maanantai 6. huhtikuuta 2009

Ridge vs Kiutner otteluennakko

Keskiviikkona 8.4 klo 17:30 alkaen pelataan Oulussa 20 peliä käsittävä pikapelimatsi 5+5 min miettimisajoilla jossa ottaa yhteen Riku "Ridge" Haataja ja Roope "Kiutner" Kiuttu

Yleisesti asiantuntijat pitää Ridgeä ottelussa ennakkosuosikkina valtaisan kokemuksensa vuoksi mutta eivät yhtään aliarvioi tuoretta haastajaa. Ottelusta odotetaan tiukkaa taistelua joka päättynee pisteen erolla puoleen tai toiseen.

Ottelun lehdistötilaisuudessa Kiuttu alkoi uhoamaan kuin Muhamed Ali aikanaan: "Tanssin kuin perhonen ja pistän kuin ampiainen, revin Ridgeltä pään irti! Voitan ottelun vähintään 11-0!"

Ridge katseli uhoamista ja tuumasi: "Onhan se hyvä että pojalla on itseluottamus kohdillaan, mutta ottelun aikana hän tulee huomaamaan kuinka se murenee palasiksi!"

Veikkauksen kertoimet otteluun: 1 1,95 X 4,20 2 2,60

2 kommenttia:

Ridge kirjoitti...

Pakko avata itsekin sanainen arkku tulevasta matsista poikaa vastaan. Tätä kirjoittaessa tilanne äänestyksessä on Kiutun eduksi 9-8 (kahden äänestäessä tasuria). Täytyy kyllä ihmetellä, että ketkä on nuo 8, jotka uskovat voittooni. On toki totta, että minulla on enemmän kokemusta kuin Roopella, mutta viime vuosina pelaaminen on jäänyt todella vähille, joten rutiinini on tällä hetkellä melkein nolla. Vanhoilla meriiteillä ei näitä pelejä voiteta ja varsinkin kun meriittini ovat ajalta ennen Roopen syntymää. Viime vuodet olen ollut kuin vanha leijonakuningas, joka makoilee päivät pitkät savannin polttavan auringon alla odottaen, että paisti tulee suoraan suuhun. Mietin yhtenä päivänä vakavissani, että millä avuilla ylipäätänsä voin pärjätä pikkuleijonaa vastaan. Alla lyhyt yhteenveto analyysistä:
1. Avaukset. Kiuttu on valovuoden minua edellä. Hyvä jos valkeilla saan tasoitettua aseman.
2. Nopeus. Haha. Käteni lähtee nykyään yhtä nopeasti kuin lehmä makuulta (ja silläkin jalka poikki). Roope on nykyään kevyesti minua nopeampi.
3. Keskipeli. Rutiinin puutteen (tai taitojen) takia minulla ei ole minkäänlaista taitoa tällä sektorilla. Roope jyrää tämänkin osion.
4. Loppupeli. No niin nyt päästiin asiaan. Uskoisin, että olen tällä saralla vielä hiukan Roopea edellä (saatan kokea huomenna yllätyksen). Ainoa ongelma on, että miten helvetissä me päästään edes loppupeliin.
5. Rutiini. Minulla ei ole mitään rutiinia, joten tämäkin menee Kiutun piikkiin.
6. Kokemus. No kokemusta täytyy olla enemmän. Olen sentään joskus pärjänny isoillekin pojille pikurissa.

Yllä oleva lista on surullista luettavaa. Mitäpä tässä henkseleitä paukuttelemaan. Täytyy olla kuitenkin realisti. Ääneni menee ehdottomasti Kiutulle. Joku saattaa ihmetellä, että what the fuck. Jätkä on hävinny jo etukäteen. Miksi ihmeessä menet pelaamaan nuorta superstaria vastaan? No totta helvetissä lähden voittamaan matsia. Kun kerran tällainen tilaisuus tulee pelata tulevaisuuden huippupelaajaa vastaan, niin minä en ainakaan ole se velliperse, joka ekana lähtee vuorille pakoon. Päinvastoin armoa ei anneta eikä sitä pyydetäkään. Realistisena voin vain todeta, että onhan se nyt kumma, jos voittaisin pelin näillä reenimäärillä, kun vastassa on huippuunsa viritetty nuori shakkiori. Huomenna katsotaan kuka on kuka. Iskuja on ennenkin otettu vastaan ja en minä niitä pelkää. Kestääkö poika painetta, jos vihu nousee kerta toisensa jälkeen kanveesista. Muistakaa miten kävi Zairessa 1974 (ai niin Kiutun äitikään ei ollut syntynyt silloin).

Anonyymi kirjoitti...

Hehehe. Vanhalla leijonakuninkaalla on huumori kohdallaan :)