sunnuntai 17. tammikuuta 2010

1-divisioona C-lohko

OSS - RaahLi 4-0

Kauppila Osmo - Pitkäaho Aki ½-½
Kiuttu Roope - Haataja Riku 1-0
Vinke Dietmar - Peltomaa Jukka ½-½
Kilpi Teemu - Kemppainen Tuomo 1-0
Wallin Aleksi - Ibai Lakynza ½-½
Kononen Keijo - Nyström Jarno 1-0
Manninen Anssi - Sarkkinen Heikki 1-0
Nisula Timo - Mankinen Mika ½-½

Oulussa pelattu "paikalliskamppailu" päättyi odotetusti Oululaisten juhlaan. Mennään pitemmittä puheitta ottelun kulkuun.

Ykköspöydällä suurmestareitakin selättäneeltä Kauppilalta kaikki odottivat 15 siirron tyrmäystä. Fidemestari jatkoi kuitenkin tyypillisellä remilinjalla. Tuloksena siis remi jo viiden siirron Taistelun jälkeen. Seuraavaksi näytti ratkeavan neljännen pöydän peli Kilpi-Kemppainen. Avaus meni mustilla pahasti pieleen, ja Kilpi voitti laadun ja hallitusti myös koko pelin. Sarkkinen-Manninen -peli näytti myös päättyvän melko aikaisessa vaiheessa. Näytti, että peli meni mustalle lievästi edulliseen loppupeliin, jonka loppupeliexpertti Manninen hoiti kotiin valkean pahojen töppäysten avustuksella. Viimeisen pöydän pelissä valkeilla pelannut Nisula pelasi avauksen hyvin ja näytti saavan etua. Mutta kuten odottaa saattoi, tasapelistä sovittiin ennen pitkää. Kononen sai avauksesta hyvän pelin Nyströmiä vastaan, ja voitti pian sotilaan. Sitä myöten myös koko pelin. Pelissä Peltomaa-Vinke musta näytti saavan etua, ja kulkevan kohti voittoa. Nappuloita alkoi kuitenkin vaihtumaan tiheään tahtiin, ja asema näytti lukkiutuvan. Aseman kuivumisen myötä tasapelistä sovittiin. Omassa pelissä sain avauksessa pienen asemallisen edun. Ratsu vastaan mustan ranskalainen lähetti. Asema oli kuitenkin lähes kokonaan lukossa, ja Ridge näytti pelastuvan tasapeliin. Pari töppiä aikapulassa maksoi kuitenkin puolikkaan pisteen shakkipiirien Fonzielle. Viimeisenä päättyi erittäin värikäs peli Lakynza-Wallin. Ennen peliä Aleksi oli jo henkisesti lyöty, sillä viikkojen valmistelut Nyströmiä, Kemppaista, Arto Pitkäahoa ja Peltomaata menivät hukkaan, kun vastaan asettui nuori espanjalainen. Valkeilla taisi torniloppupelissä olla useita voittoja. Kaikki ohitettiin ja Wallin pääsi pelaamaan voittoa. Savun hälvettyä molemmille jäi pelkät tornit laudalle.

Seuraavassa sarjataulukko:

OSS, Oulu 12 +28 Tammer II
---------------------------------
TammerSh II, Tampere 8 +10 VammSK II,OSS
VSS, Vaasa 7 +6
VammSK II, Vammala 6 +3
PSY, Pori 5 -2
---------------------------------
RaahLi, Raahe 5 -5
Pässi, Päivölä 1 -13
Shakkilaakso, Oulainen 0 -27

OSS on jo käytännössä varmistanut liigakarsintapaikan ellei Tammerille hävitä tyyliin 8-0. Näyttäisi siltä, että liigakarsinnassa tulee joko kotiottelussa MatSK tai vierasottelu JoeSKia vastaan. Raahlilla on kova taistelu 1-divisioonapaikan säilymisestä Vammalan ja Porin kanssa. PSY:llä on vielä Pässi ja Shlaakso vastassa, joten Porin pitäisi olla jo lähes selvillä vesillä. Vammalalla on vielä vastassa TammerSh ja RaahLi, joten luultavasti viimeinen paikka 1-divisioonassa ratkaistaan ottelussa RaahLi-VammSK.
Mainittakoon vielä, että OSSilla on vain yksi häviö 48:sta pelistä! Melko vakuuttavaa työtä.

3 kommenttia:

JoukoL kirjoitti...

Hyvä juttu, Roope!

PSY:n ohjelmasta sen verran, että joukkueella on peli Pässiä ja VSS:aa vastaan. Joukkue voi siis pudota, jos se häviää sekä Päivölän porukalle että vaasalaisille.
Jos Pässi voittaa isosti PSY:n ja Shlaakson, PSY ja RaahLi häviävät ottelunsa suurinumeroisesti, voi Pässi jopa säilyä divarissa.
Ainoa joukkue, joka on varmasti pudonnut kakkosdivisioonaan, on Shlaakso.
Niinpä Vaasan reissu 16.1. olikin via Dolorosa. Se tehtiin minimijoukkueella eli 7. ja 8. pöydällä annettiin suosiolla luovutuspisteet.
Ei hävitty 8-0 vaan vain 6-0.
1. pöydällä Timo piti hallitusti tasurin ja 4. pöydällä Jouko oli pelissään Tapio Julkusta vastaan 40 siirtoa häviöasemassa, sitten 40 siirtoa voittoasemassa ja 81. siirrossa tultiin lopulta Joukon epätarkkuuksien (= kämmäilyjen) ansiosta tasapeliasemaan.
Pöydillä 2, 3, 5 ja 6 tuli tappiot Teemulle, Jarmolle, Jukalle ja Terhille. (Kts. sukunimet osoitteesta http://www.shakki.net/liiga/divc0910.htm#shlaakso)

RaahLin asema on lähes toivoton. Säilyminen 1. divarissa ei ole enää omissa käsissä sillä apuja pitää toivoa joko VSS:ltä tai Pässiltä ja lisäksi VammSk2 on pakko voittaa maaliskuussa.

OSS on pääsemässä liigakarsintaan, ja jos Ossia onni suosii ja taidot riittää, ei Pohjois-Suomessa taideta ensi kaudella 1. divarissa pelata. Kakkosdivari voi sen sijaan olla ennen näkemättömän kova!

T. JL

Heikki kirjoitti...

Omasta puolestani häpeän "munatonta" suoritustani mieliavauksessani, joka antoi Anssin pelitaidoista liian ruusuisen kuvan. Ainoa lohtu on se ettei Raahli hävinnyt OSS:lle yhdellä maalilla jolloin löpsöilyni olisi harmittanut pahemman kerran. Huonommin en olisi voinut pelata ja pyydän sitä anteeksi koko muulta joukkueelta. Ens kerralla taso on jotakin muuta.

ATE kirjoitti...

Jokkeri se on aina niin peruspositiivinen...