maanantai 22. maaliskuuta 2010

Divarin kikkailua


Suurta närää on herättäny divarin karsintasysteemi jossa järjestettiin 2. divarin 8 parhaan joukkueen kesken 4 karsintaparia joista vain 3 nousee 1. divariin.

Karsintaotteluthan oli 20.3 seuraavin parein ja tuloksin (Kilpailumääräykset)

HämSK - HyvSK 2-3

LoimSK - EtVas II 1-3

KokkSK - MikkSK 0-0 (Uusinta 15 min ajoilla 0-3)

I-HSK II - X 3-2

Näistä pareista nousi vaan voittajat ja Mikkeli jäi nuolemaan näppejään, vaikka oikeus ja kohtuus olisi että Mikkeli pelaisi divaria, miksi siis näin?  

Nythän liitossa suunnitellaan että divari pelattaisiin 18 joukkueen voimin ja olisi olemassa Itä- ja Länsi-lohko. Miksei voisi tehdä yhtähyvin 2 x 10 joukkueen divarilohkot jossa aina 2 viimestä tippuisi ja näin saataisiin 2. divarin 4 karsintaparista aina 4 uutta joukkuetta divariin 2 molempiin lohkoihin. Sitten kun lasketaan joukkueet mitä on ensikaudeksi niin siitä muodostuu uusi ongelma kun Helsingin joukkueet ja Ruuhka-Suomen joukkueet laitetaan lohkoihin (tässä kohtaa lainattiin Timo Munukkaa), alkaisi se kitinä taas matkakilometreista itälohkon kohdalla.

Helsingin joukkueet

  1. Garde
  2. MatSK II
  3. KS-58
  4. SSK
  5. HSK III
  6. ESK
  7. I-HSK
  8. HSK II
  9. Remi
  10. HyvSK
  11. EtVas II
  12. I-HSK II

Ruuhka-Suomi

  1. JoeSK
  2. JyS
  3. TammerSH II
  4. VSS
  5. VammSK II
  6. PSY

Ok, Jotkut ehkä ihmettelee että miksi OSS ei ole ruuhkasuomen lohkossa, no se on noussu liigaan :) Kilpailun järjestäjä saa pohdittavaksi mitkä pääkaupunkiseudun joukkueet pelaa tässä ruuhkasuomen lohkossa 3 kpl niitä pitäs kuitenkin löytyä ja hampaiden kiristelyltä ei varmaan vältytä siinäkään tapauksessa.  Joensuu ja Vaasa jos joutuu lähteen Helsinkiin niin se on se 400 km kuiteski matkaa tai vastaavasti Hesan joukkueet matkaa näihin kohteisiin. Toki jos Oulu säilyy niin sehän on vaan 600 km :)

Mutta mitäs mieltä lukijat on tästä touhusta?

6 kommenttia:

Sampsa Nyysti kirjoitti...

Voisitkin Anssi jatkossa liittää tuon kuvan jokaiseen ketjuun minkä aloitat. :]

JoukoL kirjoitti...

ATEn ihmettely on aiheellista ja tekemänsä ehdotus mielestäni kelvollinen. Ihmettelin jo syksyllä 2009, miksi seuraavalla kaudella pitää olla 18 joukkuetta kahdessa lohkossa 1 divarissa?

Ihan hyvin joukkueiden määrä voisi kahdessa lohkossa olla sama kuin liigassa. Ts. kaksi 10 joukkueen lohkoa 1. divisioonaan.

Miten ne puuttuvat kaksi joukkuetta sitten divariin saadaan, on toinen ongelma.

Ratkaisu voisi olla, että karsintavoittajista kaikki nousevat. Ts. MikkSk saisi kokea ensi kaudella divarin ihanuutta.
Toinen joukkue saataisiin 1. divarista pudonneita katsomalla.

Vertailuksi voitaisiin ottaa JOKO divarissa saavutettu pistemäärä, jolloin RaahLi 5 pisteen joukkueena saisi pitää divaripaikkansa TAI maaliero, jolloin KäpSk olisi säilyjä.

Tietenkin asiaa kannattaa ratkoa vasta sitten, kun on 1. divariin motivoituneet joukkueet selvillä. Saattaahan käydä niinkin, että pari nyt divarissa säilynyttä joukkuetta luopuukin sarjapaikasta, jolloin ihannetuloksena onkin 16 joukkuetta eli kaksi 8 joukkueen lohkoa.

T. JL

PS. Testailin tässä hieman, onko kommentteja mahdollisuus korjailla.
Näyttää siltä, että ei onnistu. Eli muokkaus onnistuu poistamalla vanha ja laittamalla tilalle uusi.
Tässä uusi kommentti on sama kuin aiempi + tämä jälkikirjoitus

Sampsa Nyysti kirjoitti...

JoukoL sanoi...
"Ihmettelin jo syksyllä 2009..."

Niin. Se olikin oikea aika ihmetellä. Eikö sääntöjen muuttaminen nyt kun kausi on pelattu olisi aika ihmeellistä? Mielestäni se olisi "kikkailua" ja ennen kauden alkua laadittujen sääntöjen mukaan meneminen "normaalia".

Ps. Tsemppiä OSS:lle karsintaan! Todella toivon, että nousette.

Olavi Mörsky kirjoitti...

aivan, tämä karsinta systeemi oli kaikilla toki tiedossa,ja harmi vaan että MikkSK joutui pitkän karsinta ottelumatkan jälkeen siitä "kärsimään" mutta säännöt olivat kuitenkin yksiselitteiset.Näin jälkikäteen nähtynä ei KokkSK-MikkSK 1-0 tai 0-1 olisi riittänyt nousuun.
Ihmetystä sen sijaa herättää 2 div kova hinta (80e) .Tämän pitäisi mielestäni olla lähempänä 3 div kuin 1.div osanottomaksua pelataahan alemmat kuitenkin vain 5:llä pöydällä

JoukoL kirjoitti...

Hei Sampsa ja Olavi!

Milloinka JSM-säännöistä on kiinni pidetty? On enemmän sääntö kuin poikkeus, että niitä on soviteltu kausien välissäkin.

Muistutan, että esimerkiksi kauden 2008-2009 päättyessä karsintatuloksena oli ottelussa
VSS 1 - VammSk 2 tasapeli 1-1
ja molemmat pääsivät 1. divisioonaan.

Tästä voitaisiinkin tehdä sääntö. Ts. sekä KokkSk että MikkSk ykköseen ja ne jotka putosivat, pelaavat kakkosessa.
Näin saataisiin historiatietojen perusteella 2x10 joukkuetta ykkösdivariin.

Kyllä 2x10 on paljon parempi kuin 2x9, laskekaa vaikka ;-)

T. JL

aika kirjoitti...

VSS oli I:ssä sentakia että joku muu oli luopunut. Paikka säilyi tällä kaudella helposti. Ikävämpi puoli on siinä, että parhaat pelaajat ovat käytännössä aina sidottuina lähtemään liiga peleihin, tai muuten.. Tarvis saada muutama pelaaja lisää