tiistai 13. huhtikuuta 2010

Käenpesäturnaus ja 15 v PSM

Käenpesäturnauksen yhteydessä pelattiin "Nuorten Pohjois-Suomen mestaruus korkeintaan 15-vuotiaille"
Tulokset:
1) Jere Huovinen, Sh-77, 3 bp
2) Qiyu Zhou, Sh-77, 3 p
3) Juhana Valasmo, KemTS, 0,5 p

Jere pelasi enemmän A-ryhmän pelejä kuin Qiyu, joten hän tuli nuorten kisan voittajaksi.

Turnaukseen saapui siis 26 pelaajaa, joista edellä mainitut kolme ovat korkeintaan 15 - vuotiaita. Jere voikin nyt 14 - vuotiaana voittaa kilpailun kolmannen kerran ensi vuonna.

Yksi kilpailija (Kaarlo) aloitti kilpailun vasta toiselta kierrokselta. Niinpä kilpailun johtajalle lankesi velvollisuus pelata 1. kierroksella, koska muita varapelaajia ei ollut.

Kilpailu eteni omaan tahtiinsa rauhallisesti. Kyseessä oli tasaseloturnaus ja kilpailun lopputulokset ovat nyt SKSL:n tulossivuilla.

Kaarlo Jylhä-Ollilan aikanaan ideoima ja Shakkilaakson toteuttama nuorten kilpailu sai aluksi vahvaa kannatusta mm Joensuun suunnalta.
Ehkä kisa voitaisiin laittaa Pohjois-Suomen shakkipiirissä vuosittaiseen ohjelmaan nuorten kilpailuksi, jossa järjestämisvastuu vaihtuisi seuralta toiselle.
Kisa järjestettiin nyt yhdeksännen kerran. Kuka haluaa järjestää kymmenennen kilpailun! Se on KYSYMYS!

Nykymuodossa (nuoret pelaavat aikuisten ryhmissä) ei ole järkeä! Jos mukaan saadaan koulumaailma, tulee kilpailuun oikaenlainen motiivi ja järki!

Olen aiemmin esittänyt, että Oulun koulujen shakkimestaruuskisasta voisi tulla Pohjois-Suomen koululaisten shakkimestaruuskisat.

Olisiko näistä em nuorten kisasta (= tämä Shakkilaakson nuorten kisa) ja Oulun koulujen kisasta muodostettavissa Avoin Pohjois-Suomen nuorten kilpailu?

(Nimi ?, Milloin ? ym ?)

He, joilla on ideoita, tehkää ehdotuksia!

Myös Joensuusta ja Suhmurasta toivotaan mielipiteitä ja ehdotuksia! (Eli voidaanko Idän ja Pohjoisen voimia yhdistää?)

Suunnitellussa kilpailussa on tarkoitus säilyttää avoimuus, jotta esim Suhmuran koulujoukkueilla olisi mahdollisuus "korkean paikan leiriin" ennen koulujoukkueiden SM-kisaa.

Em idea toimikin muutaman kerran. Voittihan Jari Åke, JoeSk, aikanaan v 2003 Pohjois-Suomen nuorten mestaruuden.

Siksi tuo "milloin?" tarkoittaa sitä, että kilpailun tulisi olla tammi-maaliskuussa tai joka tapauksessa ennen koulujoukkueiden SM-kisaa!
Näihin reunaehtoihin voi tietenkin esittää perusteltuja muutoksia.

T. JL

Ei kommentteja: