tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kasymania

Osmo jo heittikin haastetta ilmaan että tulevaisuudessa nähtäisiin muitakin kaksintaisteluita/harjotusotteluita ja KaSY:n kerholta vastataan tähän huutoon.

Viime viikon tiistaina 3.5. alkoikin 6-peliä käsittävä haasteottelu Jorma Purmonen - Anssi Takalo-Eskola. 

Jorman kanssa on pelattu aiemminkin vastaavanlainen haasteottelu vuonna 1996, tuolloin pelejä oli 10 ja lopputulos 5-5

Selojen valossa ottelulla ei ole kuin yksi ennakkosuosikki mutta kuten edesmennyt Pertti Poutiainen aikanaan totesi että pelejä ei voiteta luvuilla tai titteleillä, tarttis tehdä hyviä siirtojakin. 

Ottelussa käytetään peliaikoina 1+1 tuntia ilman lisäaikaa ja pelit pelataan tiistaisin klo 18 alkaen kerhoillan yhteydessä päiväkeskuksella

Ottelu:

1. peli 3.5.2011

Purmonen - ATE 0-1

Ottelun avauspeliin Jorkke sai arvonnassa valkeat ja 1. peli olikin niin vaikea kuin odottaa saattoi, musta haaveili pääsevänssä pelaamaan nimzoa mutta valkea torppasi nämä ajatukset oikea-aikaisella a3 ja peli etenikin pitkän aikaa tasaisissa merkeissä kunnes loppuratkaisu tapahtui 30. siirrosta eteenpäin, valkea katsoi että mustan kellossa on alle 10 min aikaa ja alkoi pelata nopeasti sen kummempia miettimättä, ehkä valkea arveli että tasapeli tai jopa aikavoitto on tulossa, mutta jossain määrin vääryys saattoi voittaa, kun peli päättyi ratsuhaarukkaan siirrossa 39. ja daamin menetyksen edessä valkea luovutti. 

2. peli 10.5.2011

ATE - Purmonen 1-0

Katsojille tarjottiin kerta-annoksena 1. c4 englantilaista Tony Kostenin a3-ideoin varustettuna ja pelistä alkuun näytti tulevan pitkää hieromista kun musta lopulta loi ranskalais-tyylisen sotilas-aseman.

Valkea lisäsi siirto siirrolta jännitystä keskustassa ja lopulta kun vaihtoralli alkoi, niin savun hälvettyä musta jäi 2 sotilasta häviölle joten valkea kuittasi pisteen 29. siirrossa, jälkinalyyseissa tosin löydettiin mustalle sitkaamman näköinen puolustus joka olisi jättänyt tuloksen avoimeksi

ATE miettii ja pohtii
3. peli 17.5.2011

Purmonen - ATE ½-½


Tällä kertaa peli lähti liikkeelle venäläisenä ja muuttui kääntövärein ikäänkuin Lb5-sissua muistututtavaksi asemaksi, tasapelitarjous tuli jo siirrossa 13. mutta kieltäydyin ja yritin pelata voittoa tasaisessa asemassa tunnetusti huonoin seurauksin:

Pääsin häviöloppupeliin  jossa oli daami vs e2 edennyt sotilas ja sitä tukeva kunkku pelastuen remisatamaan lähinnä kellon avustamana. Valkea mietiskeli aikansa vähiin ja loppuhuipentumana uhrasi daaminsa sotilaaseen siirrossa 61. ja laudalla oli enää pelkät kuninkaat.

Jälkianalyysissa todettiin että se oli valkean helppo voitto.

Peliesitys oli nollan arvoinen mutta voin vain todeta olleeni onnekas.

4. peli 24.5.2011

ATE - Purmonen 1-0

Peli lähti vaihteeksi siirroilla 1. e4 c5 2. Ne2 Nc6 3. c3 Nf6 4. Ng3 ja ihmettelin miksi Charma Chameleon näyttää niin oudolta kun siirrot oli nakellut miettimättä laudalle, sitten tulikin ahaa-elämys että musta ei ollut pelannut 2. - d6 joten avaus olikin Kasy Kiukkulon sen jälkeen. Peli etenikin tasaisissa merkeissä 27. siirtoa kunnes musta teki harkitsemattoman sotilaan siirron ja valkea pääsi sotilaan ylivoimalla torniloppupeliin ja hieroikin sen voitoksi asti 53. siirrossa.

5. peli 31.5.2011

Purmonen - ATE 0-1

Tällä kertaa nautittiin kerta-annos dragondorfia mikä huipentui virheelliseen sommitelmaan joita jälkianalyyseissä puitiinkin pitkälti ja hauskaa oli, mutta katsokaa itse, tässä peli kevyesti kommentoituna.


6. peli  7.6.2011

ATE - Purmonen ½-½

Viimeinen peli oli suhteellisen korrekti daamigambiitti joka ei tarjonnut suurempaa etua vaan pisteenjaosta päästiin yksimielisyyteen jo 16. siirron kohdalla, pelihuoneistossa oli myös kohtuullisen kuuma mikä helpotti jossain määrin päätöksen tekoa :)

Näin ollen Kasymania on saatu pelattua ja lopputulos Purmonen - ATE ottelussa kirjataan lukemin 1-5, toivottavasti winter classicin pelaajatkin heräisi ja saisivat joskus ottelunsa päätöksen.

Seuraavaan kohtaamiseen Jorken kanssa ollaan vähän mietitty että pelattaisiin semmoisia avauksia mitä kumpikin inhoaa joten se pakottaisi myös tutustumaan niiden teoriaan tarkemmin, voipi tulla mielenkiintoisia pelejä toteutuessaan mutta siitä lisää myöhemmin....

2 kommenttia:

Osmo kirjoitti...

Kasymania I on näköjään lähtenyt käyntiin ennakkosuosikki "Lehtikankaan Luunmurskaaja" ATEn dominanssin merkeissä. Saako "Sofa King" Jorkke nappulansa järjestykseen vai jyrääkö ATE puhtaalla pelillä voittoon?
Ottelutahti on ainakin eri luokkaa kuin Löberö Classicissa, voi olla että Kasymania X on pelattu loppuun ennen kuin Ridge ja Manninen saavat keskinäisen paremmuutensa ratkottua.

Anssi Manninen kirjoitti...

Analyysejä vois kans laittaa..