maanantai 21. marraskuuta 2016

Barents Chess 2016

Pohjois-Norjassa Altassa järjestettiin Thon hotelli Amfissa viikonlopputurnaus 18. - 20.11.2016 johon oli kutsuttu pelaajia Venäjältä ja Suomesta.

Turnauksella oli useita paikallisia sponsoreita ja Barentsin alueen sihteeristön rahallinen tuki mahdollisti järjestää näinkin hienon tapahtuman.

Turnausmuoto oli mielenkiintonen, perjantaina pelattiin nopeaa shakkia 25 min ajoilla 3 kierrosta ja sen jälkeen la ja su 2 pitkää peliä molempina päivinä.

A-Ryhmässä IM Johan Salomon oli ylivoimainen 6,5/7 tuloksellaan ja varmistikin voiton jo ennen viimeistä kierrosta, viimeinen peli oli lähinnä kosmetiikkaa jossa FM Benjamin Arvola sai tasapelin.  2. sijaa jakoivat 5 pisteellä IM Eirik Gullaksen, Arvola ja Murmanskin Dimitry Nekipelov

OSS pelaajista allekirjoittanut ja Aleksi Wallin oli mukana sekä Erik Rönkä ja Juhana Valasmo, kaikki pelasimme A-ryhmässä.

Alkuun näytti että Erik on paras suomalaisista ja korottuu samalla FM, mutta kaks viimestä peliä joissa molemmissa oli etua ja voitto tarjolla - kääntyi tappioiksi. Aleksi lopulta oli meikäläisistä paras sijoittuen jakamaan 5. sijaa 4,5 pisteellä.

Koska Erik kirjottaa Suomen Shakkiin turnauksesta kattavamman raportin, niin tyydyn vain tässä lopuksi kiittämään Altan Shakkiklubia sekä Raahen Autokulmaa jotka mahdollistivat tämän matkan

linkki:

tulokset

Ei kommentteja: