perjantai 18. helmikuuta 2011

Winter classic

MANNINEN vs RIDGE

Kylmiin talvipäiviin on tulossa muutos koska torstaina 24.2.2011 alkaa kuuma harjoitusottelu jossa peli on kovaa mutta epäreilua:


Anssi Manninen - Riku Haataja

Ennakossa Manninen arvioi että Ridge nauttii julkisista nöyryytyksistä mutta veikkaan että lopulta Manninen saa siitä nauttia Ridgen sijasta. 6 peliä pelataan ja mikäli tilanne on tasan ratkaistaan voitto 15+15 min nopeassa shakissa.

Keväällä saatamme nähdä myös ottelun Manninen - Sammalvuo mutta se onkin jo eri tarina se.

Ottelua voi seurata Mannisen Blogista

Voit myös ottaa osaa äänestykseen jossa kysytään kumpi voittaa ottelun?

Ridge on alottanut treenaamisen Osmon kanssa ja siitä on saatu harvinaista videokuvaa

Vilkaiskaamme myös mitä Mannisen treenikämpällä tapahtuu?

14 kommenttia:

Ridge kirjoitti...

Manniselle runtua

Poskisolisti Manninen aukaisi sanaisen arkkunsa väärään aikaan ja väärässä paikassa. Vanha viisaus sanoo, että nukkuvaa karhua ei kannata mennä sorkkimaan. Tällä kertaa Manninen meni sohimaan väärää koloa. Jos Anssi luuli, että minä paskon housuihin ja jänistän, niin enempää väärässä hän ei voinut olla. Tuollaisen julkisen haasteen esitettyään minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä se.

Tutustuin Manniseen jo 80-luvun lopussa ja jo silloin hän oli yhtä ärsyttävä poskensoittaja kuin nykyään. Muistaakseni vuonna 1989 pelasin kuukauden sisällä häntä vastaan kaksi selopeliä ja toki voitin molemmat. Sen jälkeen Mannisen poikaa ei sitten näkynytkään shakkikentillä 15 vuoteen. Nyt tulevassa ottelussa annan Anssille taas oppitunnin ja sitten hän voikin heittää taas shakkikentät pitkäksi aikaa. Onpahan aikaa keskittyä sitten erilaisten lisäravinteiden myyntiin.

Ensi viikon torstaina kellot käynnistyvät (jos Anssi ei lähde Matinkylän kisaan) ja matsi tulee olemaan ... no sanotaan ainakin mielenkiintoinen. Toki totuuden nimissä täytyy tunnustaa, että Anssi hallitsee avaukset paremmin kuin minä, mutta ikävä kyllä pelitaidoissa on niin valtava ero minun edukseni, että uskon ratkaisevani ottelun voitokseni melko aikaisessa vaiheessa.

Että semmosta tällä kertaa.

Anssi Manninen kirjoitti...

Olemme jo heittäneet kolikkoa ja onnetar (Ridgen emäntä) antoi minulle valkeat. Nyt pitää ensin ratkaista pelaanko d4, e4 vai jopa c4..?! (Marinin enkkukirjojen innoittamana) :)

Tuomo Kemppainen kirjoitti...

Tuota matsia vois jopa käydä katsomassa, kovasti on uhottu suuntaan ja toiseen. Mistä niitä lippuja saa..? :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Mistä me saatas sellainen lainaksi? Esim. Jukka vois varmaan auttaa pelin "siirtämisessä" eetteriin..

Anssi Manninen kirjoitti...

Pelin kulku (olettamus): Manninen ottaa avauksessa (ranskalainen?) hieman etua ja sitten hänen ylivertainen positionaalinen ymmärtämys lisää etua ja lopuksi huippunsa hiettu loppupelitekniikka ratkaisee pelin (1-0) :))

Ridge kirjoitti...

No huh huh. 16 ääntä annettu ja 5 on äänestänyt Anssia. Mitä pillereitä nämä äänestäjät ovat oikein popsineet? Vai onko Anssi käyny viidellä koneella äänestämässä? ;)

Asiasta kolmanteen. Kuulin luotettavasta lähteestä, että pikkupojatkin (siis Osmo ja Roope) ovat järjestämässä jonkinmoista varjo-ottelua. Huhun mukaan Roope olisi haastanut Osmon. Nyt kun tämä kerran on saatettu suuren yleisön tietoon, niin en näe mitään syytä miksei tätä matsia pelattaisi (siis jos huhu pitää paikkansa), koska eihän Osmo voi kieltäytyä ottelusta. Muuten Osmolle naurettaisiin pitkin Pohjois-Suomen shakkipiirejä.

