keskiviikko 20. elokuuta 2014

Erikoismääräykset 2014-2015 kaudelle

Taas on keksitty uutta ja malli vaikuttas olevan haettu vanhasta natsisaksasta... aletaanpas purkaa pakettia:

ESIPUHE
Fiden shakkisäännöt muuttuivat 1.7.2014 alkaen. Jokainen seura ja pelaaja on itse vastuussa siitä, että on lukenut sekä Fiden uudet säännöt, Suomen SM-määräykset (pysyvät) että nämä Erikoismääräykset kaudelle 2014-15.

Lisäksi todetaan, että pelaajan pitää saapua pelihuoneistoon ottelun aikana, jos myöhästyy enemmän kuin 30 minuuttia, muussa tapauksessa pelaaja ei ole ottelussa laillinen pelaaja (Ks. tarkemmin jäljempänä)

SM-LIIGASSA TASAPELIÄ EI VOI ILMAN LIIGATUOMARIN LUPAA SOPIA ENNEN KUIN MOLEMMAT PELAAJAT OVAT SIIRTÄNEET LAUDALLA 20 SIIRTOA!!

TURHA SÄÄNTÖ, TASAPELI ON MUUTENKIN OSA SHAKKIPELIÄ, MIKSI SITÄ PITÄÄ YRITTÄÄ DEMONISOIDA??

3. Seuran vahvuusjärjestys sekä joukkueen vakiokokoonpano ja varapelaajat eli pelaajalista (16 pelaajaa)

Ulkomaiseksi pelaajaksi ei lasketa pelaajaa, jonka ELO-luku 1.9.2014 julkaistavalla listalla on alle 2000.

TÄH?

6. Ottelun kokoonpano ja luovutukset

Pelaajaan johon ei ole saatu mitään yhteyttä ennen edellisen ilta klo 20 jälkeen, ei tule nimetä joukkueen pelaajaksi lainkaan.

KUKAHAN TÄTÄKIN SÄÄNTÖÄ MEINAA VALVOA?

8. Kapteenien asema

Erityisesti kapteenien tulee tarkistaa ”kännykkäparkki” (= mihin pelaajat voivat jättää matkapuhelimensa, siten että se ei ole kilpailualuetta, eikä siitä voida vaatia sanktioita). Jos kapteeni on estynyt, niin varalla toimivat muut pelaajat pöytäjärjestyksessä alkaen 1.pöydästä.

KAPTEENIEN PITÄS ALKAA TUTKIMAAN TOISTEN KÄNNYKÖITÄ VAI MIKÄ TÄSSÄ ON IDEANA? MIKSEMME VOI PITÄYTYÄ VANHASSA HYVÄKSI TODETUSSA SYSTEEMISSÄ, JOSSA ENNEN PELIEN ALKUA KAIKKI PELAAJAT LAITTAA KÄNNYKÄT POIS PÄÄLTÄ? JA MIKSI TÄMMÖNEN KOHTA ON YLIPÄÄNSÄ KAPTEENIEN VELVOLLISUUKSISSA? 

MIETITÄÄN VAIKKA LIIGAN PÄÄTÖSVIIKONLOPPUA JOHON TULEE 12 JOUKKUETTA NIIN MEINATAANKO IHAN OIKEASTI KERÄTÄ REILUT 100 KÄNNYKKÄÄ SAMAANPAIKKAAN?? TÄÄ KÄNNYKKÄPARKKI ON KUOLLEENA SYNTYNY AJATUS!

9. Määräykset pelitapahtumien osalta

Pelaajan on pidettävä pöytäkirjaa, koko pelinsä ajan Fiden laskentaan menevissä sarjatasoissa (Liiga, 1.D ja 2.D) Vastapelaaja voi vaatia voittoa heti, jos pelaajalta puuttuu enemmän kuin kolme puolisiirtoa pöytäkirjasta.

TYLYÄ!!!

Kuka hyvänsä otteluun nimetty pelaaja tai tuomari tai kilpailutoimikunnan jäsen voi vaatia pelaajaa pitämään pöytäkirjaa. Pelaaja häviää pelin JO TOISESTA huomauttamisesta

TÄSTÄ EI TUU MUUTA KUIN SANOMISTA.

Elektronisten laitteiden osalta noudatetaan Fiden sääntöä ja Suomen kilpailumääräystä, eli laitteet on pidettävä pelien aikana kiinni. Jos kuitenkin jotain ääntelyä laitteesta aiheutuu (3.D:ssa), niin ensimmäisestä häiriöstä annetaan pelaajalle varoitus rahasanktion muodossa (30 e) ja toisesta häviää pelin sekä joutuu maksamaan lisäksi toisen rahasanktion (50 e). Rahasanktiot on maksettava viimeistään pelipäivän jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä Shakkiliiton tilille. Pelaaja vapautuu pelikelpoiseksi vasta maksun suorittamisen jälkeen.

SYDÄMENTAHDISTIMEN OMISTAJAT KIITTÄVÄT!

Ei kommentteja: