keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Suomen shakkiliiton hallituksen kokous 7.12.

Kuten odotettua selkärankaa ei löytynyt. Tarvo Seemanin pelikielto kuitattiin lyhyesti että Suomessa ei ole tarvetta soveltaa muissa maissa annettua pelikieltoa elikä liitto tarjoaa samalla negatiivistä viestiä että tuomarit ovat nyt vapaata riistaa pieksettäväksi ja juopottelukin turnauksissa sallitaan!

Timo Munukka tosin teki erittäin hyvän ehdotuksen jota nyt lainaan:  "Pelaaja joka saa Fiden jäsenjärjestön alueella kilpailukiellon ja se tulee tietoon myös Suomen Shakkiliitolle, on automaattisesti kilpailukiellossa myös JSM-sarjoissa sekä JSC:ssä eli Suomen Cupissa vastaavan ajan verran."

4 kommenttia:

vilka kirjoitti...

Voiko miestä syyttää kahden hauskan lajin tuomisesta shakkiin?

L. Kangas kirjoitti...

Vaikka en tässä sen enempää asetu puolustamaan kuin alasampumaankaan hallituksen päätöstä, tekisi kuitenkin mieleni kertoa oma näkökulmani asiaan.

En kokenut, että kyse olisi (ainakaan tällä kertaa) ollut selkärangan puutteesta, vaan järkevän soveltamistavan puuttumisesta SKSL:n toimivallan ulkopuolella tapahtuneiden asioiden käsittelyssä. Keskustelu oli monipolvista, kuten on tuotu esiin (kukin vetäköön tästä omat johtopäätöksensä).

Joka tapauksessa täysin yhtä mieltä oltiin yleisellä tasolla siitä, että tuomarin koskemattomuus on aivan ehdoton asia, eikä siihen kajoaminen ole missään nimessä hyväksyttävää. Tältä osin on mielestäni lähinnä turhaa provosointiyritystä puheet siitä, että tuomareita saisi piestä turnauksissa (hups - provosoiduinko sittenkin?)

Olenko naivi - päätelköön kukin itse - mutta minulla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö pelikieltoa olisi asetettu, jos tämä olisi tapahtunut SKSL:n toimialueella.

terv. Lauri

L. Kangas kirjoitti...

Oho,

Tapoin (mahdollisen) keskustelun.
:DD

terv. Lauri

P.S. ATE: Onnea vuoden pelaaja -äänestyksessä!

ATE kirjoitti...

Mikäli olen oikeesti ehdolla niin olen ainakin otettu kunniasta :)