lauantai 6. marraskuuta 2010

Raahen turnaus 6. - 7.11.2010

Tiiranlinnaan on taas eksytty pelaamaan ja Aleksi Wallin on ykkösrankattuna, toinen turnauksen ennakkosuosikeista on Raahen oma poika Teemu Ketelimäki. Kirjoittelen vähän myöhemmin tarkempaa tilannekatsausta jahka tästä 1. kierroksesta selviää. Mukana 20 pelaajaa.

1. kierros ei tarjonnut yllätyksiä, yläpuoli voitti alapuoliskon, ainoastaan Wallinilla oli vaikeuksia Sihvosta vastaan, surkeaa peliä, surkeaa ajankäyttöä mutta kuitenkin voitto: "Harkitsin remiä 2 sekunin ajan", kommentoi Aleksi pelin jälkeen. Omassa pelissä pelattiin Skandinaavista puolustusta Bauerin opein ja Heinoja teki epäkorrektin laadunuhrauksen jonka ahneesti otin vastaan ja onnistuin saamaan koko pisteen.

Ketku riisti norsulla ja on hyvässä vauhdissa!

2. kierros

Täyttä ryssintää, Ketku hävis Huovisen Jerelle ja ite en onnistunut valkeilla voittaan Sarkkista joka suorastaan tarjoili englantilaisittain alkaneessa pelissä pistettä mutta jotain jäi näkemättä ja asema kuivahti remiksi. Kärkipöydällä Julkunen pitää Aleksia piinassa erittäin remipitoisessa asemassa ja Grels näyttäisi olevan häviämässä Nyströmin Jarnolle. Marjusaari voitti vakuuttavasti Peltomaan tehtyä avauksessa pahan kämmin.

Taas iloittiin liian aikaisin, Nysse ryssi voittonsa Grelsiä vastaan tasuriksi ja Julkunen piti kuivat Aleksia vastaan. Masentava kierros kaikin puolin

Tilanne kärjen osalta:

1. Jere Huovinen 2
2. Eero Marjusaari
3. Aleksi Wallin 1,5
4. Anssi Takalo-Eskola
5. Grels Linqvist
6. Jarno Nyström

3. Kierros

Huono arpatuuri, Grels vastassa ja c4 tulossa :)

Aleksi tuuletteli kun pääsee Nysseä vastaan.

Grels armahti tällä kertaa ja päädyttiin pisteenjakoon, kierroksella on mielenkiintoisia taistelupareja mm. Sarkkinen - Julkunen vääntää Ridge-systemiä menemään ja 1. pöydällä Huovinen - Marjusaari...

Kärkipöydän taisto oli luumunkovaa vääntöä jota olisi voinut verrata ruohonkasvamisen katseluun ja lopputulos olikin pisteenjako.

Ketku sen sijaan näyttäisi olevan taas riistämässä ja riistikin tyylikkäästi vaikka omien sanojensa mukaan "kävi kauhee säkä!"

Julkunen voitti Sarkkisen pitkän hinkkaamisen päätteeksi asemasta joka ei ainakaan ollut Tapiolle edullinen mutta eipä tuo eka kerta kun nähdään kuminauhan venyminen uskomattomiin mittoihin kyseisen herran toimesta :)

Viimeisenä pelinä on kesken Wallin - Nyström jossa mustalla on daamista 2 upseeria korvauksena ja roikkumisasema, saas nähdä miten käy?

Niinhän siinä kävi että Aleksi hinkkasi sen mestarillisesti voitoksi. Huomenna jatketaan.

Tilanne:

1. Tapio Julkunen 2,5
2. Aleksi Wallin  
3. Eero Marjusaari
4. Jere Huovinen
5. Anssi Takalo-Eskola 2
6. Grels Linqvist
7. Teemu Ketelimäki
8. Jukka Peltomaa
9. Simo Salo

4. kierros

Päivän kohokohta on Ketku vs Sound of Grels, peli jossa sattuu ja tapahtuu ja Ketku on uhonnut riistävänsä siinäkin pelissä! Kierros on toki vasta alkanut että päätyneitä pelejä ei vielä ole mutta päivitellään tilannetta sitä mukaa kun saadaan tuloksia. Ryssin sitten Peltomaata vastaan.... pyh pah! En ollu ainoa kuiteskaa... Ketku myös onnistu möhläämään Grelsiä vastaan.

Tilanne:

1. Aleksi Wallin 3,5
2. Grels Linqvist 3
3. Jukka Peltomaa
4. Tapio Julkunen
5. Jere Huovinen

5. kierros

Aleksi kaatoi Grelsin c4-jumalien kohtaamisessa ja näin varmisti turnausvoittonsa, myös Huovinen voitti oman pelinsä ja nousi 4 pisteeseen... Peltomaa ja Julkunen vääntää menemään ja mielivät molemmat samoihin pistemääriin. Oma peli oli kauheata katottavaa mutta kun edellisen pelin pettymys vaikutti niin alennuin pelaamaan englundia ja päädyttiin lopulta daamiloppupeliin ja molemmilla 3 sotilasta mutta hämärien vaiheiden jälkeen onnistuin juoksuttaa Simo Saloa vastaan yhden sotilaistani läpi ja sain näin päätettyä paskan turnaukseni mutta tulipahan pelattua :)

Jylhis riisti Ketkun ja pelin jälkeen saatu kommentti suorituksesta oli "en voittanut turnausta koska olin selkeessä ylikunnossa"

Viimeisenä päättyi Peltomaa - Julkunen jossa valkea oli todistettavasti voittamassa useammalla eri tapaa mutta jotenkin ihmeellisesti Tapio onnistuu aina taikomaan huonoista asemista vastapeliä ja onnistui tällä kertaa kääntämään pelin aina voitoksi asti.

Aleksille siis turnausvoitto ja mestarin rajakin häämöttää 7 pisteen päässä, voimme siis odotella lähiaikoina Pohjois-Suomeen uutta shakkimestaria?!

lopputuloksia:

1. Aleksi Wallin 4,5
2. Tapio Julkunen 4
3. Jere Huovinen
4. Eero Marjusaari 3
5. Grels Linqvist
6. Heikki Sarkkinen
7. Anssi Takalo-Eskola
8. Jukka Peltomaa 
9. Kaarlo Jylhä-Ollila
10. Jarno Nyström

Turnauksen täydelliset tulokset löydät täältä

4 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

En kestä tätä vitutusta. Mulla oli 7,5 sotilaan etu ennenkuin paukutin daamilla f5:een. Voi vitun ikenet.

L. Kangas kirjoitti...

Mahtavaa turnausreportaasia! Värikkäitä tapahtumia ja sanavalmista draamankerrontaa. Ilo lukea.

ATE kirjoitti...

Kyllähän tuo 4. kierroksen tappio otti päähän, tarjoilin Jukalle laadun aivan tarjottimella, kyllä se onnistuu kun aasinhatun vetää tiukasti päähän ja työntää menemään :)

Palle kirjoitti...

Kiitoksia raportoinnista! Päivityksiä tuli runsaasti turnauksen loppuun saakka ja kieli oli atemaisen värikästä. Joukon sivuilta löytyi sitten kattava tulospalvelu.

Kenties tämä kahden päällekäisen blogin ylläpitäminen ei olekaan ihan niin turha idea kuin äkkiseltään kuulosti.