sunnuntai 9. elokuuta 2009

Raputurnauksen tunnelmia

Jälleen on taistelukenttä hiljentynyt viikonlopun taistelujen jälkeen. Tällä kertaa pelattiin siis Oulaisissa. Pelipaikkana toimi sama oppilaitos kuin edellisinäkin vuosina.
Pelaajia raputurnaus keräsi tänä vuonna melko vaatimattoman määrän, 16 pelaajaa. Liekköhän osa mahdollisista osallistujista samaan aikaan Mäntässä pelaamassa... Moni varmasti odotti Aleksi Wallinia turnaukseen, mutta hän päätti loistaa poissaolollaan.
Seuraavassa tunnelmia turnauksesta.

Kärki näytti selojen perusteella seuraavalta:
1.Kiuttu 2279 2.Valli 2195 3.Linqvist 2063 4.Marjusaari 2056 5.Peltomaa 2001
Näyttäisi siis, että Kiuttu ja Valli tulevat taistelemaan voitosta, mutta myös muilla on mahdollisuus yllätykseen.

1.Kierros
Ensimmäisellä kierroksella tapahtui suuri määrä yllätyksiä. Valli hävisi Aapo Sassille värikkäiden vaiheiden jälkeen. Lopussa Franssilla oli sotilas enemmän, mutta yhden siirron matti jäi huomaamatta ja Sassi pääsi yllättämään. Linqvistin ja Heinojan peli pysyi melko tasaisena alusta loppuun ja näin pisteet puolitettiin. Ennakkosuosikeista myös Peltomaa petti odotukset häviämällä Sikkilälle. Omassa pelissäni pääsin avauksesta hieman niskan päälle ja vastustajan (timo lauronen) tuskaillessa aikapulassa voitin myös materiaalia.

2.Kierros
Ensimmäisenä pelinä päättyi Jylhä-Ollilan ja Vallin peli. Kaarlo teki muutaman virheen ja Frans rankaisi armottomalla kädellä. Peli Sassi-Kiuttu alkoi kääntyä heti alusta asti mustan suuntaan ja keskipelissä voitin sotilaan joka realisoitui lopussa voitoksi. Aapo Sassi jatkoi yllätyksiään kääntämällä häviöpelin Tapio Laurosta vastaan voitokseen. Kone näytti Tapiolle 24:n sotilaan etua, mutta voittojatkot jäivät tällä kertaa näkemättä. Kakkospöydällä pelissä Marjusaari-Julkunen valkea meni avausansaan ja syötti täten sotilaan. Eero kuitenkin taisteli loppuun asti sotilasta vähemmällä ja sai sotilasloppupelissä pidettyä tasapelin näppärällä pattiansalla. Muita yllätyksiä ei tällä kierroksella nähty nähty.

3.Kierros
Turnauksen yllättäjä A.Sassi oli noussut ykköspöydälle minua vastaan. Peli alkoi rauhallisella avauksella, jossa sain kuitenkin luotua uhkauksia vastustajan asemaan. Aapolla tuli pieni laskuvirhe ja voitin laadun, pian myös koko pelin. Nuoriso kohtasi pelissä Zhou-Tapio Lauronen, joka lähti liikkeelle Venäläisellä avauksella. Aktiivisesti aloittanut Lauronen sai hyvän näköisen painostuksen alusta ja Qiyu tipahti lopulta helpohkoon ansaan. Viimeisille minuuteille kestivät pelit Julkunen-Valli ja Linqvist-Marjusaari. Vallilla oli joitain voitonmahdollisuuksia, mutta peli kuivahti lopulta remissiksi. Linqvist olisi voinut Marjusaarta vastaan pitää tasapelin passiivisella puolustuksella eriväristen lähettien loppupelissä, mutta päätti lähteä hakemaan sotilaan, joka koitui Grelsin turmioksi.

Tilanne lauantain jälkeen:
1.Kiuttu 3/3p
2.Marjusaari 2,5p
3.-7. A.Sassi, P.Sassi, Tapio Lauronen, Peltomaa, Julkunen 2p
jne.

4.Kierros
Ykköspyödän peli alkoi tasaisesti, eikä suuria eroja syntynyt. Loppuasemassa valkealla saattoi olla pieni etu, mutta tasapelistä sovittiin jo noin 20 siirron paikkeilla. A.Sassi-Peltomaa lähti vauhtiin mustan määräämässä tahdissa. Valkea ehdotti tasapeliä, mutta Jukka päätti yrittää voittoa. Sassi hallitsi kuitenkin loppupelin salat paremmin ja näin Peltomaa kaatui. Tapioiden taistossa Lauronen syötti sotilaan samassa muunnelmassa kuin Marjusaari toisella kierroksella. Sotilas ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Loppuasemassa materiaali oli L+s vs. L. Frans voitti helposti Sassin ja oli noussut jälleen kärkipöydille.

5.Kierros
Viimeisellä kierroksella kohtasi selokärki Kiuttu-Valli. Minulla oli Fransia vastaan 0,5/5p viidestä viimeisestä pelistä, joten nyt janosin voittoa. Peli oli jälleen värikäs, mutta Vallilla tuli ratkaisevassa vaiheessa pari laskuvirhettä. Vihdoin voitto Vallista :)! Peli kesti siirtomääräisesti vain alle 30 siirtoa, mutta peli loppui toiseksi viimeisenä kierroksella. Marjusaari oli hetki sitten varmistanut vähintään toisen sijansa voitossaan A.Sassia vastaan. Torniloppupelissä Eero oli tällä kertaa parempi. Pelissä Julkunen-Peltomaa, Tapio ei hallinnut avauksen saloja ja Peltomaa voitti pelin erittäin helposti. Kierroksen ylivoimaisesti pisin peli oli Tapio Laurosen ja Linqvistin peli, jossa Lauronen asteli kehästä voittajana.

6 kommenttia:

Wallin kirjoitti...

GP-kisan tilanne menee jännemmäksi entisestään :P Marjus ja Robert molemmat 32:ssa pisteessä. Taitaa Rovaniemi olla seuraava ratkaisun paikka?

Osmo kirjoitti...

oijoi, angstgegner frank kaatui

jälleen \o/ Roope \o/

ATE kirjoitti...

Onnittelut taas kerran Roopelle turnausvoitosta!

ATE kirjoitti...

Lahjottikos Shlaakso mitään gp-kisan pottiin?

Roope kirjoitti...

Tästä turnauksesta ei jäänyt ylimääräistä GP-pottiin. Kaikki osanottomaksut järjestäjä laittoi palkintorahoihin ja SKSL:lle selolaskentamaksuihin.

JoukoL kirjoitti...

Hei ATE!

Lisään Roopen kommenttiin sen, että Shakkilaaksolle ei tosiaan jäänyt kulujen jälkeen mitään. Aivan tarkoituksella oli ykköspalkinto suurempi kuin Tarauksella!

T. Jouko