maanantai 14. helmikuuta 2011

Suomen shakki

Uusin Suomen shakki 1/2011 kolahti postiluukusta ja pääkirjoituksessaan SKSL puheenjohtaja Tuomo Halmeenmäki käsitteli vuoden shakinpelaaaja valintaa ja kommentoi muuten ansiokkaasti paitsi yksi epäkohta kirjoituksesta paistoi silmään: "Hauska yksityiskohta on, että vastaava äänestys opposition äänenkannattajassa päättyi Vilkan voittoon ja Mika jäi vasta kolmanneksi."

Blogimme saa mainosta epäsuorasti ja Halmeenmäki näkee tilanteen poliittisena vastakkain asetteluna ikäänkuin tämä olisi joku Britannian parlamentin alahuone?

Blogissa on kyllä esitetty arvostelua liiton päätöksiä kohtaan mutta mihin se on johtanut? Ei yhtikäs mihinkään.

Elikä tältä osin Halmeenmäen vertaus ontuu ja paremmin SKSL hallintomalli on löydettävissä Kuubasta.

4 kommenttia:

L. Kangas kirjoitti...

Hei,

Silläkin uhalla, että menee "blogeissa huuteluksi" (josta kaikki eivät pidä), niin pakko sanoa: myös itseäni kummastutti pääkirjoituksessa aikamoisesti juuri tuo sama kohta opposition äänenkannattajasta.

Ehkä pääkirjoituksen sanavalinta ei ollut kovin onnistunut, koska nyt tulee mieleen juuri se, että pohjoisen shakkiväki on vastakkain etelän kanssa... Samaan maaliinhan tässä pitäisi pelata! Ja toivon mukaan pelataankin, vaikka kaikista asioista ei yksimielisyyteen päästäisikään.

Itse ainakin toivon, että jatkossakin hallituksen päätettävistä asioista voidaan käydä monipuolista keskustelua, ja kyllä tämänkin blogin mielipiteet on noteerattu, vaikkei päätöksissä aina näkyisikään.

terv. Lauri

Marko Tauriainen kirjoitti...

Kummallisia ovat asenteet oppositiossa. Minä ainakin näin Tuomon kommentin Atelle ja Pohjois-Suomen blogille hyvin positiivisessa valossa.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Itsellänikin kyllä hiukan särähti tuo hallitus-oppositio asetelma pääkirjoituksessa. Puheenjohtaja tuskin halusi tuoda esille vastakkainasettelua, mutta sanavalinta taisi mennä pieleen. "Blogihuutelun" sijaan parempi lehdistö-menettely olisi kai, että ATE kirjoittaisi pääkirjoitukselle vastineen seuraavaan Suomen Shakkiin, jossa Tuomolla olisi mahdollisuus kommentoida pääkirjoitustaan vastineen osalta. Itse toivoisin hallituksen näkevän tämänkin blogin vain yhtenä liitona jäseniä palvelevana tiedotuskanavana. Esimerkiksi pohjois-suomalaisten turnausten tulokset ovat pääsääntöisesti nähtävissä tästä blogista päiviä ellei viikkoja ennen virallista tulospalvelua. Vilkaiskaapa vaikka Raahen turnauksen tulokset täältä: http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/kilt2010.htm

Sen kummemmin eri aikojen puheenjohtajia vertailematta voin kertoa, että minulla oli ilo pelata edellisen puheenjohtajan kanssa samoissa turnauksissa ainakin Kemissä, Raahessa ja Rovaniemellä. Hallitus-oppositio asenteen poistamiseksi (edes lieventämiseksi) toivoisin näkeväni nykyisenkin puheenjohtajan "maakuntamatkalla" jossain pohjoisen turnauksissa, esim. Eino Leino-turnauksen 30 vuotis-juhlaturnauksessa heinäkuun alussa, tai vaikkapa Raahen Linnoituksen turnauksessa marraskuussa.

Tätä kirjoittaessa OSS on vahvasti nousemassa liigaan ja RaahLillakin on mahdollisuus nousta I divisioonaan. Ensi kauden otteluohjelmat tehdään toivottavasti urheilullisin perustein eikä hallitus-oppositio asetelman mukaan :)

ATE kirjoitti...

Tämä oppositionimitys ei oikein istu tänne, kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti shakkiblogi eikä mikään arkadianmäki. Jos tätä vertaisi politiikkaan niin oikeassa elämässä oppositiolla on vaikutusvaltaa. Meidän tapauksessa ei ole muuta kuin huutava ääni korvesta :)

Avointa linjaahan on rummutettu liiton taholta joten odottaisi että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä.