sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Divarin kutsu

RaahLi - Pässi 5-3

1. Aki Pitkäaho - Tomi Åberg 0-1
2. Anssi Takalo-Eskola - Lauri Kangas 1-0
3. Jukka Peltomaa - Mika Laitinen 0-1
4. Arto Pitkäaho - Niki Paajala 1-0
5. Jarno Nyström - Janne Kokkala 0-1
6. Heikki Sarkkinen - Heikki Tikanmäki 1-0
7. Mika Pohjola - Juho Kokkala 1-0
8. V-P Tuhkanen - W.O. 1-0

Kuten otsikko kertoo niin Raahen Linnotus voitti karsinnat jotka oli kaikkea muuta kuin helppoa vaikka vierasjoukkue Pässi tarjosi eteen 1 pisteen tasoituksen luovuttaen viimeisen pöydän. Lähtökohtaisesti tilanne oli herkullinen mutta itse ottelusta tuli hikinen taistelu. Allekirjoittanut pelasi Lauri Kangasta vastaan ja 15. siirron kohdalla tulikin tasuritarjous mikä pistikin mietteliääksi. Asema oli käytännössä tasan ja muita pelejä kun katseli niin Akin avaus oli hävitty, Nyströmin Jarnolla oli asema hävitty ja muissakin peleissä enemmän tai vähemmän huonoja asemia mikä ei todellakaan luvannut hyvää.

Kapteenimme Akin arvottua puolituntia päätöstä ja 1-2 häviötilanteessa kävikin sanomassa että: "ei tasuria tällä kertaa, jatka peliä", no eipä siinä sitten jäänyt vaihtoehtoa kuin pelata voittoa tasa-asemassa, se ei ole niitä kiitollisimpia tehtäviä mutta mitäpä sitä ei joukkueen eteen tekisi, uhkapeli tällä kertaa palkittiin kokonaisella pisteellä, pelin aikana myös ottelutilanne eli vahvasti, Heikki Sarkkinen kaatoi Ridge-systeemillä vahvan esityksen päätteeksi kaimansa Tikanmäen ja mestarileipurin mainetta nauttiva Mika Pohjola (ex-Mankinen) kääri hihansa vanhaan kasynmiesten-tyyliin hoitaen pisteen plakkariin ja 4-2 johto.

Kesken enää kaksi peliä joissa asemat kyllä näytti enemmän kuin huolestuttavilta ja tosiasia että Pässi voittaisi vertailut mikäli molemmat pelit päättyisi häviöön mutta Arto Pitkäaho nousi ottelumme sankariksi kaatamalla Niki Paajalan talvisodan hengessä viemällä meidät tavoittamattomaan 5-2 johtoon, viimeisenä päättyi Jukka Peltomaan ja Mika Laitisen peli jossa Mika osoitti loistavaa tekniikkaa hioen pienen materiaalietunsa suljetussa sissussa voitoksi asti mutta harvoin on nähnyt niin pettynyttä voittajaa pelin jälkeen.

5-3 lukemin Raahen Linnoitus nousee ensi kaudeksi 1. divisioonaan ja toivottavasti myös pysyy siellä!

Samaanaikaan OSS voitti JyS kotonaan 6-0 ja varmisti liiganousunsa \o/ joten onnittelut myös heille, saamme tapahtumista myöhemmin Osmon kirjoittaman raportin ja hyvää tunnetusti kannattaa odottaa ;)

RaahLi  kauden pistenikkarit pöytäjärjestyksessä:

1. Aki Pitkäaho 2 / 5
2. Riku Haataja 0,5 / 1
3. Ossi Paasi -
4. Anssi Takalo-Eskola 1,5 / 2
5. Sami Salonen -
Jukka Peltomaa 2,5 / 5
Arto Pitkäaho 4 / 4
Tuomo Kemppainen 1,5 / 2
Jarno Nyström 2 / 4
Heikki Sarkkinen 3 / 3
Mika Pohjola 1 / 1
V-P Tuhkanen 1 / 1

Vaikka lupailinkin etten julkaise tätä peliä mutta ennemmin tai myöhemmin se on tietokannassa kaikkien nähtävillä joten menkööt tämän kerran kevyesti kommentoituna:

6 kommenttia:

Niki Paajala kirjoitti...

Ei teillä nyt suurta hätää siinä enää ollut kun tilanne oli 4-2, minun ja Pitkäahon torniloppupeli oli kyllä hyvin remahtava. Ehdotuskin sieltä tuli 3-2-tilanteessa, mutta ajattelin että pitää katsella miten seiskapöydän tilanne kehittyy ennen kuin uskaltaa sopia. No, siellä sitten romahti asema väärään suuntaan, joten oli pakko yrittää runnoa jotain väkisin ja huonostihan siinä käy. Voiton pelaaminen tasa-asemassa ei tosiaan ole mitään herkkua :p

Onnea noususta, ehkä nähdään sitten parin kauden päästä samassa sarjassa.

Anssi Manninen kirjoitti...

Ehdinkin jo ilmetelle miten ATE voittanut.. eli "tallimääräyksen" aikaansaama mäihävoitto :-)

Anssi Manninen kirjoitti...

Missä Osmon raportti viipyy? :) Ilmeisesti kohmelo :-) Itellä tuli maha kipeäksi iltapäivällä ja jatkui iltaan joten onneksi jätin väliin, joten virkeänä voi reenata.. :)

Osmo kirjoitti...

ATEhan voitti oikein tyylikkäästi, avausvalmistelut putkeen, muutama hyvä siirto vastustajan suosiollisella avustuksella ja homma olikin paketissa. Jospa tässä kohta jaksais raportoida, nousujuhlista on jo toivuttu :)

Anssi Manninen kirjoitti...

ATE vois pistää analyysiä pelistä blogiinsa niin saadaan ihmetellä & ihailla :-)

ATE kirjoitti...

Olen sen verran vaatimaton että en julkaise mäihävoittoani.

Kävispä joskus yhtä hyvä mäihä lotossakin....