

Aleksin pelivire oli taas erittäin tasapaksua puurtamista ja remivalmius oli astetta kovempaa luokkaa kuin Roopella. Remikuninkuus tosin jouduttiin jakamaan Henri Pohjalan kanssa ja lopputuloksena 5. sija. Aleksin päävalmentaja Tomi Nusula myös kommentoi suoritusta: "lähes täydellisyyttä hipova suoritus, mutta seuraavalla kerralla kyllä pelataan vielä tasaisemmin, Aleksi joutuu nyt Nakamura-dietille jossa syödään 10 hampurilasta päivässä ja se jos mikä opettaa tasaisuutta!"

Frans ei uskonut poikien höpötyksiin tasapelien ylivoimasta vaan totesi kylmän viileästi että: "mieluummin luovutan kuin pelaan tasan!", 4 voittoa plakkariin ja mies oli yhtä hymyä kisan jälkeen ja 8. loppusijoitus.

A-sarjan tulokset

E-sarjassa Qiyu sai 6,5/7 mutta hävisi mestaruuden vertailulla Dmitri Tumanoville.

E-sarjan tulokset

Huoltajien sarjassa Jouni pelaili itsensä hopealle Matti Tommiskan jälkeen tuloksella 4/5

G-sarjan tulokset

Mestaruus sai Roopen hymyilemään leveästi

Ei kommentteja: