maanantai 15. kesäkuuta 2009

PRONSSIA!

Tämä juttu toimikoon kisojen jonkilaisena yhteenvetona. Kisat oli varmasti heikkotasoisimmat mitä on moneen vuoteen nähty mutta vastapainona remiprosentti jäi todella alhaiseksi ja yleisö sai naatiskella herkuista, pelaajat oli kuin nyrkkelijöitä jotka laski suojauksensa täysin alas ja mätkivät toisiaan niin paljon kuin sielu sieti.






Pronssimitalisti Roope Kiuttu






Mestaruus tosiaan matkasi Savoon Mika Karttusen mukana tosin vasta uusintapeleissä mitkä päättyi 1-1 liiton sivujen mukaan. Hopealle hieman yllättäen Jyväskylän taitava pianisti Tommi Luukkonen ja pronssille Roope Kiuttu jota povasinkin kärkeen jo ennen turnausta tosin tiukalle sekin meni, vertailulla mutta mitali on aina mitali.

Turnauksessa pahiten floppasi IM Joose Norri joka aloitti väkevästi mutta turnauksen loppua kohden todellakin hyytyi niin pahasti ettei jaksanut edes tulla pelaamaan viimeistä peliä, ennustaisin että syynä poisjäännillä paha päänsärky ja kukapa niistä ei toisinaan kärsisi?!

Turnauksen häntäpään taasen miehitti Teemu Pudas jonka yliterävät avausmuunnelmat kärsi pahoja haaksirikkoja turnauksen avauskierrosta lukuunottamatta jossa voitti lopulta Suomen mestari Karttusen ja pelaajien turnaukset lähti sen myötä täysin eri suuntiin, täytyy tosin myöntää että itsekin on pelannut samoja avauksia kuin kyseinen herrasmies mutta niistä tuli joskus kysyttyä mielipidettä Tomi Nybäckiltä joka on Suomen kiistaton kärkipelaaja ja hän luonnehti niitä avauksia "roskaksi", mikä varmasti GM-tasolla pitääkin paikkansa. Ehkäpä allekirjoittaneen ja Pudaksen pitäisi opiskella systeemejä joissa on hieman enemmän solidiutta.

Pohjoisen toinen edustaja Aleksi Wallin jäi lopulta 9. sijalle mikä sekin ennakkoon tuli ennustettua mutta seura oli kovaa ja kokemusta karttui mukavasti.

Mutta pitemmittä jaaritteluitta onnittelut Roopelle mitalista ja julkaistaanpa kisojen kunniataulukko!

Tulokset:

6,0/9 Mika Karttunen TammerSh (uusinta 1-1 Luukkosta vastaan)
Tommi Luukkonen JyS
5,5   Roope Kiuttu OSS
Janne Mertanen TammerSh
4,5   Pekka Köykkä TammerSh
Henri Pohjala VammSK
4,0   Olli Sisättö VammSK
3,5   Joose Norri HSK
3,0   Aleksi Wallin OSS
2,5   Teemu Pudas ESK

6 kommenttia:

Marko Tauriainen kirjoitti...

Vai meni mestaruus Savoon? Vai henkiselle tamperelaiselle Keski-Suomeen? Onnea joka tapauksessa kaikille mitalisteille. Hyvin pikainen aikakirjojen selaus näyttäisi, että koskaan aiemmin ei 16-vuotias ole saavuttanut mitalia SM:ssä. Hieno saavutus siis, vaikka turnaus olikin selvästi heikkotasoisempi kuin vuosikausiin (ehkä jopa -kymmeniin).

Hyvää ATEn tyylistä räväkkää kirjoittamista. Meitä hyssyttelijöitä on kyllä tarpeeksi.
Lopputuloksista sen verran vielä, että mestaruushan ratkesi kahden tasan menneen uusintapelin jälkeen 6-5-ajoin pelatulla pikapelillä.

Juha Mäki kirjoitti...

Onnittelut Kiutulle pronssista ! Kova temppu, oli taso sitten mitä vaan... mutta SM-kisa on silti SM-kisa!!

ATE:lle tsemppiä blogin kirjoittamiseen, gens una sumus vai mitenseoli ?

Sauli Huovinen kirjoitti...

Ei kai ne uusintapeli menneet tasan?
Valkea voitti molemmissa.

JoukoL kirjoitti...

Onnittelut Roopelle pronssista, kuten myös muille mitalisteille.

Nähdäänkö mitalisteja Kemissä kuun lopussa GP-sarjan osakilpailussa?

T. Jouko

Marko Tauriainen kirjoitti...

"Ei kai ne uusintapeli menneet tasan?
Valkea voitti molemmissa."

No joo, voi sen noinkin lukea. Tarkoitin, että tulos kahden uusintapelin jälkeen oli tasan 1-1.

Roope kirjoitti...

Ite ainaki oon Kemiin tulossa kuun lopussa.