sunnuntai 8. helmikuuta 2009

SKSL päätöksiä 7.2.2009

Taas on herrat kokoontunu Helsingissä ja muutamia asioita herätti taas aihetta tarkasteluun:

Esitys SKSL:n jäsenseurojen välisestä kerhokilpailusta koskien uusien lisenssipelaajien hankkimista. Voittajat selviää kerhojen välillä siten että se kerho joka saa eniten uusia lisenssipelaajia suhteessa kerhon jäsenmäärään. Palkintoehdotuksena on kolmelle parhaalle kerholle antaa alennusta siitä jäsenmaksusta, jonka kerho maksaa liitolle.

Onpa taas melkonen idea kilpailtavaksi, miten jäsenseurat joiden jäsenmäärät vuosittain tuntuu tippuvan tekisi homman vielä paremmin? Noilla palkinnoilla kisa kyllä lässähtää ennenkuin kerkeää edes alkaa! Miksi emme samantien nostaisi vaikka lisenssien hintoja 500% ja kaikki kertyneet varat lahjotettaisin liiton puheenjohtajan maailmanympärysmatkaan!? Todellisuudessa LIITON tehtävä on keksiä keinoja joilla shakkiharrastuksen pariin saadaan uusia ihmisiä!

Liitto voisi esim. Palkata jonkun henkilön joka kiertelisi vaikka eri kerhoissa pitämässä pientä opetusmiittinkiä, siinähän voisi olla simultaani tai jotain ohessa, kuinka moni junnu on innoissaan kun pääsee pelaan suurmesteria vastaan simultaanimatsin? Joka junnu muistaa kyllä ikänsä että pelasi suurmestaria vastaan mutta kerhon alennusta ei muista kukaan! Taas ois ruoskalla töitä...

JSM-toimikunnan esitys uudentyyppisesta joukkuelisenssistä: Ensi sarjakaudella kokeillaan uudentyyppistä joukkuelisenssiä, joka oikeuttaa kenet tahansa seuran jäsenen pelaamaan joukkueessa ottaen huomioon muut JSM-määräykset (mm. siirto- ja muutosmääräykset sekä varamiesmääräykset). Joukkueen pelaajilla ei tarvitse olla henkilökohtaisia lisenssejä, jos joukkueelle on hankittu uudentyyppinen joukkuelisenssi. Uudentyyppistä joukkuelisenssiä kokeillaan ensi sarjakaudella 3. divisioonassa, ja sen hinta on 50 e/joukkue. Kokeilu ei vaikuta muihin lisenssimääräyksiin.

Halutaanko tällä lisää 3-divarijoukkueita joista kukaan ei juuri osoita suurta nousuhalua ylemmälle sarjatasolle kun lisenssimaksut kallistuu ja matkakustannukset nousee? Toisaalta jos tämmönen lisenssi olisi joka sarjatasolla niin kukaties pelaajamäärät saattaisi jopa lähtä nousuun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kilpailu uusien pelaajien hankinnasta ei ole haitaksi. Kisa pystyyn vain !

ATE kirjoitti...

Se on niin kauan hyvä juttu kun itse ei tarvi tehdä mitään asian eteen.