torstai 6. elokuuta 2009

Munattomia päätöksiä!

Taas kerran liiton herrat ovat suuressa viisaudessaan tehneet päätöksiä.

Aloitetaanpa kokouskutsusta:

77§ Muun toiminnan raportointi

Kurinpitotoimikunnan ja sen kokoonpanon (Mikko Markkula, Pekka Palamaa, Jorma Paavilainen) vahvistaminen vuodeksi 2009. Todetaan, että Joose Norrille on annettu 14.9. päättyvä kolmen kuukauden kilpailukielto SM-kilpailun tapahtumien johdosta ja Tommi Luukkoselle varoitus poisjäännistä Heart of Finland –kilpailun viimeiseltä kierrokselta.

Tuomo Halmeenmäki kertookin shakkiblogin puolella seuraavaa:

SKSL:n hallituksen kokouksessa 2.8. käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Norrille ja Luukkoselle annettiin varoitus turnauksessa (SM, HOF) keskeyttämisen vuoksi. Rangaistukset ovat poikkeuksellisen lievät erinäisten liiton oman toiminnan epätarkkuuksien vuoksi. Jatkossa vastaavanlaiset keskeytykset johtavat kilpailukieltoon.

Perustelut:

SKSL:n hallitus päätti, että kurinpitotoimikuntaa (joka oli antanut kilpailukiellon) ei ole tällä hetkellä olemassa, koska sitä ja sen kokoonpanoa ei ollut vahvistettu asianmukaisesti vuoden alussa. Näin ollen sen päätöskään ei ole voimassa. Kurinpitotoimikunta oli ehtinyt antaa myös Luukkoselle rangaistuksen, joten tämän organisatoorisen sotkun vuoksi annetut rangaistukset olivat tällä kertaa poikkeuksellisen lievät. Rangaistusta ei siis varsinaisesti muutettu, vaan annettiin hallituksen mielestä tähän poikkeukselliseen tilanteeseen sopiva rangaistus.

Taas voi vaan ihmetellä että mitä on tekeillä, ensin on kurinpitotoimikunta ja sitten päätetään että semmoista ei ole!

Mutta jos ei ole niin siinä mielessä Norrin & Luukkosen pelikiellon kumoaminen on oikein mutta liiton hallitus osoittaa todella munatonta linjaa päättäessään olla pitämättä kiinni kilpailukiellosta ja toteaa että varoitus on sopiva rangaistus. Mielestäni tämmöinen antaa vahvaa signaalia siihen suuntaan että tittelipelaajat saa tehdä mitä haluaa ja aina selvitään varoituksella, montako niitä pitää antaa ennenkuin pelikiellot pidetään voimassa?

3 kommenttia:

pettynyt kirjoitti...

Ei ole kyllä hyvä tämä tällainen venkoilu. Norri ja varsinkin Laakkonen pääsivät kuin koira veräjästä. Munattomuus kuulostaa olevan päivän sana myös keskusshakkiliiton johtoportaassa.

se sama kuin äsken kirjoitti...

Pahoittelen varsinkin-sanaa Hulkkosen edessä. Ovathan molemmat (Norri ja Luukkonen) yhtä lailla käyttäyneet epäasiallisesti turnauksissa, jonka johdosta heille olisi pitänyt langettaa kilpailukiellot.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tässä nyt on ATE taas niin vaikeaa ymmärtää? Halmeenmäen tekstissähän lukee suoraan, että kurinpitotoimikuntaa ei ole vuoden alussa vahvistettu -> sitä ei ole -> se ei voi langettaa rangaistuksia.

Hallitus käsitteli siis asiaa puhtaalta pöydältä, joten pelikiellon kumoamisesta ei voida puhua. Miksi hallitus päätyi pelkästään varoittamaan pelaajia voimme vain arvailla. Sen verran tiedän, että kyseessä olevat pelaajat olivat molemmat kirjoittaneet vastineen. Rangaistuksen oikeellisuudesta on mielestäni mahdotonta väitellä jos ei ole kuullut kyseisiä pelaajia.

Miksi oletat, että kyseisten pelaajien pelivahvuudella on jotain tekemistä asian kanssa?

Terveisin "ihmettynyt"