maanantai 15. elokuuta 2011

Vielä joukkueblixteistä

Ilmajoen kisojen (6. - 7.8.2011) tuomaritaso ei ainakaan päätä huimannu vai mitä tuumaatte tästä tuomiosta? :)

Tuomarin tyylinäytteen antaa tässä Pentti LatvalaJa tässä taasen paljon melua tyhjästä, tuomari antaa keltasen vaikka valkea joka tapauksessa tulee siirtämään sotilaan d4 ruutuun :)

3 kommenttia:

Osmo kirjoitti...

Yhdessä sunnuntain peleistäni vastustaja uhrasi T+L vs. T+L+s-loppupelissä torninsa lähettiini ja sotilaaseen ja vaati välittömästi (kirjaimellisesti, samalla siirrolla kun löi sotilaan) tasapeliä. Asema oli noin karkeasti v: Ke5, Le4 m: Kg3, Tb4. Valkealla oli 12 sekuntia aikaa. Tuomio: tasapeli. Itse olisin kyllä halunnut yrittää vähän aikaa

Roope kirjoitti...

Mieleeni muistuu eräs peli monen vuoden takaa joukkueblixteistä Vinken pelistä. Materiaalitilanne oli jotakuinkin seuraava: Vinkellä pari sotilasta ja kuningas. Vastustajalla Torni, ratsu ja iso läjä sotilaita. Aikatilanne (suunnilleen): Vinkellä 10s, vastustajalla 45s.

Tässä vaiheessa Vinken vastustaja vaatii tuomarin paikalle, ja kertoo tuomarille, että vastustaja siirtää hänen vuorollaan. Tuomari kuuntelee selostusta hetken ajan.
Mietittyään hetken tuomari vastaa kylmänviileästi: Tasapeli.

Anssi Manninen kirjoitti...

Igor vaati tasuria mua vastaan (oliko se nyt Kokkolassa) kun asema yksinkertaistuu monisotilastorniloppupeliksi, jossa minulla etu (muttei enää materiaalietua) ja hänellä aikaa 2 sekuntia. Tuomari ihan oikein tyrmää suoralta kädeltä Igorin vaatimuksen.