perjantai 6. maaliskuuta 2009

Grand Prix -kisan lisämääräyksiä

Grand Prix -kisan sääntöjen osalta on tullut joitain kysymyksiä, ja kun on ensimmäisen osakilpailun aattoilta, on korkea aika tehdä muutamia lisämääräyksiä:

1) A- ja B-ryhmien pisteytys

Viime vuosina Pohjois-Suomen turnauksissa on Sh-77 tasaseloturnausta lukuunottamatta pelattu lähinnä yhdessä ryhmässä. Tosin Kokkolan turnaus viime vuonna pelattiin kahdessa ryhmässä ja tänäkin vuonna ennakkoilmoittautuneiden määrän perusteella tullaan järjestämään kaksi ryhmää.

A- ja B-ryhmien pisteytykseen olen miettinyt kahta valinnaista ratkaisua

1. GP-pisteitä jaetaan vain A-ryhmässä

2. GP-pisteitä jaetaan myös B-ryhmään A-ryhmän koon perusteella

A-ryhmän koko <>
Punnittuani näitä vaihtoehtoja päädyin ratkaisuun 1 eli kaikki pisteet A-ryhmään, koska GP-kisan kokonaiskilpailun kannalta B-ryhmän osanottajilla tuskin on kärkisijoilla mahdollisuuksia, mutta sen sijaan A-ryhmästä saatu 1 tai 2 pistettä voi hyvinkin ratkaista kärkisijoja. Toinen GP-kisan lähtökohta on ollut pitää säännöt mahdollisimman yksinkertaisina, mikä sekin tukee ratkaisua 1. Käenpesä-turnaus pelataan tänä vuonna tasaselotunauksena ja kuulin Jouko Lauroselta, että A-ryhmä siellä tulee todennäköisesti olemaan 12 pelaajan kokoinen eli sielläkään ei A-ryhmään pääsy automaattisesti takaa pisteitä.

2) Erityisryhmien pisteet ja vertailu

Tähän kohtaan tarkennan, että erityisryhmien (nuoret, naiset, seniorit) sijat lasketaan yleisten GP-kisapisteiden mukaan. Mikäli sattuisi käymään niin, että GP-pisteille ei pääse yhtään naista/senioria (nuorissa tuskin tätä vaaraa on!), lasketaan erityisryhmän sisällä omat GP-pisteet siten, että kunkin turnauksen paras erityisryhmäläinen saa 12 pistettä, toiseksi paras 10 jne. Mikäli erityisryhmän pelaajia on A- ja B-ryhmässä, A-ryhmän osanottajat saavat ylemmät pisteet.

Toivottavasti näillä lisämääräyksillä saadaan GP-kisa mukavasti Kokkolassa käyntiin. Kommentit, kysymykset ja parannusehdotukset tervetulleita!

Ei kommentteja: