torstai 2. kesäkuuta 2011

Manninen outplayed in the Semi-Slav.. coming soon in this blog


Kuva lyseon haasteotteluista 11.4.2011

Anteeksipyynnöt lukijoille englanninkielisestä otsikosta, mutta jotenkin englannin kieli vaan kuuluu näihin Mannis-juttuihin. Mielellään vielä kielioppi tasoa Chess Stars kustannus. GM Mannisessahan tuo GM tarkoittaa nimenomaan Grammar Murderer, you know! Jotkut väittävät myös, että GM tulee sanoista Great Mouth...

Toukokuun alussa aloitimme Anssin kanssa harjoitusmielessä shakkiottelun textareilla. Herrasmiessäännöillä eli avauskirjallisuutta saa käyttää, mutta ei tietokoneita siirtojen laskemiseen. Sovittiin myös, että nappuloita saa siirrellä laudalla, mutta harjoittelumielessä on tietenkin parempi yrittää laskea siirtojatkot päässään (Anssi luonnollisesti väitti tekevänsä omat siirtonsa sokkona...)

"Arvonnassa" minä sain valkeat ja peli alkoi Peltomaa-Manninen pelien tyypilliseen tapaan Semi-Slavin Anti-Meran-muunnelmana. Muutamassa päivässä pelattiin noin parikymmentä siirtoa, jonka jälkeen laudalla oli asema, jossa valkealla on lähettipari ja keskustasotilaat d4+e4, oikeilla jatkosiirroilla mitä todennäköisimmin voittoon johtava etu. Tässä vaiheessa peli keskeytyi 15+15 min Oulun mestaruusturnauksen takia. Seuraavalla viikolla Anssi yritti vielä hypätä daamillaan ratsun yli (lauta kuulemma väärin aseteltu, joten annoin Anssin perua myös edellisen siirron). Nämä pelattiin 11.5. jonka jälkeen Anssi piti viikon taukoa viisaudenhampaan (!) poiston takia ja siirtyi sitten uhoama... - siis päivittämään blogiaan ja tilaamaan lisää shakkikirjoja... Eli näyttää pahasti, että harjoituspelimme on kokenut Winter Classicin kohtalon :(

Jos Anssi ei lähipäivinä saa siirtoa tehdyksi, julkaisen tehdyt siirrot tässä blogissa ja jätän pelin lopputuloksen LUKIJARAATIMME tuomittavaksi!

PS. Ja vaikka Anssi päättäisi jatkaa, niin älköön lukijat olko huolissaan. Peli kyllä julkaistaan, lopputuloksesta riippuen joko tässä tai Anssin blogissa :)

1 kommentti:

Anssi Manninen kirjoitti...

Valkealla kieltämättä pientä etua, mutta paino sanalla "pientä".