torstai 16. heinäkuuta 2009

Kurinpitotoimikunta?

Veikko Valo mainitsi shakkiblogissa kurinpitotoimikunnan mikä herätti itsessä ihmettelyä että mistä on kyse? Ketä siihen kuuluu ja missä tämmönen toimikunta on nimitetty, ainakaan liiton vanhoja kokouspöytäkirjoja selaamalla ei löytynyt semmoista ja liiton sivuilta kun tarkistin mitä toimikuntia on niin löytyi vaan ansiomerkki-, shakkituomari- ja selotoimikunta.

Lopulta tieto tuli shakkiliiton hallitusta läheltä olevalta taholta että tämmöinen salaperäinen toimikunta olisi olemassa ja siihen kuuluisivat jäseninä Mikko Markkula, Pekka Palamaa ja Jorma Paavilainen ja he olisivat laittaneet Joose Norrin 3 kk pelikieltoon, syynä ilmeisesti SM-kisoissa viimeisen kierroksen pelaamatta jättäminen Janne Mertasta vastaan.

Mikäli tämmöinen toimikunta on jossain nimitetty niin olisi mielenkiintoista tietää missä ja milloin, kun siitä ei näytä olevan yleistä tietoa olevan saatavilla ja jos kyseiset herrat ovat päättäneet Norrin pelikiellosta onko se ihan lainvoimainen?

Kun Suomen kilpailumääräyksiä katsoo niin sieltä lukiessani ymmärsin että vain SKSL-hallitus voi antaa pelaajalle pelikiellon, kurinpitotoimikunnasta ei ole mitään mainintaa. Tämmönen toiminta kyllä selittää sen että Norri oli ilmoittautunut Jyväskylän Heart of Finland turnaukseen muttei pelannutkaan siellä.

Toinen kysymys että miksi tämmöisistä päätöksistä ei ilmoiteta missään? Kaipaisin avointa linjaa SKSL tai "kurinpitotoimikunnan" kilpailukielto päätöksistä ja sen perusteluista!

Näin äkkiä toki tulee mieleen että pari vuotta takaperin Sauli Keskinen sai EM-kisojen tapahtumien johdosta pelikiellon mutta silloin sen langetti SKSL-hallitus! Syistä toki vaiettiin samaan tyyliin kuin entisessä Neuvostoliitossa...

Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan muuttuuko linja ja mitä tapahtuu Tommi Luukkoselle, hänhän jätti HoF viimeisen kierroksen pelaamatta?















"Kurinpitotoimikunta" hoitaa hommansa...

1 kommentti:

Pekka Sassi kirjoitti...

On hyvä, että tieto kurinpitotoimikunnan olemassaolosta tulee nyt yleiseen tietoon tämän keskustelun myötä. Ehkä se ehkäisee meitä jäämästä pois pelistä omin lupinemme. Tällaisissa tapauksissa "peli" pitäisi myös rankaisuna kylmästi ottaa selolaskentaan. On myös huomioitava, että ilman peliä jäänyt vastustaja on tullut pelaamaan koko osallistumismaksullaan. Häntä ei useimmiten "ylimääräinen piste" turnaustaulukossa lohduta paljoakaan , mutta ilmaiset selot saattaisivat kyllä lievittää harmia.