maanantai 5. elokuuta 2013

Joukkueblixtit 2013

Turussa pelattiin tänä vuonna Joukkuepikashakin SM-kisat ja joukkueita oli saatu mukaan 175 kpl. Pohjois-Suomen joukkueista finaaliin onnistui pääsemaan OSS 1 (Kiuttu, Valli, Kauppila, Wallin) sekä KokkSK 1 (Takalo-Eskola, Marjusaari, Koivula, Lahti)
Ennen kisoja Kokkolassa käytiin pienimuotonen 1-joukkueen karsintaturnaus ja Lahden Jouko oli hieman huolissaan että voisiko 4. pöytä olla se heikoin lenkki mutta huolet osottautui täysin turhiksi, molempina päivinä Kokkolan pistekuninkaan titteli irtosi hyvien peliesitysten jälkeen.

Lauantaina pelattiin myös henkilökohtainen pikapelicup jonka 4 parasta sijoittui seuraavasti:

1. Dmitry Sklierov JoeSK
2. Riho Liiva TuTS
3. Mauri Lehtosaari KymS
4. Jukka Puranen KymS

OSS joukkue pelasi loistavat kisat ja finaalipäivänä 16. kierroksen jälkeen oli vahvasti mitalissa kiinni mutta turnauksen loppupuoli ei sujunut aivan yhtä hyvin mutta kuitenkin kunniakas 5. sija lopputuloksissa ja Kokkolan lopullinen sijoitus oli 23. OSS 2 ja VSS 1 jäivät finaalista ulos ja pelailivat 1-sijoitusryhmässä. Shlaakso 1 löytyy 2-sijoituksesta, loput joukkueet saa lukijat hakea lopputulosten puolelta.

Kultamitalit pokkasi ehkä hieman yllättäen Matinkylän shakkikerho (Vadiim Moisenko, Daniel Ebeling, Kari Pulkkinen, Asko Hentunen) hopealle Turun Työväenshakkikerho puoli pistettä perässä (Riho Liiva, Vilka Sipilä, Aleksei Holmsten, Jorma Paavilainen) ja pronssi matkasi Tammershakin mukana Tampereelle (Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Jyrki Kytöniemi, Pekka Köykkä)

Pöytien parhaat

1. Dmitry Sklierov JoeSK 24/27
2. Henri Pohjala VammSK 22
3. Jyrki Kytöniemi TammerSH 21
4. Pekka Köykkä TammerSH 25,5

Turnauksen pelipaikkana toimi Kupittaan halli joka osottautuikin erinomaiseksi pelipaikaksi ja järjestäjät tekivät kaikkensa jotta pelaajat viihtyvät mutta aina jotain pientä valittamisen aihetta löytyy, tulospalvelun olisi toivonut olevan webpohjainen, jotta ne jotka kotona kisoja seurasivat kokivat lähinnä suurta epätietoisuutta mitä Turussa tapahtuu ja illalla tiedonmurusia tihkui enemmänkin facebookin puolelle, toisaalta pelipaikalla tilanne pysyi hyvin ajantasalla jatkuvien päivitysten ja jokaisella ryhmällä oli erikseen seinätaulut mistä pystyi seuraamaan tilanteen kehittymistä.
Toiset taas olivat hieman pettyneitä ruokailuun joka oli järjestetty läheiseen paviljonkiin ja kuulopuheiden mukaan tarjoilu pelasi heikosti, mutta jos emme näitä epäkohtia huomioi, niin kisat saavat erinomaisen arvosanan kokonaisuutena.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö toimi kisojen suojelijana ja katsojana
(kuva: Toivo Pudas)

linkkejä:

Tulokset
Uutisointia kisoista
Kuvagalleria
Videoita kisoista

Ei kommentteja: