torstai 10. elokuuta 2017

Joukkueblixtit 5. - 6.8.2017

Porin urheilutalolla järjestettiin jälleen pikapelin joukkue SM-kilpailut ja mukana oli 154 joukkuetta. Pohjois-Suomea edusti OSS 2 joukkueellaan ja KokkSK. Allekirjoittanut pelasi Rizk sponsoroimassa joukkueessa ja Frans Valli oli MatSK 1 riveissä. Myös OSS blixtejä pelannut Ari Luiro oli tällä kertaa edustamassa HyvSK.

OSS 1 selvisi omasta alkuryhmästään finaaliin ja 2-joukkue 2-sijoitusryhmään. Kokkola selvitti tiensä 1-sijoitusryhmään. Mestaruuden voitti hieman yllättäen KymS ja hopea meni MatSK ja näin Frans sai jälleen yhden SM-mitalin lisää. Pronssille lopulta hurjalla loppukirillä TammerSh joka oli vielä 7. sijalla 10 kierrosta ennen loppua.

Uudet FIDE säännöt todettiin melko turhiksi, aina kun tuomari kutsuttiin paikalle, niin koskaan ei pystytty todistaan oliko joku siirtänyt 2 kädellä tai kaatanut nappulan tai korjaillut omia nappuloita vastustajan ajalla. Parhaiten tuntui pärjäävän ne pelaajat, jotka rikkoi sääntöjä surutta ja väittivät etteivät olleet tehneet mitään virhettä, aina oli vain sana sanaa vastaan.