lauantai 19. syyskuuta 2015

Vielä kerran Fischer


Nyt, kun Pawn Sacrifice on lopultakin tulossa teattereihin, niin tehdään nosto viiden vuoden takaa. Ohjaaja on tosin vaihtunut alkuperäisestä, mutta Hämähäkkimies on edelleen Fischer.
Traileri
Jotenkin osasin odottaa tätä uutista että Bobby Fischeristä ollaan tekemässä elokuvaa, alla linkki uutiseen:

Bobby Fischer

4 kommenttia:

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Ohjaajavalinnan perusteella tästä elokuvasta voi jopa jotain syntyäkin. Hämähäkkimieskin vaikuttaa äkkiseltään ihan hyvältä valinnalta pääosaan.

Jatko-osat:

Fischer II - uusintaottelu: Fischer kohtaa Spasskin uusintaottelussa 1991
Fischer III - tiikerinsilmä: Spasskista tulee Fischerin valmentaja ja Fischer voittaa tiukassa ottelussa Topalovin
Fischer IV: Spasski häviää Las Vegasissa tietokonevalmennetulle Kasparoville 6-0. Fischer matkustaa Siperiaan aroille kohtaamaan ylivoimaisen venäläisen. Putin taputtaa loppukohtauksessa amerikkalaisvoittajalle
Fischer V: Fischer kouluttaa nuoresta Josh Waitzkinista shakkimestaria, pelailee katushakkia itsekin
Bobby Fischer (Fischer VI): Ikääntynyt Fischer pelaa näytösottelun Magnus Carlsenia vastaan. Häviää mutta ei mene mattiin kertaakaan.

Kilpaileva elokuvayhtiö tuottaa elokuvat Fischerin paluu, Fischerin poika ja Fischer suurkaupungissa.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Nyt kun vauhtiin päästiin niin vielä yksi Fischer-elokuva:

First Move: Jugoslavian uusintaottelun jälkeen (siis 1992 eikä 1991 kuten yllä kirjoitin) halveksittu Fischer palaa Amerikkaan ja saapuu pienelle shakkikerholle. Kerhon puheenjohtaja yrittää ajaa Fischerin ulos kerhosta, mutta Fischer haastaa kerholaiset sokkosimultaaniin ja matittaa heidät yksi toisensa jälkeen. Kerhon puheenjohtaja saa vapaasotilaan ja uskoo voittavansa työntämällä vapaasotilastaan eteenpäin (passed pawns must be pushed). Fischer on kuitenkin laskenut pitemmälle ja toteaa "Don't push it..."

"Don't push it or I'll give you a checkmate you won't believe..." :D

Pasi Terästi kirjoitti...

Jukka kirjoitti: "Bobby Fischer (Fischer VI): Ikääntynyt Fischer pelaa näytösottelun Magnus Carlsenia vastaan. Häviää mutta ei mene mattiin kertaakaan."

Muuten hienoa, mutta tuo osa kaipaa vielä jonkinlaista elokuvallista kliimaksia minun mielestäni.

Miten olisi jos viimeisen ottelupelin lopussa ankarassa molemminpuolisen aikapulavaiheen taistelussa Carlsen tekee virheen ja Fischerille tulee tilaisuus tehdä yhden siirron matti... Fischer ottaa tornin käteensä, mutta ei teekään ratkaisevaa siirtoa vaan sanoo matalalla äänellä armoniskua odottavalle Carlsenille:

- Magnus, I am your father.
- NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!

Sitten Carlsen pudottautuu tuoliltaan alas ja lähtee puikkelehtimaan pelipöytien välistä pakoon. Fischer lähtee perään, ja Henrik Carlsen lähtee Fischerin perään, ja kolmikko juoksee pelipöytien välissä peräkkäin Benny Hill Shown loppumusiikin tahdissa kun lopputekstit pyörivät ruudussa.

Jukka Peltomaa kirjoitti...

Pasin ehdottama loppuratkaisu on selvästikin kilpailevan tuotantoyhtiön elokuvasta Fischerin poika - juonen kannalta aika paha spoileri kyllä elokuvan nimessä!