maanantai 11. toukokuuta 2015

Oulun nopean shakin mestaruus 9.5.2015

Lauantai-aamuna allekirjoittanut suuntasi 5.50 aamujunalla kohti Oulua, olihan siellä tiedokas suhteellisen hyvätasoinen 15+15 min kisa, yöllinen nukkuminen ei tosin ollut kovin helppoa kun naapuri päätti popittaa 04 aamulla ja kuulosti kuin siellä ois ollu Vesku Jokinen ja Klamydia livenä esiintymässä.

Kaikesta huolimatta lähdin suhteellisen hyvillä fiiliksillä pelaamaan ja lopulta Oulun yliopiston kahvio joka toimi pelipaikkana, huomattiin että paikalle oli saapunut ennakkosuosikin viittaa kantamaan Jyrki Parkkinen ja Dietmar Vinke.

Turnaukseen parhaan alun sai Parkkinen ja allekirjoitanut ja keskinäinen peli olikin heti 3. kierroksella, jonka onnistuin kääntämään tiukan väännön päätteeksi. Parkkisen turnaus ei jatkunut parhaalla mahdollisella tavalla vaan Vinke käänsi hänet 4. kierroksella joten saatoin suht hyvillä mielin pelata remissin Simo Lehtosta vastaan joka tunnetaan hippo-puolustuksistaan ja väliaikatilanne 3,5/4.

Turnauksen ratkaisukamppailu oli Vinkeä vastaan 5. kierroksella, mutta tasapaino ei heilahtanut pelissä missään vaiheessa ja lopulta sovittiin pisteenjaosta. Samalla kierroksella nähtiin 3. ja 4. sijan suhteen ratkaisu jossa Parkkinen yritti kovasti voittaa, mutta Lehtosen hippo kesti rynnistyksen ja remissistä lopulta sovittiin, jälkikäteen jopa tietokoneanalyysitkin näytti asema-arvioksi 0.00 vaikka tarjolla oli vaarallisen näköistä paljastusshakkia.

Jäljellä oleviin peliin lähdin luottavaisena, joissa onnistuin kaatamaan Kai Hietalan ja Jukka Peltomaan, mutta samaanaikaan Vinke voitti myös Simo Salon ja Hietalan joten 6/7 tulokseen päätyi molemat, josta lopulta  irtosi vertailuvoitto 0,5 pisteen erolla Vinkeen, pronssimitalin nappasi Simo Lehtonen puoli pistettä kärkikaksikon perässä ja teki myös häviöttömän tuloksen.