torstai 5. toukokuuta 2011

Haasteottelut käyntiin

Oulun Lyseolla on alkanut 2 haasteottelua: Winter classic sekä Rumble in the jungle joista Jukka Peltomaa on ystävällisesti lähettänyt tunnelmakuvia:

24.2.2011 Avauspelien tulokset:

Osmo Kauppila - Roope Kiuttu ½-½

Anssi Manninen - Riku Haataja 0-1

2. kierros 3.3

Kiuttu - Kauppila ½-½
Haataja - Manninen siirretty

3. kierros 17.3

Kauppila - Kiuttu ½-½

Päivitys 17.3. (Osmo): Tänään pelattiin kolmas peli. Sain taas hyvää painetta valkeilla mutta Roope oli liukas kuin rasvattu porsas. Pääsin jopa nelitorniloppupeliin sotilaalla enemmän, joskin mustalla oli hyvät tasapelimahdollisuudet. Sen sijaan että olisin laittanut pojan näyttämään tekniikkaa näytinkin oman tekniikkani ja syötin lisäsotilaan takaisin :s Matsi siis jatkuu tasaisena.

4. kierros 28.3

Kiuttu - Kauppila ½-½

Päivitys 28.3.(Osmo): Voitin taas avausteoreettisen väännön ja tasoitin helposti mustilla. Heti avauksen olisin saanut pientä etuakin, mutten huomannut (kuivamode päällä). Seuranneessa asemassa ei hirveästi ollut peliä ja nappulat vaihtuivatkin hiljalleen pois, kunnes päädyttiin remissiloppupeliin. Winter classicin pelimiehiä ei Lyseolla taaskaan nähty, suurin jännityksen aihe alkaakin olla pelataanko ottelun toista peliä koskaan.

Rumble in the jungle 5. kierros 11.4.

Kauppila - Kiuttu ½-½

Winter classic 2. kierros 11.4.

Haataja - Manninen 0-1

Päivitys 11.4. (Osmo): Tänään nähtiin Lyseolla peräti molempien otteluiden pelit. Itse sain perinteiseen tapaan hyvän aseman Roopea vastaan mutta taidot eivät taaskaan riittäneet voittoon. Tosin koneen mukaan missään kohtaa ei nyt mitään suoraan voittavaa ollut, mutta taas päästin pojan vähän liian helpolla. Ridge meni Mannista vastaan avausansaan ja oli siirron 12 jälkeen jo häviöasemassa. Peli kuitenkin meni vielä jokseenkin tiukaksi mutta Anssi hoiteli kuitenkin pisteen kotiin jossain 50. siirron tienoilla.

Rumble in the jungle 6. kierros 14.4.

Kiuttu - Kauppila ½-½

Päivitys 14.4.(Osmo): Tänään nähtiin samankaltaista menoa kuin 2. ja 4. pelissä. Asema pysyi melko lailla tasapainossa, Roopella oli kevyttä painostusta mutta homma pysyi melko hyvin hanskassa. Houdininkin asema-arvio ei karannut paria kymmenystä kauemmas nollasta missään vaiheessa ja peli päättyi tasan 53 siirron jälkeen.

Rumble in the jungle tiebreak 5.5.

Kiuttu - Kauppila 0-1
Kauppila - Kiuttu 1-0
Kiuttu - Kauppila ½-½

5.5. nähtiin Lyseon hornankattilassa Rumblen grande finale. Pelattiin edelleen inkrementillä, 15 min + 5 sek/siirto. 4 peliä jonka jälkeen tarvittaessa armageddon-bliksti. Sain eka pelissä mustilla hyvän aseman mutta Roope puolusti tuttuun tapaan sitkeästi. Päädyttiin kevytupseeriloppupeliin jossa olin edelleen paremmalla puolella. Meinasin inkrementtiaikapulassa torkahtaa pohdiskelemaan aseman hienouksia, mutta heräsin kun oli sekunti jäljellä. Onneksi käsi on nopea kuin mureena ja ehdin tehdä siirron. Ehkä tästä masentuneena Roope syötti kohta upseerin ja luovutti pian.

Toisessa pelissä pääsin valmisteltuun muunnelmaan, jossa valkea uhraa kaksi kevyttä saaden jatkuvan ikuveivimahdollisuuden ja lisäksi mattiuhkia torninnostolla. Muunnelmassa mustalla on puolustus mutta nopeassa pelissä se on melkoisen vaikea löytää. Roope menikin vikaan ja hävisi saman tien. Voitto tuntui tässä vaiheessa olevan lähellä mutta vielä niin kaukana.

Kolmannessa pelissä Roope onnistuikin valkeilla ensimmäistä kertaa avauksessa ja sai mukavasti etua. Daamisivustalta meni jo sotilaskin sillä välin kun käynnistelin hitaanpuoleisesti vastapeliä toisella sivustalla. Roope alkoi kuitenkin pelaamaan ehkä liikaakin varman päälle ja sain vastapeliä ja ruutuja upseereilleni. Aikapulassa sain vielä hyökkäyksen tungettua läpi ja otin toki ensimmäisen vastaan tulleen ikuisen otteluvoiton varmistamiseksi. Järjestys siis palasi pohjoiseen. :) Ottelu oli kyllä hyvää treeniä, toivottavasti vastaisuudessakin nähdään haastematseja.

