tiistai 19. helmikuuta 2013

6 joukkueen SM-liiga

Tänään tosiaan postissa tipahti uusi Suomen Shakki nro 1/2013, erinomainen tuotos jälleen kerran mutta Jyrki Kytöniemien kirjotukset liigapalstalla herätti lähinnä ihmetystä, että Suomeen pitäisi saada 6 joukkueen liiga kun kaikilla joukkueilla eioo sattunu olemaan 2600-vahvusta kaveria heittää 8.pöydälle. Ehdotus on naamioitu juuri tittelitulostenteon varjolla ja sisältää ihmeellisen oletuksen että pelaajat ois kyllästyny SM-liigaan.

Tämä ehdotus tarkottas periaatteessa myös sitä, että shakkiin tulisi 4. divaritaso jos liigan 6 muuta joukkuetta muutettas mestikseksi vain sen takia että sattuu olemaan mukana pohjoisen suunnalta joukkeita. Kytöniemen idea ei saa ainakaan tältä suunnalta kannatusta, ketä nyt kiinnostaa liiga joka koostuu suurinpiirtein Turku-Helsinki-Tampere akselilta??

Kyllä se Tammer pääsee ottamaan turpaan jossain eurocupissa ja siellä isot pojat ihmettelee että mitä tämmönen puuhastelijaporukka tekee täällä? Sama kuin he tekisivät vastaavia ehdotuksia  sillä sektorilla, että Suomen liigan voittajan pitäs karsia vaikka Ruotsin ja Norjan liigan voittajien kanssa pääsevätkö mukaan.

Elikä muistakaamme vanha amerikkalainen nerokas sanonta: "If ain't broke, don't fix it!"

Mitäs mieltä muut lukijat ovat asiasta?


Jytkeen ehdotukset yliviivattuna.

1 kommentti:

Jari kirjoitti...

Matkailu avartaa niin shakkimatkoissa kuin muutenkin. Pidän positiivisena, että pohjoisemmasta Suomestakin on ottamassa osaa liigataistoon.

Yksi parhaista JSM-kokemuksistani on vuosien takainen reissu Oulaisiin, vaikka tämä taisikin olla 1.divarimatka. Myös Käenpesä-turnauksessa Ylivieskassa edellisvuonna oli melko rento ja hyvä ilmapiiri.

Pohjoisessakin on lupaavia pelaajia, joille on hyvä tarjota haastetta ja edesauttaa heidän kehitystään kotimaassamme.

Vierasotteluissa pohjoisempia joukkueita vastaan toki menee enemmän rahaa kerholta, mutta en haluaisi sen vaikuttavan tämänkaltaisiin päätöksiin montako joukkuetta halutaan liigaan.

Terveisin Jari Järvenpää