keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Sarjassamme helvetin tyhmiä päätöksiä!

SKSL ottaa käyttöön seuraavat ohjeet alkoholin käytöstä liiton alaisissa shakkikilpailuissa:

- Pelaajien alkoholin käyttö on kielletty. Pelitiloissa alkoholia nauttiva tai päihtyneenä esiintyvä pelaaja saa vähintään kolmen kuukauden kilpailukiellon. SM-kilpailuissa tai nuorten kilpailuissa seuraamuksena on vähintään kuuden kuukauden kilpailukielto.

- Alkoholin nauttiminen pelitiloissa on kielletty. Kilpailun järjestäjän pitää poistaa alkoholia nauttiva tai päihtynyt henkilö pelipaikalta. Jos kyseessä on pelaaja tai toimitsija, järjestäjän pitää tehdä siitä raportti SKSL:lle. Ohjeen laiminlyönnistä voidaan määrätä määräaikainen kilpailujen järjestämiskielto.

- Pelitiloilla tarkoitetaan pelisalia, jossa pelipöydät yms. sijaitsevat. Alkoholia voidaan myydä ja nauttia erillisessä tilassa (esim. olutteltta), mutta pelisaliin juomia ei saa tuoda eikä pelata päihtyneenä.

Ohjeet on hyväksytty SKSL:n hallituksen kokouksessa 2.2.2010, ja ne astuvat voimaan heti.

Tämmöisen ohjeen antaa SKSL kilpailuihin alkoholin käytöstä ja tää on idioottimaisinta mitä on aikoihin kuultu, saat juoda pelitilan ulkopuolella mutta et saa esiintyä humalassa pelitilassa. Kas kun ei määritellä promilerajaa millä pääsee pelitilaan sisään? Jos näitä sääntöjä noudatetaan orjallisesti niin joukkueblixteistä tulee lähteen paljon pelaajia ulos järjestäjien toimesta sillä oluttelttahan on perinteisesti suurin tulonlähde kilpailun järjestäjälle. Kilpailukieltolistakin tulee olemaan pitkä kuin nälkävuosi.

SKSL olettaa että kilpailun järjestäjät käyttää ohjetta soveltaessaan maalaisjärkeä.

2 kommenttia:

Roope kirjoitti...

Askel parempaan suuntaan! Ite kyl laittaisin tän sarjaan Sairaan hyvät päätökset. Mitenköhän Ate ois sit laittanu tän säännön, jos ei tämä sanamuoto kelpaa? Vai sinustako on on hyvä asia, että porukka juopottelee, ja opettaa saman nuorisolle (mukaanlukien minä).

ATE kirjoitti...

Kuten huomaat se on ohje, joka kieltää, kieltää ja lopulta sallii kuitenkin, pitäisi olla selkeästi joko täysin kielletty tai olla kieltämättä eikä tehdä tämmösiä epämääräsiä päätöksiä. Tää on edelleen helvetin huono päätös.

Jokainen huolehtii ite orkuistaan!