Analyysit ilmestynee Mannisen blogiin valtaisan kiukmöksin mylvinnän kera :)
Kauppila - Kiuttu (edessä), Manninen - Haataja (takana)

Ridge pohdiskelee

22 kommenttia:

Anssi Manninen kirjoitti...

Ihan puhdas mäihävoitto Ridgelle.. ei mitään syytä henkseleiden paukutteluun!

Osmo kirjoitti...

Puuh. Roope teki avauksen ja keskipelin siirtymävaihessa pari tosi löpsöä siirtoa ja sain tosi lupaavan aseman. Näin vielä lähes voittavan taktiikan melkein oikein, mutta näin mörköjä yhdessä jatkossa enkä sitten pelannut sitä :(
Pari muutakin lupaavaa ideaa jätin käyttämättä ja peli sitten kuivahti. Ens torstaina ei enää armoa anneta :)(seuraava peli siis silloin)

Anssi Manninen kirjoitti...

Minä haluaisin pelata jo maanantaina. Sen verran PALJON ärsytti se eilinen häviö! Ehkä yksi katkerimmista tappioista! Prkl!! :/ Kun voitto oli niin helpolla tarjolla.. :(

ATE kirjoitti...

Helppoja voittoja ei ole olemassakaan.

Osmo kirjoitti...

Joo itsekin sen huomasin. Mulle ei käy maanantai, toki voitte Ridgen kans jo pelailla jos molemmille käy :)

Anssi Manninen kirjoitti...

"Helppoja voittoja ei ole olemassakaan."

Tämä saattaa pitää kutinsa.. mitä helpommalta peli rupeaa tuntumaan sitä suuremmalla tod.näköisyydellä rupeaa tulemaan kämmejä.. niistä on otettava opiksi :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Huhun mukaan Ridge jo luopumassa ottelusta, sillä huomasi jo eka pelissä että vastus on ihan liian kova.. onnen kantamosia ei kuitenkaan tule herumaan enää tässä matsissa.

Anssi Manninen kirjoitti...

Ma jatkuu Manninen - Haataja.. Mannisimperium will strike back!

Roope kirjoitti...

Pelattiinko maanantaina Mannisen ja Ridgen välistä peliä? ilmeisesti ei...

Anssi Manninen kirjoitti...

Ei ja to ei myöskään ole varma kun olen mahd. lähdössä Kokkolaan joten pitäisi lepäillä ja valmistella avauksia..

Anssi Manninen kirjoitti...

Tänään tuuppailevat ainoastaan heikommalla pöydällä eli siis Osmo vs. Roope. Sekä minä että Ridge toivoimme tämänpäiväisen pelin siirtymistä. Pitänee kuitenkin käydä vilkaisemassa Osmon ja Roopen peliä.. :-)

Osmo kirjoitti...

Amatööreillä loppui into heti alkuun, taas nähdään mikä on 2000 ja 2300 välinen ero :D

Osmo kirjoitti...

Rumble in the jungle 4. erä ehkä 28.3. Tässä versiossa Ali ei tule olemaan 6. erän jälkeen enää jaloillaan :p

Osmo kirjoitti...

4. erä tosiaan huomenna. Saapa nähdä saapuvatko Winter classicin pelimiehet paikalle :)

ATE kirjoitti...

Saattaahan se olla että Winter Classic oli paljon mölyä tyhjästä :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Maanantaina jatkuu se ylemmän pöydän matsi :-)

Osmo kirjoitti...

Totta, Roopen kans pelataan taas maanantaina 11.4. :)

Anssi Manninen kirjoitti...

No niin, matsi siis tasan. Mustalla (=minulla) ei ollutkaan voittoasema heti avauksessa, pelkkä selvä etu. Avauskirjoissa väitetään, että mustan hyökkäys on voittoisa, mutta koneen keksimät puolustussiirrot pitävät valkean aseman joten kuten kasassa. Itse asiassa Tac8! oli ilmeisesti parempi kuin Riblin pelaama siirto. Näin ainakin Rybka 4 väittää. Vasta nyt olen tyytyväinen peliin. Pakottavan voittojatkon etsiminen johti vain aikapulaan, jossa homma meinasi taas karata käsistä.. :)

Osmo kirjoitti...

Jatketaan Roopen kanssa torstaina 14.4., jatkuuko myös winter classic?

Anssi Manninen kirjoitti...

Jos menen käenpesään niin taidan lepäillä tortaina.. mut katellaan. Oli mukava pelata eilen, aikapulassa pelaaminen on kunnon tuskaa! :)

ATE kirjoitti...

Winter Classicin 3. kierroksen pelistä on saatu ennakkovideo miten Ridge pyörittelee Mannista...

http://www.youtube.com/watch?v=IqULTO4SOqU

Osmo kirjoitti...

Roopella oli menoa 28.4. (toisin sanoen välttelee varmaa tappiota), näillä näkymin pelataan tiebreakit to 5.5.