sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Asikainen shakinpäivän turnauksen voittaja

Heikki Asikainen

Shakinpäivää vietettiin Kajaanissa sunnuntaina 17.1.2010, mielenkiintoinen seikka tässä on se että en ole varma mikä on virallinen shakinpäivä ja googlettamalla asiaan en saanu sen enempää selkoa mutta suomessa niitä tuntuu olevan 15. - 20. päivä välillä useampia?

Turnauksen näyttämönä toimi päiväkeskus perinteiseen tapaan ja tällä kertaa 8 pelaajaa lähti tavoittelemaan voittoa 15+15 min peliajoilla ja allekirjoittanut hääri turnauksen tuomarina. Turnaus meni aika leppoisissa olosuhteissa läpi ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sain aika rauhassa keskittyä seuraamaan pelejä.

Turnauksen voitti lopulta 1. rankattu Heikki Asikainen vaikka 1. kierroksella menettikin puolikkaan Yrjö Kaartista vastaan mutta sen jälkeen peli rullasikin mallikelpoisesti ja 5,5/6 tulos ei jättänyt epäselvyyksiä voittajasta. Hopeatilakin näytti suhteellisen selvältä ennen viimeistä kierrosta Karjalaisen ollessa 4/5 tilanteessa mutta hieman yllättävä häviö Reijo Järviselle päästi vielä Suomussalmen Pekka Halosen jakamaan toista sijaa mutta keskinäisen pelin ratkaistessa Joni oli lopulta kilpailun kakkonen.

Tulokset:

1. Heikki Asikainen 5,5/6
2. Joni Karjalainen 4
3. Pekka Halonen 4
4. Reijo Järvinen 3,5
5. Yrjö Kaartinen 2,5
6. Simo Viinikkala 2
7. Heikki Nissinen 2
8. Mauno Kämäräinen 0,5

yleiskuvaa pelisalista

Ei kommentteja: