maanantai 16. lokakuuta 2023

Kuhmon shakkielämä elpyy

Mitä tulee mieleen sanoista shakki ja Kuhmo? Ehkä ensimmäisenä shakin suurmestari Heikki Westerinen joka on kuhmosta kotoisin, mutta nyt puhaltelee sielläkin uudet tuulet:

Kuhmossa järjestettiin lauantaina 14.10 kirjastolla 2. kerran shakkiturnaus joka vuotta aiemmin ensiyrittämällä sai 14 osallistujaa ja tällä kertaa osanottajamäärä kasvoi peräti 20. Turnauksessa miettismisaika oli 10 min + 5 sec inkrementti joka siirrosta ja pelattiin 5 kierrosta

Digikelloja ei ollut kuin käytössä 1 kpl ja loput korvattiin kännykkäsovelluksilla jotka toimivat myös melko hyvin, en ainakaan kuullut kenenkään valittavan, mutta siinä olisi jollekin taholle hyvä tilaisuus lahjoittaa uudelle kerholle muutamat digikellot toiminnan tueksi?!

Turnauksen järjestäjinä toimivat nuori Daniil Barbashin ja Olga Zaitseva joka ansiokkaasti mainosti turnausta etukäteen sosiaalisen median puolella ja pelaajia saapuikin paikalle mm. Kajaanista, Sotkamosta, Kontiomäeltä ja Otanmäestä paikallisten lisäksi. Turnaksen pelipaikkana toiminut kirjasto oli todella moderni ja antoi pelaajille tilaa ja rauhaa keskittyä itse pelaamiseen ja tarjolla oli myös kahvia ja pikkusuolaista

Kuhmon kirjasto tarjosi shakkiturnaukselle erinomaiset puitteet

Turnaukseen oli saatu myös pienet rahapalkinnot Kuhmo OY:n ja Juminkeko-säätiön sponsoroinnin myötä, sekä niukasti mitalisijojen ulkopuolelle jääneet saivat myös shakkikirjoja palkinnoksi sekä turnauksessa palkittiin myös nuorin osanottaja 13-vuotias Vladimir Proskura.

Turnauksen voittoon lopulta selvisi allekirjoittanut tuloksella 4,5/5 menettäen ainoastaan puolikkaan vertailulla toiseksi sijoittuneelle Barbashinille, Jorma Purmonen vei pronssimitalin niinikään vertailulla ennen Julius Kyllöstä.

mitalikolmikko vasemmalta: Purmonen, Takalo-Eskola ja Barbashin