maanantai 21. marraskuuta 2011

JSM 19. - 20.11. - OSS edition

OSSin yksityisjetin määränpää oli viikonloppuna Helsinki-Vantaa. Luvassa yli odotusten sarjakauden aloittaneelle joukkueellemme olivat vierailut Matinkylässä ja Pohjois-Helsingissä (EtVaS). Lauantaina pelattiin Matinkylän monitoimitalolla, jossa nähtiin tiukka taistelu:

MatSK - OSS 2-0

Palliser Richard - Kiuttu Roope ½-½
Lehtivaara Petri - Kauppila Osmo ½-½
Mäki-Uuro Miikka - Valli Frans ½-½
Kekki Petri - Vinke Dietmar ½-½
Hentunen Asko - Wallin Aleksi 1-0
Pulkkinen Kari - Kilpi Teemu 1-0
Kivistö Mikko - Kononen Keijo ½-½
Nieminen Kari - Huovinen Jere ½-½

Eli niukahko tappio tuli lopulta. Välillä näytti että voitonmahdollisuuksiakin olisi mutta lopulta ottelu kääntyi näin päin. Kaikkiaan ottelusta jäi kuitenkin luottavainen fiilis sunnuntain ottelua varten.

Sunnuntaina matkustimme sitten Kannelmäkeen EtVaSin vieraiksi. Majoitukset oli hoidettu ystävien ja tuttavien luokse eri puolille pääkaupunkiseutua, joten nuorison navigointitaidot olivat kapteenille huolenaihe. Tämä riski realisoituikin kun Aleksi suunnisti itsensä 15 km päähän todellisesta pelipaikasta. :D Noh, taksi toi ja suunnistusmestarikin ehti vain pari minuuttia myöhässä paikalle. Itse ottelu sitten sujuikin mallikkaasti:

EtVaS - OSS 1-3

Kanep Meelis - Kiuttu Roope ½-½
Sepp Olav - Kauppila Osmo 1-0
Tella Jussi - Valli Frans 0-1
Kokkila Tero - Vinke Dietmar ½-½
Hämäläinen Sami - Wallin Aleksi 0-1
Salo Heikki - Kilpi Teemu ½-½
Alava Mikko - Kononen Keijo ½-½
Anttila Perttu - Huovinen Jere 0-1

Tuloksena siis hieno voitto kausien 08/09 ja 09/10 mestarista. Nuorisokenttä oli jälleen vahvassa iskussa, erityisesti Frank lyttäsi Tellan Winaverin kuin nuori Kasparov. Kun vanhusosasto onnistui vielä jarruttelemaan tarpeeksi matkasivat pisteet Ouluun.

Oma pelini sujui kohtalaisen koomisissa merkeissä. Tyrin avauksen aivan totaalisesti ja jossain 10 siirron tienoilla olin sotilaan ja kompensaation häviöllä. Uhrailin sitten pari lisää kiukuspäissäni ja pääsin jotenkin takaisin suunnilleen tasa-asemaan. Sähläsin vielä pariin otteeseen uudestaan ja tasoitin molemmilla kerroilla. Lopulta siirron 65 paikkeilla olin jo melko lähellä remiä t+s vs t+s loppupelissä mutta sitten näytin loppupelitaitojani ja hävisin saman tien. Tästä voisi ehkä kirjoittaa seuraavan painoksen Mannisen aloittamaan Endgame Non-Virtuoso -sarjaan.

Viikonloppu meni siis taas yli asetetun joukkuepistetavoitteen, seuraavan kerran pelataan helmikuussa kun Aatos ja Velhot matkaavat pohjoiseen. Pistetavoite voisi olla 2? :)

3 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä jopa mitalin suhteen ja sitä onkin syytä nyt suorastaan janota. Ei ole enää mitään syytä laittaa päitä pensaaseen ja esittää vaatimatonta pohjoisen seuraa vaan tulta munille vain. Tässä vaiheessa kautta etelän porukat ovat merkanneet saavutettujen tulosten myötä joukkueesta joka jannun ja nyt hyökkäys on paras puolustus. OSS:n menestys liigassa on ollut todellinen piristysruiske koko pohjois-suomen shakille ja toivon sydämestäni että se hinaa myös Raahlin säilyttämään paikkansa divarissa jolloin pohjoisen joukkueiden seuratasojen porrastus on ihanteellinen.

Anssi Manninen kirjoitti...

"Tästä voisi ehkä kirjoittaa seuraavan painoksen Mannisen aloittamaan Endgame Non-Virtuoso -sarjaan."

Heh :-)

TheLionheart kirjoitti...

Hyvä OSS 1 - myös Shlaakson joukosta löytyy ihailua! Todella niin kuin Heikki sanoi: piristysruiske (eikä varmaan tarkoittanut dopingia!) "It´s getting better, better all the time" lauloivat Beatlesit aikoinaan... Terv. Riku R