tiistai 4. elokuuta 2009

Pohjois-Suomen kautta-aikain paras shakinpelaaja?

Laitoin äänestyksen pystyyn ja jos ei listalta löytynyt omaa suosikkia niin tähän voi kommentoida oman mielipiteensä miksi juuri hän?

12 kommenttia:

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Riku,

itseä ei saa äänestää! :)

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Kuulusko Qiyukin tuohon listalle? Parkkinen? Aki Pitkäaho?

ATE kirjoitti...

listasta olisi tullut muuten niin pitkä joten siellä on olemassa vaihtoehto joku muu jota saa kommentoida tänne.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Joo, tajusin ja heitin nuo nimet vain esille, jos joku ei muuten keksi omaa suosikkiaan.

Google tarjoaa Erkki Nyströmiä pääasiassa Hymyhuulten meteorologiksi, mutta löytyy näköjään myös kajaanilainen kirjeshakin Suomen mestarikin samalla nimellä :)

KemTS sivuilta löytyy myös joukko kovia nimiä 50-luvulta, mutta mahtaako heille löytyä vielä äänestäjiä.

ATE kirjoitti...

Nyström itseasiassa voitti joskus nuorten suomenmestaruudenkin... tietysti listalle vois lisätä Edgar Lindroosia joka vaikutti oulaisissa apteekkarina, Eino Leinoa joka voitti "suomenmestaruuden", Matti Piuva oli myös kova aikanaan... onhan näitä vaihtoehtoja olemassa :) Frans Vallia, Tommi Verkasaloa, Aleksi Wallinia, Petri Hokkasta jne...

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Mä jo luulin että Piuva on itsestäänselvyytenä listalla mutta eipä näköjään olekaan! 1980, kun aloitin harrastuksen, Piuva oli monta vuotta Pohjois-Suomen ehdoton ykkösnimi, vaikka ei kauhean aktiivisesti tainnut turnauksiin osallistuakaan, ainakaan Kemin eteläpuolella. Turnausvoitot taisi niihin aikoihin mennä pääosin Lardotin nimiin, kunnes Raahen turnaukseen 1984 Mauno "Rekku" Alanen kutsui mukaan mm. Yrjö Rantasen, Antti Pyhälän, Thomas Ristojan... (en tarkoita että Rantanen, Pyhälä tai Ristoja olisi P-Suomen huippuja, mutta tulipahan muisteltua 80-luvun alun shakkihistoriaa..)

Ridge kirjoitti...

Jukka,

Älä kerro muille, että äänestin itseäni. :)

No ei vaineskaan. Jollakin täytyy olla tosi kiero huumorintaju, jos minut äänestää ykköseksi. Otan sen kaikesta huolimatta kohteliaisuutena.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Riku,

nyt nä oot äänestänyt itseäsi jo kahdesti! Ensin työkoneelta ja sitten kotikoneelta? :)

Äänestyksen alussa oli jonkin aikaa vain yksi ääni annettu ja se oli Riku Haatajalle, siitä tuo 16:42 heittoni.

Nyt näyttäisi, että Joku Muu on P-Suomen paras pelaaja, liekö sukua Xueren Mulle, joka opiskeli Oulun yliopiston sähköosastolla 90-luvun alussa?!

ATE kirjoitti...

Pistin vähän kattavamman nimivalikoiman eli äänestys uusiksi, eipähän voita äänestystä joku muu...

Heikki kirjoitti...

Veli-Pekka Pitkäaho. Peruste: Pohjois-Suomen ainoa shakinpelaaja joka saa 3000 ihmistä huutamaan kuorossa niin Rännärillä Pattijoella kuin Hiukassa Sotkamossakin Pattijoen Urheilijoiden kannustushuutoa. Siihen ei muut nappulantuuppaajat pysty.

Ridge kirjoitti...

Jukka,

Hyvä, että muistutit. Olinkin unohtanut koko työkoneen. Toi toinen ääni tuli Hokkaselta. Pakotin sen äänestämään minua. Noita kahta ääntä en osaa selittää. Ensi viikolla töihin, niin saadaan äänimäärät kohdilleen.

"Pohjois-Suomen kautta-aikain paras pelaaja?". Tä?
Eihän tossa puhuta mitään shakista. Monet kannattajani ovat antaneetkin äänensä minulle ihan muiden ansioiden perusteella. Saattaapa joukossa olla muutama naisväenkin edustaja.

Etelän mies kirjoitti...

Millä perusteella Westerinen on tällä listalla ehdokkaana? Siis mikä siitä tekee Pohjois-suomalaisen?

Ite äänestin Osmoa, oon kerran ittekin ottanu siltä pataan ja kai se niinku shakillisesti vahvin pohjosesta tullu pelaaja on? Ja tietty siks että otin siltä kerran pataan rapidissa :)