lauantai 3. huhtikuuta 2010

Liigakarsinnan ryssintää

OSS ja MatSK II välistä karsintapeliä (17.4) suunnitellaan pelattavaksi Ylivieskassa, syyksi on perusteltu VR:n aikatauluja. Sanonpa vaan että ei mitään järkeä tämmöisessä touhussa!  

Jos ottelupari olisi toisinpäin niin Oulusta tultas kiltisti pelaamaan Espooseen ilman sen kummempia mutinoita ja mitään keskusteluja siitä että olisiko Jyväskylä tai Tampere parempi pelipaikka tuskin käytäisiin. 

Miksi ottelua ei voi pelata Oulussa? Säännöt jo takaa Oululle kotiottelun enemmän matkakilometrejä tehneenä joukkueena, kysyttiinkö pelaajilta mitään että haluaisivatko he pelata ottelunsa mieluummin Ylivieskassa kuin Oulussa?

En voi kuin ihmetellä että miten munatonta voi olla taas touhu vaikka pääsiäinen on parasta aikaa menossa. Ollaan mieluummin "fiksuja ja joustavia". Ne jotka tekivät tästä asiasta päätöksen niin voin vain esittää toiveen että he kasvattaisivat itelleen pallit ja opettelisivat pitämään kiinni ansaitusta edusta.

Niin, hyvää pääsiäistä vaan kaikille!

6 kommenttia:

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Joo, kyllä minäkin luulin ensin, että "Oulu pelaa kotiottelunsa Ylivieskassa" on aprillipäivän uutisia.

Kotikenttäetu on huomattava etu eikä sitä kannata ihan tuosta vain heittää menemään. Joustot aloitusajoissa ymmärrän, mutta en tuota, että kotijoukkueen pitäisi lähteä matkustamaan yhtään mihinkään.

Jos (ja kun) OSS voittaa karsintaottelun Ylivieskassa ja nousee liigaan niin eikö tässä ole vaara, että tästä tulee ennakkotapaus ja vierasjoukkueiden vaatimuksesta OSS pelaa ensi talvena kaikki kotiottelunsa Ylivieskassa. Vastaavasti epäilen, että yksikään pääkaupunkiseudun joukkue suostuu matkustamaan ensi talvena kilometriäkään Oulun vierasottelujen takia.

Lopuksi tässä on vielä unohdettu yksi tärkeä seikka eli OSSin oululaiset fanit, jotka uskoivat näkevänsä kotiottelun livenä paikan päällä. Nyt täytyy jännätä textareiden varassa :(

Erästä työkaveria siteeraten "Shitti diili."

koutsi kirjoitti...

Osa OSS:n edustuspelaajista on kotoisin Ylivieskasta!

Pääsevät käväisemään kotona OSS:n laskuun;-)

Ja kuulemma kaikilta OSS:n pelaajilta on Lhead kysynyt, sopiiko järjestely. Ja kuulemma sopii!

Markkula voi antaa live-laudat MatSk II:n mukaan, joten karsintaa voitaisiin seurata internetissä siirto siirrolta!

Ehkä voisi ollakin "clever deal" eikä "Shitti diili."!

Lopuksi ihmettelen, miksi RaahLin "pelaajat" kantavat huolta OSS:n ottelusta?

Mika Laitinen kirjoitti...

Koutsin kommentti ei normaalisti olisi herättänyt suuriakaan tunteita meikäläisessä, mutta koska viimeiseen kappaleeseen jostain syystä suomalaisille shakkiblogeille ominaiseen tyyliin saatiin taas kanssapelaajia herjattua, niin voisinkin lopuksi ihmetellä, että mistä jälleen keksittiin näinkin "hyviä" argumentteja "clever dealin" puolesta.

ATE kirjoitti...

Ai että kuulemma on Lhead kaikilta kysynyt ja kuulemma sopii?

Kumma juttu mutta mä oon kuullu ihan päinvastasta ... kuulemma.

On se kummallista, kuulemma.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Pudaksen blogissa Sauli Tiitta tietää, että aloite pelipaikan siirtämisestä tuli OSSin pelaajilta. Jos ossilaiset tosiaan ovat noin pöljiä, niin joutavat pelatakin kotiottelunsa Ylivieskassa :) Täällä Pohjois-Suomessa kiertää tosin myöskin tieto, että pelipaikkaa siirretään koska matinkyläläiset eivät jaksa/halua herätä kovin aikaisin.

"Pääsevät käväisemään kotona OSS:n laskuun..." Eli kotiottelusta tulee OSSille vielä kulujakin. Eiköhän mahdollinen tuleva kausi liigassa ole OSSille riittävän kallis ilman ylimääräisiä matkakuluja karsintakotiottelustakin.

RaahLin "pelaajana" asia on tärkeä, koska tämän yhteispohjoissuomalaisen "OSS liigaan" ("Linnoitus liigaan" olisi sointunut paremmmin) -projektin seurauksena sekä ShLaakso että RaahLi putosivat II-divariin ja jos OSS ei pärjää karsintaottelussa niin aika hapan maku jää tästä divarikaudesta :(

Henkilökohtaisesti tässä harmittaa, että menetän muutaman tunnin hyvää shakkiviihdettä, jonka olisi tarjonnut tuon ottelun seuraaminen paikan päällä Oulussa. Ylivieska on virkeä shakkipaikkakunta, siellä pelattiin divaripäätös pari viikkoa sittten ja kun sinne ajan huomenna pääsiäisblixteihin ja viikon päästä Käenpesä-turnaukseen niin ei ole enää intoa lähteä höyläämään tuota väliä karsintaottelun takia. Jos nuo live-laudat tosiaan saadaan paikalle ja pelit nettiin, niin tämä ongelmahan ratkeaa toki, mutta pahoin pelkään, että kukaan ei tee minkäänlaista käytännön elettä noiden live-lautojen suuntaan. Vai tekeeko?

ATE kirjoitti...

http://www.shakki.net/blog/?p=379#comment-82381