perjantai 13. marraskuuta 2015

Joukkue-EM

Joukkue-EM kisat pelataan tänä vuonna Islannissa 13. - 22.11.2015

Kisoihin on lähetetty miesten ja naisten joukkue, mutta seuraamme miesten edesottamuksia. Pelit alkaa klo 17.

1. kierros 13.11.

Suomi - Latvia 2,5 - 1,5

Tomi Nybäck - Aleksei Shirov 0-1
Mikael Agopov - Igor Kovalenko 1-0
Tapani Sammalvuo - Arturs Neiksans ½-½
Sampsa Nyysti - Tom Kantans 1-0

Loistava tulos heti kärkeen, Velhot kunnostautui ottelussa. Agopov voitti Kovalenkon joka viikkoa aiemmin oli hävinnyt SM-liigassa Roope Kiutulle. Nyystin vastus Kantans ei päässyt kunnolla edes peliin mukaan, kun huomasi että on aika luovuttaa. Sammalvuo piti varmahkon remissin Neiksansia vastaan. Kärkipöydällä Tomin peli näytti pitkään hyvältä, mutta jotenkin se vaan kääntyi Shiroville.

2. Kierros 14.11.

Unkari - Suomi  4 - 

Peter Leko - Nybäck 1-0
Richard Rapport - Agopov 1-0
Zoltan Almasi - Sammalvuo 1-0
Csaba Balogh - Mika Karttunen 1-0

kylmää kyytiä pustan pojilta

3. Kierros 15.11.

Suomi - Tsekki 1 - 3

Nybäck - David Navara 0-1
Agopov - Viktor Laznicka 0-1
Karttunen - Vlastimil Babula 1-0
Nyysti - Jiri Stocek 0-1

Karttunen otti pisteen hyvän asemallisen suorituksen jälkeen Babulaa vastaan, lähes 7. siirtoa oli myös sama asema Nyystin pelissä, mutta tämä ei kuulemma ollut harkittua taktiikkaa vaan ihan puhdas vahinko. Lopuissa häviöpeleissä kyllä sattui ja tapahtui kaikenlaista että lopputulos jopa hieman mairittelee Tsekkiä

4. kierros 16.11.

Itävalta - Suomi  1,5 - 2,5

Markus Ragger - Agopov ½-½
David Shengelia - Sammalvuo 0-1
Robert Kreisl - Karttunen 0-1
Georg Froewis - Nyysti 1-0

Isompikin voitto vaikutti mahdolliselta, mutta Nyystin peli harmittavasti kääntyi aikapulan taktisessa sekamelskassa Itävaltalaisen eduksi. Karttunen ja Sammalvuo otti pisteet hallitusti pois ajelehtimasta ja viimeiseinä päättyneessä pelissä Agopov joutui pitkään puolustamaan torni loppupeliä sotilasta vähemmällä, mutta pitäen torninsa aktiivisena puolustus palkittiin remissin arvoisesti.

Kierroksen hienoin peli nähtiin kärkipöydän ottelussa Ukraina - Venäjä jossa Ivanchuk valkeilla sai melkoisen selkäsaunan Svidleriltä... katsokaapa tämä Ivanchuk - Svidler peli!

5. kierros 17.11.

Suomi - Liettua 3,5 - 0,5

Nybäck - Aloyzas Kveinys 1-0
Agopov - Tomas Laurusas ½-½
Sammalvuo - Mindaugas Beinoras 1-0
Karttunen - Tautvydas Vedrickas 1-0

Karttunen vei Suomen johtoon nopeahkosti, vastus lähti hyökkäilemään kuin ellun päätön kana ja huonostihan siinä kävi, Mika otti koukut pois ja lopun vielä kruunasi korrekti daamin uhraus

Seuraavaksi Sammalvuo otti pisteen valkeilla vastaanotetussa daamigambiitissa, vaikka vastus loppupelissä yritti pariin kertaan tarjota suoraa voittoa, niin Tapanilla oli varaa puusilmäillä, asema oli ylivoimainen

Agopovin pelissä nautittiin kerta-annos Grünfeldia ja näytti pitkään että valkeilla pelannut liettualainen olisi jo ihan paketissa ja siirron ajan Agolla oli voittokin tarjolla, jokseenkin vaikeahkosti löydettävä laudan ääressä. Lopulta vastus pääsi luikahtamaan karkuun puristuksesta ja remissiin oli tyytyminen.

