sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Ivanchukille ei pelikieltoa























Vasilly Ivanchuk ei paljon englantia lätise ymmärtämisestä puhumattakaan!?

Juttu joka sai allekirjoittaneen ainakin nauramaan.

Dresdenin shakkiolympialaisten 2008 viimeisellä kierroksella Ivanchuk oli hävinnyt pelinsä ottelussa USA - Ukraina Kamskya vastaan ja pelin jälkeen oli pyydetty doping-testiin johon Vasili oli murahdellut enemmän tai vähemmän ja tämän jälkeen tuomari oli yrittänyt englannin kielellä kommunikoiden selvittää että "kuules Vasili, tää ois doping-testi" mutta Mr. Ivanchuk jonka ensimmäinen kieli ei ole Englanti vaan Venäjä, ei ollut ymmärtänyt pyyntöä ja näin doping-testi jäi tekemättä ja samalla selityksellä jäi rangaistuksetkin saamatta.

linkki chessbasen uutiseen Ivanchukista

lainaus Ivanchuk wikipediasta:

"Ivanchuk was playing on board 1 for the Ukraine in the 2008 Chess Olympiad held in Dresden. Going into the last round Ukraine was second and had decent chances placing 1 and only a strong loss against a 10th seeded USA would leave them without a medal. Ivanchuk was chosen to be tested for illegal substances in his system immediately after the last round. In a major upset, USA defeated Ukraine 3.5 to 0.5 with Ivanchuk losing his game against GM Gata Kamsky, causing Ukraine to fall to fourth and miss out on a medal. He was in such a distraught state after the game that he was seen "kicking a large concrete pillar" with such fury that bystanders were surprised he did not break any toes. When the officials tried to get Ivanchuk to participate in the doping control, he refused and stormed out."

Ivanchuk wikipedia

Tästä tuli mieleen vanha suomen shakin numero 11/2004 MatSK raportti jossa 1. kierroksesta lähtien tämä englantia ymmärtämätön suurmestari oli analysoinut Matinkylän poikien pelejä joten heidän venäjänkielen taitonsa täytyy olla todella erinomainen!?

ja lopuksi vielä video m-tel mastersista 2008 joka sisältää Ivanchukin haastattelun jossa tämä kaveri vastailee englanninkielellä toimittajien kysymyksiin, tietysti on mahdollista että tää on dubattu englanniksi!

3 kommenttia:

Marko Tauriainen kirjoitti...

Perustelu sinänsä on hauska, mutta ei toisaalta edes kovin kummallinen. En ihmettelisi vaikka Ivantshukilla olisi rankan pelin jälkeen vaikeuksia ymmärtää edes ukrainaa tai venäjää.

Keskinkertaisuuksien on helppo heittää dopingepäilyksiä huippujen ylle, tai sillä voi ainakin yrittää selittää monta asiaa. Kummallista kyllä tässä todistustaakka tuntuu kulkevan päin vastoin kuin yleensä. Syyllinen kunnes toisin todistetaan?

Koskahan muuten kirjoitus- ja viulukilpailujen osanottajia aletaan testata?

ATE kirjoitti...

Itseäni lähinnä huvitti tuo perustelu ettei ymmärrä englantia, eihän sitä nyt kovin moni ihminen puhukaan maailmassa ... mutta samalla verukkeella vois moni muukin jättää testit tekemättä vaikkain shakissa sillä ei mielestäni ole niin väliä käyttääkö joku dopingia vai ei? Ei ainakaan ole todistettu että niistä ois mitään hyötyä.

Suomen yleisurheilumaajoukkue vois jättää testit tekemättä vedoten siihen ettei ymmärretty mitä wadan virkailijat pyysi :)

Anonyymi kirjoitti...

Yksi pointti tuossa tuomiossa taisi nimenomaan olla että paikalla ei ollut virallista dopingvirkailijaa vaan tehtävä Ivanchukin toimittamisesta testiin oli toimitsijan vastuulla.