Vielä lisäys tohon Mannisen olettamukseen. "huippunsa hiettu loppupelitekniikka", jos se on yhtä huippua kuin Anssin kirjoitustaidot, niin minulla ei tule olemaan hädän päivää.

Heikki kirjoitti...

Pojat alkaa puristella toisiaan palleista toden teolla. Tämä jos mikä on Parikkalan pokeria parhaimmillaan. Tulee olemaan nautinto seurata kumpi tämän ottelusarjan nimiinsä vie;tärkeintä kuitenkin on että meillä Pohjois-suomessa todella tapahtuu shakin piirissä paljon asioita ja ehkäpä myös vanhoja,kehistä poissa olleita staroja innostuu palaamaan kehiin näiden tapahtumien myötä tyyliin Janne Tyni ja Timo Hakala. Sillä persoonallisuuksia todella kaivataan takaisin kentille näiden lievästi värittömien vuosien jälkeen. Ei riitä että Raahlia edustaa muuan Teemu Ketelimäki,muitakin estottomia kavereita kaivataan.Etelän vetelät ovat joka tapauksessa ihmeissään tästä aktiivisuudesta mitä täällä nyt viljellään ja tämäkin otteluprojekti on loistojuttu!

Osmo kirjoitti...

Ridgen viimeaikaiset pitkät pelit ovat kyllä olleet melkoisen pehmeitä esityksiä. Anssi lähtee niukkana ennakkosuosikkina otteluun.
Pelien kulku tullee muistuttamaan Stalingradin taistelua, lienee selvää kumpi osapuoli on kumpikin. Saa nähdä onko lopputulos sama :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Lauta ja nappulat haettu Terästiltä. Pari pientä kolhua siinä laudassa mutta hyvässä kunnossa vs. OSS:n laudat. Ostin itse asiassa itselle ton.. nyt kahvia naamaan ja ultimaaliset avausvalmistelut alkakoon.. jotain käyttöä löyytyy nyt myös Wonderful Winaver -kirjalle :D

Anssi Manninen kirjoitti...

Toivottavasti Ridge pystyy antamaan edes jonkimoista vastusta kovassa kehitysputkessa asuvalla Manniselle :-)

Ridge kirjoitti...

Melko hintahtava tuo Aten salainen video minun ja Osmon reeneistä. Täytyy kyllä myöntää, että yhdennäköisyys Osmon ja videolla esiintyvän tummaihoisen kaverin kanssa on silmiinpistävä.

"Ridgen viimeaikaiset pitkät pelit ovat kyllä olleet melkoisen pehmeitä esityksiä. Anssi lähtee niukkana ennakkosuosikkina otteluun."

Ei helvetti. Koutsikaan ei luota valmennettavaan. Pojat, me ollaan hävitty tämä matsi. Tästä on hyvä jatkaa. No ok, Osmon sanoissa piilee totuuden siemen. Kyllähän omat pelit viime vuosina on olleet enemmän tai vähemmän luumuperseilyä. Mitään ei yritetä, mitään riskejä ei oteta, tasuri käy milloin vaan. Säälittävää. Nyt on aika iskeä takaisin. On aika näyttää epäilijöille. Harmi vaan, että Manninen joutuu tuntemaan sen nahoissaan.

Kangas kirjoitti...

Etelän vetelät haukkovat jo henkeään tämän huimaavan spektaakkelin edessä. Vetäkää pojat suoraan palleihin! Te ootte hyviä jätkiä.

t. Lauri

Osmo kirjoitti...

Torstaina 24.2. räjähtää:

Winter Classicin lisäksi alkaa myös "Rumble in the Jungle", kuuden pelin ottelu allekirjoittaneen ja Roopen välillä. Säännöt:
- 6 peliä, aika 1h+30s/siirto (voi olla että tähän pitää ottaa vielä joku rajoitus että ehditään ennen hälytyksiä pois Lyseolta)
- Eka pelin värit arvotaan torstaina ennen peliä
- 3-3 tilanteessa 4 peliä nopeaa shakkia inkrementillä, 5-5 tilanteessa blitz-armageddon

Anssi Manninen kirjoitti...

Hyvä hyvä :) Toi inkrementti vois olla parempi myös mun ja Ridgen ottelussa, mutta "pohja-ajaksi" pitäis varmaan laittaa esim. 50 min, jotta ei tarvi laittaa peliä kuoreen.. :)