Viimeisenä päättyi Tomin peli jossa alla kolme häviötä. Tällä kertaa vastustajalle ei annettu armoa vaan katalonialaisittain lähtenyt peli hierottiin voitoksi ja näin pistetili auki.

Kisoissa pelaa myös Norjan 1. pöydällä maailmanmestari Magnus Carlsen. Pistesaldona hänelle 0,5/3 .... tulokset ei ainakaan ole olleet maailmanmestarin arvon mukaisia... viimeisin peli minkä hän pelas, niin jopa klubipelaajat ei välttämättä tekis 45. Tg8, mitä monet ovat ihmetelleet... katsookapa Carlsen - Pelletier 0-1

18.11. Tänään kisoissa on välipäivä, tarjolla kahvia ja pullaa.

6. kierros 19.11.

Puola - Suomi  2,5 - 1,5

Radoslaw Wojtaszek - Nybäck  ½-½
Jan-Krzysztof Duda - Agopov ½-½
Grzegorz Gajewski - Sammalvuo 1-0
Mateusz Bartel - Karttunen ½-½

Agopov lähti rynnistämään kuin luolamies konsanaan ja Duda selvästi yllätettiin avauksessa... Mikael blixtas 11. siirtoon asti muodikkaassa h3-g4 variantissa najdorfia vastaan... 11. - Db6 jälkeen alkoi molemminpuolinen ihmettely joka päättyi terävien käänteiden jälkeen lopulta ikushakkiin.

Karttunen pelas valkeilla hyvin solidisti eikä Bartel saanut ikinä kammettua asemaa tasapainosta... 40. siirtoa kohdalla remissi oli tosiasia.

Tomi pelasi mustilla Slaavia solidisti, eikä pahamaineinen Wojtaszek saanut remiä enempää irti missään vaiheessa.

Tapanin peli näytti myös pitkään tasaiselta... asema jo näytti olevan kunnossa, mutta loppupelissä yks epätarkka ratsunsiirto päästi puolalaisen taas niskanpäälle ja hieroikin siitä lopulta pisteen

7. kierros 20.11.

Suomi - Italia  1 - 3

Nybäck - Daniele Vocaturo 0-1
Agopov - Danyyil Dvirnyy 0-1
Sammalvuo - Alex Rombaldoni ½-½
Karttunen - Michele Godena ½-½

New Yorkista tavoitettu juustomestari Pascal Vittu kommentoi Suomen romahdusta makaroneja vastaan seuraavasti: "Se oli täyttä pastaa!"

8. kierros 21.11.

Suomi - Kroatia  1 - 3

Agopov - Ivan Saric 0-1
Sammalvuo - Hrvoje Stevic 0-1
Karttunen - Mladen Palac ½-½
Nyysti - Ante Brkic ½-½

Mikan peli päätty nopeasti siirtojentoistoon ja samalla se samalla varmisti hänelle GM-normin!

9. kierros 22.11.

Belgia - Suomi  1,5 - 2,5

Mher Hovhannisyan - Nybäck ½-½
Steven Geirnaert - Agopov 1-0
Thibaut Vandenbussche - Karttunen 0-1
Stef Soors - Nyysti 0-1

Kelpo päätös kisoille. Lopputuloksissa Venäjä vei voiton ja muut palkintosijat nappasi Armenia ja Unkari. Suomi sijoittui hieman paremmin alkurankingiaan 25. sijalle lopputuloksissa.

linkit:

virallinen kisasivu
tulospalvelu
livepelit

Ei kommentteja: